Ръководство за начинаещи за биткойн HYIP

Може да сте виждали или ще виждате реклами за нещо, наречено „Биткойн HYIP“. Представянето обикновено включва обещание да направите значителна възвръщаемост на вашите биткойни за кратък период от време – потенциално от хора (които твърдят, че са), които в момента инвестират в програмата. Но трябва ли да им се вярва?

Ще разгледаме какво представлява биткойн HYIP и дали те са легитимни опции за биткойн инвеститори.

Какво е HYIP?

HYIP означава инвестиционна програма с висок доход. Те съществуват отдавна и не са нещо ново за биткойн или криптовалута.

HYIP по същество е схема на Понци – по-често измама. Тя включва изплащане на възвръщаемост на по-ранни инвеститори с пари, инвестирани от нови инвеститори. В резултат на това някои се отдалечават с положителна възвръщаемост, ако влязат достатъчно рано. Това обаче не е устойчив модел. След като новите инвеститори спрат да идват, паричният поток спира, често оставяйки голям брой със значителни загуби.

За да генерират висока възвръщаемост, HYIP често включват парите на инвеститорите, вложени в рискови начинания, като например дневни търговски акции или облигации или спортни залагания. Биткойн HYIP може да работи по същия начин, с изключение на биткойн или друга криптовалута като инвестиционна валута. Тези, които използват HYIP, се стремят да се възползват от повишеното желание да инвестират от притежателите на крипто, както и от трансграничните плащания, разрешени от криптовалутата.

Един често срещан вариант на традиционния HYIP в крипто е инвестирането в „майнинг пул”. Идеята на това е да се вложат пари за операция по добив на криптовалута, като възнагражденията за добив се изплащат на членовете. Често пъти това са фронтове за схема на Понци, въпреки че в някои случаи те могат да бъдат реални.

Законни ли са биткойн HYIP?

Трудно е да се каже дали всички биткойн HYIP са реални или фалшиви, тъй като те трябва да се вземат за всеки отделен случай. По-голямата част от HYIP са по същество измами. Склонността на Crypto за привличане на измамници и бързи схеми за забогатяване го прави идеален за онези, които управляват тези схеми.

Със сигурност има някои програми с реален инвестиционен план, като например финансиране на минна операция. По отношение на номинала може да е трудно да се направи разлика между легитимен HYIP и явна измама. Също така се споменава, всеки биткойн HYIP също зависи от стабилността на самия крипто пазар. Инвестирането в криптовалута само по себе си е риск, така че влагането на парите ви в инвестиция с висока доходност е два пъти по-опасно. Всички пари, вложени в тези програми, трябва да са пари, които сте готови да загубите.

Как да намеря истински HYIP?

При всяка инвестиция в криптовалута е важно да направите свое задълбочено проучване. Поради повишения риск от HYIP, това е още по-важно. Ако не успеете да направите дължимата грижа за инвестиция, можете да се окажете жертва на измама или просто лошо стартирана програма.

Намерете колкото се може повече материали за дадена програма, преди да инвестирате. Лесно е да създадете уебсайт, който изглежда легитимен, с фалшиви препоръки. Ако никъде другаде не можете да намерите независима информация, бъдете изключително предпазливи при инвестирането. По същия начин, обърнете внимание на червените знамена на уебсайта. Лошият правопис, непоследователната информация или нещо, което изглежда бързо и евтино съставено, трябва да предизвикат безпокойство.

Инвестициите в измама често рекламират изключително атрактивна възвръщаемост, която е твърде добра, за да е истина. Те се надяват, че обещанието за голяма, бърза и безрискова възвръщаемост ще навлече вълната върху очите на хората и ще насърчи инвестициите без подходящи изследвания. Бъдете много внимателни по отношение на тези твърдения. Ако дадена схема обещава възвръщаемост до 5%, 10% (или повече) на ден, е малко вероятно да бъде легитимна. Реална програма е реалистична относно рисковете и потенциалната възвръщаемост. Всичко легитимно вероятно ще предложи най-много 1% дневна възвръщаемост.

Често ще намерите хора, които рекламират HYIP за студени клиенти, например чрез студени имейли или в социалните медии. Тези, които се свържат, ще твърдят, че сами са донесли висока възвръщаемост и настояват, че можете да го направите и вие. Всичко подобно трябва да бъде значителен предупредителен знак. Никога не вземайте нечия дума лесно и провеждайте собствено проучване, преди да вземете решение. Ако някой се опита да отклони, когато търсите повече информация, си тръгнете.

Биткойн HYIP – Накратко

Както казва старата поговорка – ако звучи твърде добре, за да е истина, е така. Внимавайте със схеми, които обещават голяма възвръщаемост за кратък период от време, тъй като офертите за „бързо забогатяване“ винаги ще съдържат голяма степен на риск.

HYIP трябва да се третира подобно на ICO или нещо друго в крипто. Наложително е да направите собствено проучване и ако очаквате да удвоите парите си за един месец, знайте, че можете да загубите всичко също толкова бързо.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner