Как да добивам Bitcoin Cash

Ако твърдо вярвате в Bitcoin Cash, имате шанс да подкрепите мрежата, докато печелите BCH. Освен това, ако искате да копаете биткойн пари, това ръководство ще ви помогне в процеса.

Майньорите играят жизненоважна роля във всяка цифрова валута, тъй като те потвърждават транзакциите и пускат в обращение нови токени. Те получават награди след решаването на тези пъзели. Наградата включва също такси за транзакции в рамките на блока.

Нека да преминем през процеса на това как да добивам Bitcoin Cash.

Защо трябва да копаете Bitcoin Cash

Bitcoin Cash е една от най-големите криптовалути на пазара и е по-нова монета в сравнение с Ethereum и Litecoin. Предвид актуализациите на платформата, а именно увеличения размер на блока, това е интересна възможност за всеки, който търси повече проверки на транзакции и от своя страна, чести печалби от копаене на криптовалута. 

Според експерти Bitcoin става все по-труден за добив и по-малко полезен, което оставя Bitcoin Cash като по-добра алтернатива.

Процесът на добив на Bitcoin Cash е подобен на добива на Bitcoin; въпреки това разликите са малко. Например ограничението за размера на блока на Bitcoin е 1 MB, докато това на Bitcoin Cash е 8 MB, което означава, че ще ви трябват повече изчислителна мощ и инвестиции, за да добиете BCH.

По-големите блокове обаче съдържат повече такси за транзакции, които отиват при миньора.

Най-добрият начин за копаене на Bitcoin Cash

Тъй като това е монета с доказателство за работа, можете да копаете Bitcoin Cash с GPU или CPU на компютъра си. Независимо от това, настоящата трудност на мрежата означава, че може да не получите никаква възвръщаемост от това. За да сте сигурни, че получавате известни печалби, трябва да помислите за специализирана платформа за добив, наречена Интегрирани схеми, специфични за приложенията (ASIC). Тези машини са създадени за една задача, копаене. Те са най-добрият начин да печелите от копаене на BCH днес.

Моят Bitcoin Cash

Едно от предимствата на тези машини е, че се купуват с предварително инсталиран софтуер за добив, което улеснява подготовката им за добив.

Друго нещо, което трябва да копаете ефективно, е стабилна интернет връзка и с ниска латентност, за да сте сигурни, че винаги сте свързани с блокчейна и отчитате възможно най-бързо намерени блокове. Трябва да помислите за неограничен интернет трафик, защото средно майнер консумира 500MB на месец.

Освен това трябва да имате стабилно електричество и портфейл Bitcoin Cash за управление на вашите монети.

В този момент трябва да избирате между самостоятелно копаене или присъединяване към пул за копаене.

Минният пул се състои от няколко миньори, които са се съгласили да обединят усилията и ресурсите си, за да увеличат шансовете си за решаване на математическите пъзели. Всеки член в миньорския пул получава малки и по-малко сложни пъзели за решаване, което увеличава шансовете на пула за решаване на по-големите и сложни пъзели.

Наградите се споделят по равно между всеки член на пула въз основа на усилията и ресурсите, които те допринасят за пула.

От една страна, ако сте способни успешно да копаете BCH блокове сами, ще получите пълната награда. Ще ви трябва обаче много мощна майнинг платформа, а това изисква много пари.

Преди да изберете пул за копаене, уверете се, че имате предвид фактори като, колко голям е пулът, колко често намират блокове, структурата на изплащането им, таксите, които те начисляват, както и вида на статистиката, която предоставят на членовете на пула.

Настройка за копаене на Bitcoin Cash

Първо свържете ASIC към неговия захранващ блок и го включете. След това свържете ASIC към интернет чрез Ethernet кабел, свързан към вашия рутер.

Второ, изтеглете и инсталирайте BCH портфейл, ако нямате такъв.

Трето, изберете майнинг пул, който е подходящ за вас. Повечето пулове за добив изглаждат приходите ви и те са анонимни; по този начин не е нужно да споделяте личната си информация.

В повечето случаи BCH портфейл е всичко, от което се нуждаете, за да използвате майнинг пул.

Четвърто, ще намерите IP адреса на ASIC платформата. Това ще ви е необходимо за достъп до софтуера за конфигуриране на копаене. Ако използвате Antiminer, той автоматично ще предостави IP адреса веднага след като го свържете с интернет. Също така прочетете документацията, за да намерите указания как да получите IP адреса.

Пето, Влезте в уеб интерфейса на миньора. Браузър, въведете IP адреса. Ще ви бъде представена страница за вход. За ASIC прочетете документацията, за да намерите потребителския идентификатор и паролата. За Antminers обаче потребителският идентификатор по подразбиране е „root“, а паролата по подразбиране е „root“.

можеш ли да копаеш Bitcoin Cash

След като влезете в ASIC, щракнете върху Конфигурация на миньор страница за настройка на таймера. Това е мястото, където ще предоставите информацията за вашия пул за копаене. След като предоставите тази информация, щракнете Запазете & Приложи. Майнерът ще се рестартира и можете да започнете да копаете BCH.

Софтуер, необходим за копаене на Bitcoin Cash

Има няколко налични програми, които се използват за добив на BCH, но може би двете най-популярни предполагат BFGminer и CGminer, и те са програми от командния ред.

Ако не можете да се справите с интерфейса на командния ред, можете да използвате EasyMiner който се използва за обединен добив.

Хардуерът, който изберете, ще определи софтуера, който ще използвате; като такива трябва да изберете програми, съвместими с вашия майнер.

Биткойн Кеш Майнинг Пулове

Майнинговите пулове са начин за обединяване на усилия и ресурси, за да има по-голям шанс да спечелите наградата за добив.

Това е като табела за война, от едната страна са петима души, а от другата са 10 000 души. В този случай е очевидно, че страната с 10 000 души ще спечели. Това е основната причина пуловете за добив да са страхотни!

Въпреки това, имайте предвид, че тези пулове държат много контрол. Въпреки че предоставяте ресурсите си, всеки пул има своите условия за контрол. Това означава, че те имат правомощието да увеличат членския внос или да намалят наградите, дадени на всеки член.

Пример за майнинг пул е Антпул.

Помислете за факторите, изброени по-горе, преди да се присъедините към майнинг пул.

Финални мисли

Дните на добив на популярни монети с помощта на основни CPU устройства отдавна са отминали. Тогава всеки можеше да се включи в копаенето. Независимо от това, единственият шанс, който имате сега, е да инвестирате много пари в хардуер за добив или да се присъедините към пул за копаене.

Остава да видим дали общността на BCH ще направи промени в кода, което ще забрани на ASIC устройствата да се свързват към мрежата. Дотогава възможността за печалба е в ръцете на няколко минни компании.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner