Как да печелите пари, използвайки крипто? Обяснение на късото биткойн

Маржин търговията или търговията с ливъридж е основно залагане на пари, които сте заели. Залагате не на вашите пари и най-важното е да бъдете наистина внимателни относно сделките, които предприемате. Маржин търговията обикновено се използва от напреднали търговци, които са запознати с понятията като Управление на риска и Технически анализ. Търговията с ливъридж или маржин търговията е подходяща за начинаещи и трябва да имате поне няколко месеца опит в търговията, преди да се опитате да маржин търговия. Не бързайте с него, без да разберете как работи.

Ако искате да получите сделките с лостове на професионален екип от търговци, заедно с точното им портфолио, уроци и пълен курс за търговия с криптовалута, се отправете към шефа Академия за крипто търговия – Опитай безплатно.

Кредити за изображения: Google Изображения

Съкращаване на биткойн – как да спечелите, залагайки Цената на биткойните ще намалее 

В търговията с ливъридж вие по същество разменяте договори с други, използващи платформата. Така че тук, ако късите, вие разменяте договорите с някой, който продължава дълго, а ако отивате дълго, вие се разменяте с някой, който е къс, с други думи ‘Shorting’. Ливъридж е размерът на средствата, които сте решили да заемете. Колкото по-висок ливъридж изберете, толкова по-рисков става.

Тя може да варира от 2x до 100x в зависимост от услугите, които борсите избират да предоставят. С увеличаването на ливъриджа, с който искате да търгувате, толкова повече средства заемате и шансовете да се ликвидирате се увеличава.

Ликвидационната цена всъщност означава цената, на която салдото по сметката ви е напълно унищожено. Вашата ликвидационна цена ви се дава преди да започнете транзакцията и през цялото време по време на транзакцията, за да можете да я следите по време на цялата сделка.

Никога не трябва да се притеснявате за изчисляване на ликвидационната цена, тъй като почти всички борси, които позволяват маржин търговия на Cryptos, предоставят значителни калкулатори, които могат да показват ликвидационна цена в реално време.

Основният принцип, върху който работи търговията с ливъридж, е съкращаване и копнеж. Късата позиция залага, че движението на цената на съответния крипто ще намалее, а дълга позиция залага, че движението на цената на съответната крипто ще се увеличи.

Когато правите късо, ликвидационната цена ще бъде по-голяма от пазарната, а когато купувате ликвидационната цена ще бъде по-ниска от пазарната.

Рисковете от скъсяване на биткойн & Други криптовалути

Печеленето на пари чрез търговия с лостове Cryptos е като да играете с нож с две остриета. Това е по-полезно, но с много риск. Можете обаче да минимизирате риска и да увеличите максимално възнаграждението, като включите няколко техники в ежедневните си търговски дейности.

Мащабирането в и извън позицията ви е една от най-полезните техники за максимизиране на печалбите и минимизиране на риска от загуба. Наслояването на вашите сделки, вместо да зависи от една сделка, е най-добрият начин да отидете.

Например, вие търгувате с $ 2000 и искате да заемете дълга позиция от $ 10000 на Bitcoin. Текущата позиция е $ 10500. Вместо да гледате графиката цял ден и да се опитвате да определите времето за този петминутен прозорец, за да получите най-близката цена до тези $ 10000, просто ще зададете множество записи по пътя надолу.

Това би изглеждало като $ 500 при $ 10400, $ 500 при $ 10300, $ 500 при $ 10200 и $ 500 при $ 10100, в случай че цената падне. Всички входни точки може да не се попълнят, тъй като цената може да достигне само $ 10400, но ще бъдете на много по-добра входна точка с капитал в търговията. Това е обратното за изходните позиции.

Отидете дълго, отидете кратко или се приберете вкъщи

Покупката на дълги и продажбата на къси едновременно е стратегията, която напредналите търговци използват за смекчаване на загубата. В този случай трябва да имате две сметки в борса, в която планирате да маржинизирате.

Това не би трябвало да е проблем, защото можете да имате редица акаунти, без да давате личната си информация в повечето борси в наши дни. В единия акаунт ще зададете дълга входна точка над потенциалния пробив, докато в другия акаунт ще зададете кратка входна точка под потенциалния пробив. По този начин си поставяте основно предимство на пробив в двете посоки.

Разбирането на услугите, които предлага борсата, може да ви помогне да наблюдавате по-ефективно вашите сделки с ливъридж. Спиране на загубите, като се използват пазарните и лимитните поръчки са някои от тях.

За по-голямата част от вашите сделки ще искате да използвате лимитирани поръчки с маркирана функция „само публикуване“. Но има случаи, в които трябва да използвате пазарни поръчки. Използването на стоп загуби е силно препоръчително, когато търгувате с криптовалути, особено когато не сте близо до компютъра си или не наблюдавате пазара. За всичко останало най-добрата практика е да се придържате към лимитните поръчки.

Къде можете да къси биткойни 

Единствената надеждна платформа за маржин търговия с Cryptos за дълго време е Bitmex. Ако сте начинаещ търговец и бихте искали да влезете в търговия с ливъридж, това ще бъде вашата борса ‘go to’.

Едно от основните предимства на Bitmex е, че можете да използвате вашите сделки с толкова капитал, колкото искате. 2x-10x е диапазонът на лоста, с който трябва да изберете да започнете. Всичко над това би рискувало да бъде ликвидирано.

Когато решите да заложите на по-висок ливъридж без управление на риска, вие каните проблема. Ако обаче наистина искате да търгувате над 20x лост, уверете се, че го правите с минимална сума, която можете да си позволите да загубите.

Опитните търговци, които извършват маржин търговия с 20x-40x, обикновено наблюдават класациите с широко отворени очи, защото не си позволяват да загубят цялото си портфолио, ако нещо се обърка.

И накрая, винаги планирайте сделките си преди време и никога не търгувайте набързо. Като цяло, когато се опитвате да „хванете падащ нож“ или „хванете движеща се ракета“, нещата не се получават много добре за вас. Колкото повече се вълнувате, толкова по-идиотски стават вашите решения. Така че поддържането на хладнокръвие, използването на логика и търговията без алчност може да ви помогне да вземате по-добри решения, докато използвате лоста за търговия с крипто.

Не получавайте Bitmex Rekt – Какво е Bitmex Rekt 

Платформата Bitmex бързо стана известна в криптовалутната сцена и не след дълго търговците изобретиха термина „Bitmex Rekt“.

Bitmex Rekt е кошмарът на всеки добър търговец. Това означава, че вашата позиция е ликвидирана и средствата ви са загубени. Това обикновено се случва много при търговците, особено при тези, които не използват Stop Loss. Терминът стана популярен, когато ОГ започнаха да го използват, а също и кога BitmexRekt бот беше започнато.

По принцип ботът показва всички най-големи загуби от Bitmex. Това, което го прави специално, е, че най-големите са представени заедно със забавно послание като:

https://twitter.com/BitmexRekt/status/1095571467570417664

Иронията, шегите, начинът, по който присъства, и показването на това колко някой е загубил, са накарали Twitter да го хареса. Twitter ботът има над 324 000 туитове и повече от 40 000 последователи. Всъщност той стана толкова известен, че се появи друг бот, особено за Big Rekt (ликвидации на 2 000 000 договора или по-високи)

[16:48:14 UTC] Ликвидиране на шорт на BitMEX XBTUSD – Купете 5,596,536 @ 3,548

– Big Rekts [Bitmex] (@BigRekts) 8 февруари 2019 г.

Като търговец е изключително важно да избягвате да получавате Bitmex Rekt. Това означава, че договорите ви са ликвидирани и сте загубили цялата сума, поставена върху тях. И наистина не искате това да се случи. За да предотвратите това, трябва да поставите Stop Loss близо до ликвидационния си марж. Загубили сте част от поставените си средства – но това е по-добре от нищо.

Така че помнете, не търгувайте без подходяща стратегия и стоп загуба. Има много калкулатори Bitmex, създадени да ви помогнат.

Източник на изображението: Hacked.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner