9 страхотни портфейла за съхранение на Tron (TRX) криптовалута | Как да съхраняваме TRX Token Safe през 2019 г.

TRON е платформа, базирана на блокчейн, която се фокусира върху забавлението със съдържание. Най-важното е, че потребителите на TRON могат да публикуват, притежават и съхраняват данни безплатно. От юни 2018 г., когато мрежата стартира основната си мрежа, TRONIX (TRX) е естественият токен в мрежата TRON, в момента (март 2019 г.) в топ 20 според размера на пазара. Най-сигурното място за съхранение на TRX токени е в един от следните портфейли TRON.

С някои TRX токени под колана, трябва да ги съхранявате сигурно и безопасно. Следователно имате нужда от надежден и най-добрият портфейл TRX, било онлайн, така и офлайн. Преди да нулирате определен портфейл, трябва да помислите, че освен да изберете добър портфейл, трябва да възприемете и добри практики, които да ви помогнат да запазите притежанията си в безопасност и сигурност.

По-долу са най-добрите портфейли на Tron, за да съхранявате TRX безопасно за по-късна употреба.

Ledger Nano Wallet е посочен като един от най-добрите портфейли на Tron

Източник: tokenclub.co

1. Ledger Nano S

Уебсайт на Tron Wallet: https://www.ledger.com/products/ledger-nano-s

Тип Tron Wallet: Хардуер

Лесно използване: Прост, но не толкова лесен за нови потребители

Безопасно: Силно безопасно

Разходи: Платено

По отношение на сигурността хардуерният портфейл е най-добрият. Ledger Nano S е един от най-добрите портфейли TRON, налични на пазара, тъй като е и най-надеждният. Той е малък, преносим и се свързва с USB порта на вашия компютър с лекота. С този портфейл можете лесно да съхранявате вашите лични ключове сигурно офлайн.

Портфейлът се предлага със солидни функции за сигурност, като вграден екран, сигурен заключващ се чип и фраза за възстановяване на резервно копие, които са полезни при загуба на устройството. Важното е, че портфейлът Ledger Nano S е мултивалутно устройство, което може да побере над 700 други цифрови активи. Като се вземат предвид всички фактори, този портфейл осигурява оптимална сигурност за вашите TRX средства. Частният ключ, който дава достъп до вашите монети, остава защитен със заключващ се, сигурен чип точно като този, използван в паспортите.

Освен това фактът, че побира повече от една криптовалута, го прави най-добрият вариант за потребители, които биха искали да управляват множество активи с един хардуерен портфейл.

Друго важно нещо, което трябва да обърнете внимание на портфейла Ledger е, че той не е безплатен. Трябва да се разделите с пари (близо 100 щатски долара от ноември 2018 г.), за да придобиете устройството. Стойността обаче е малка в сравнение със сигурността и безопасността, които предоставя.

Източник: vimeo.com

2. Портфейл Guarda

Уебсайт на Tron Wallet: https://guarda.com/

Тип Tron Wallet: Настолен компютър, мобилен портфейл

Лесно използване: Просто

Безопасно: Сигурно

Разходи: Безплатно

Guarda е уеб-базиран портфейл с няколко валути, който не ви позволява да съхранявате TRX монети безопасно, без да се притеснявате от хакери или атаки на трети страни. Най-интересното при този портфейл е, че той предлага поддръжка на много различни цифрови активи повече от TRX. 

Например, някои от тези виртуални валути включват XRP, Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum Classic (ETC), Bitcoin Gold (BTG) и Zcash (ZEC), наред с други. 

Потребителите могат да изтеглят този портфейл на своите мобилни устройства, включително iOS и Android. Тези, които искат да го използват на своя настолен компютър, могат да изтеглят портфейла Guarda за Mac OS. Чрез този портфейл за цифрови активи хората могат да изпращат, съхраняват, получават и обменят голям брой цифрови активи, като същевременно защитават своите TRX монети. 

Този портфейл е признат от различни фондации, свързани с крипто, включително Changpeng Zhao, фондацията Zcash, основателите на Bitcoin Gold и официалния уебсайт Ethereum Classic. Не е лесна задача да се разработи портфейл за криптовалута с поддръжка за много виртуални валути, който не е попечителски и позволява на потребителите да обменят своите активи. 

Това е един от най-добрите TRX портфейли, предлагани на пазара за потребители, които изискват не само съхранение за своите средства, но и други функции. 

3. Портфейл Altcoin.io

Уебсайт на Tron Wallet: https://www.altcoin.io/

Тип Tron Wallet: Работен клиент в мрежата

Лесно използване: Просто

Безопасно: Сигурно

Разходи: Безплатно

Портфейлът Altcoin.io е децентрализирана криптовалутна борса. Освен това той позволява на потребителите да имат достъп до неговата услуга за атомен суап портфейл. Този портфейл поддържа множество криптовалути, включително Bitcoin, Ethereum, EOS и много други.

Истината за крипто борсите е, че те са мека цел за хакерите, което води до масивни пробиви в сигурността и кражба на средства. Традиционните крипто борси също изискват от потребителите да предадат активите си на трета страна, което повдига въпроса за доверието.

При децентрализиран обмен няма посредник, така че комуникацията е между потребителя и платформата. Тъй като потребителите контролират собствените си средства, платформата е по-малко уязвима от хакове, често срещани в традиционните борси.

Използвайки технологията за атомен суап, Altcoin.io е една от децентрализираните борси, където можете да съхранявате своите TRX притежания.

Първокласна поддръжка на клиенти: платформата се фокусира върху поддръжката на клиенти. Той разполага с денонощен екип за поддръжка на клиенти, който се вслушва във всяко безпокойство на техните клиенти. Освен това е възможно да достигнете до борсата чрез платформи за социални медии като Telegram, Twitter и Facebook. С много портфейли на Tron, от които можете да избирате, това е полезен аспект, който трябва да имате!

Предимствата на портфейла включват отсъствието на посредник, което намалява шансовете за хакване. Интерфейсът е лесен за ползване и клиентите контролират средствата си. Въпреки това платформата има няколко недостатъка, като например, че е нова и все още се изгражда.

Trezor Wallet за TRON е посочен като един от най-добрите портфейли на Tron

Източник: toshitimes.com

4. Трезор

Уебсайт на Tron Wallet: https://shop.trezor.io/

Тип Tron Wallet: Хардуер

Лесно използване: Просто

Безопасно: Сигурно

Разходи: Платено

Освен Ledger Nano S, друга опция за хардуерен портфейл е Trezor. Този портфейл е творение на Satoshi Labs от Чешката република. Хардуерният портфейл поддържа над 700 криптовалути, включително TRX. С него потребителите могат да съхраняват личните си ключове в хладилно хранилище офлайн. При транзакция устройството се свързва с моста Trezor, който в крайна сметка взаимодейства с избрания от вас браузър.

По същия начин като портфейла Ledger Nano, портфейлът Trezor изисква от потребителите да предоставят информация с помощта на два бутона. Той е прост, с лесен за използване интерфейс. Портфейлът обаче се предлага на цена, според версията, която купувате.

Например, ако изберете модел Trezor T, той се предлага с вграден сензорен екран, който позволява на потребителите бързо да въвеждат информация на устройството. Тази версия може също така да поддържа монети, които липсват в изданието за входно ниво. Например Trezor Model T поддържа XRP и Monero (XMR) на Ripple. Изключителните предимства на портфейла включват:

 • Лесно, окончателно архивиране на портфейла: той се предлага със стандартни семена за възстановяване, които позволяват на потребителите да възстановят целия портфейл със семена от 12 думи.
 • Безопасно съхранение на парола: Trezor Password Manager заключва пароли поотделно, използвайки цифрови ключове.
 • Прозрачна сигурност и положителни отзиви на клиенти

Atomic Wallet е посочен като един от най-добрите портфейли на Tron

Източник: medium.com

5. Атомен портфейл

Уебсайт на Tron Wallet: https://atomicwallet.io/

Тип Tron Wallet: Настолен клиент

Лесно използване: Лесен за използване

Безопасно: Безопасно

Разходи: Безплатно

Атомният портфейл позволява на потребителите да купуват, продават и съхраняват повече от 300 криптовалути, използвайки вградената си атомна размяна. Основните поддържани валути включват Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin, XLM и много други. Потребителите могат да обменят активите си чрез технология Atomic Swap без депозитар, като използват децентрализирана книга с поръчки. В допълнение, портфейлът се предлага с мощна услуга в търсенето, която позволява на потребителите да минимизират усилията, които използват за управление на своите цифрови активи. Това прави портфейла Atomic прозрачен и надежден. Следните акценти правят Atomic един от най-добрите портфейли на TRX.

 • Технология за атомен суап: портфейлът използва технология за атомен суап, за да позволи на потребителите си да извършват обмен между кръгове, което им помага да избягват рискове от трети страни. Освен това има вградени борси ShapeShift, Changelly и ChangeNOW, за да поддържа монети, които не се поддържат от технологията за размяна.
 • Сигурно: потребителите на портфейла се радват на силно криптиране на личните си ключове, както и на решения без попечителство, които водят до безкомпромисно ниво на сигурност. В крайна сметка потребителите имат пълен контрол върху своите средства.
 • Мулти-актив: Atomic Wallet е проектиран да побере повече от 300 цифрови актива. Това го прави удобен портфейл за съхранение на вашите TRX притежания. В момента той поддържа Bitcoin, Litecoin, Ether, XMR, TRX и много други. Те продължават да актуализират списъка и в крайна сметка ще включват още.
 • Крипто покупка: с портфейла Atomic потребителите могат да купуват криптовалути като Bitcoin, Litecoin или TRX, използвайки своите банкови карти. Портфейлът приема основните световни валути, като USD, EUR, както и всяка друга местна валута по света.

Официален представител на Tronscan Tron, посочен като един от най-добрите портфейли на Tron

Източник: coinbureau.com

6. TRON мобилен портфейл

Уебсайт на Tron Wallet: https://developers.tron.network/docs/android-wallet

Тип Tron Wallet: Web

Лесно използване: Лесен за използване

Безопасно: Безопасно

Разходи: Безплатно

Известен също като TRON Android Wallet, този портфейл е предпочитан избор за много потребители поради своята многофункционална функция. Той се предлага с практичен потребителски интерфейс заедно с вграден студен портфейл, който позволява на потребителите да съхраняват и осигуряват своите TRX монети. С такива благородни характеристики, този определено е един от най-добрите портфейли на TRON.

TRON Android портфейлът е мобилно устройство с пълно криптиране с парола. Семето за възстановяване с 24 думи осигурява допълнителен слой сигурност и позволява на потребителите да възстановят паролата си. Портфейлът е популярен, защото е най-препоръчителният портфейл за потребители на Android.

С него потребителите могат да импортират портфейл с личния си ключ или фразата за възстановяване с 24 думи. Те също така могат да импортират само публични адреси. Функциите на портфейла включват:

 • Индивидуална връзка и възможност за свързване към всеки възел
 • Проверете замразеното количество
 • Проверете TRX баланса и жетоните
 • Изпращайте TRX токени и получавайте с помощта на QR код

Освен това портфейлът служи и като изследовател на блокове, чрез който потребителите могат да виждат най-новите блокове и транзакции. Те могат да преглеждат представителни кандидати, свързани възли, дистрибуции на маркери и акаунти.

Tronscan е посочен като един от най-добрите портфейли на Tron

Източник: Reddit.com

7. TronScan

Уебсайт на Tron Wallet: https://tronscan.org/#/wallet/new

Тип Tron Wallet: Web

Лесно използване: лесен за използване

Безопасно: Среден

Разходи: Безплатно, с възможност за изтегляне

Известен също като един от основните TRON портфейли, TronScan е TRX онлайн портфейл, който осигурява лесно и бързо съхранение на TRX монети. Първите стъпки с портфейла са лесни с лесен процес на регистрация. Потребителите могат автоматично да запазят копие на личния си ключ и интерфейсът на портфейла е лесен за навигация, макар и не съвсем лесен за преглед.

Данните относно транзакции, салда по сметки и други се показват на екрана и са лесно достъпни. Освен това потребителите, които биха искали да замразят своите TRX монети, могат да го направят незабавно и безпроблемно. И все пак, въпреки надеждните си функции, онлайн портфейлите са уязвими за хакове. За портфейла на TronScan просто трябва да пазите личните си ключове в тайна.

С този портфейл потребителите имат достъп до своите TRX монети от всяко устройство с интернет връзка и браузър. Може да не е най-сигурният портфейл TRX, но интерфейсът е лесен за потребителите да навигират и съхраняват активите си.

Винаги не е добра идея да пускате голям брой монети в онлайн портфейл поради цялостната им уязвимост. Трябва да започнете с малко количество TRX монети и да увеличите сумата само когато сте сигурни, че средствата са в безопасност. Освен това е препоръчително да възприемете добри онлайн практики и да запазите личния си ключ безопасно.

8. Портфейл Exodus

Уебсайт на Tron Wallet: https://www.exodus.io

Тип Tron Wallet: уеб клиент за настолни клиенти

Лесно използване: Просто

Безопасно: Сигурно

Цена: Безплатно

Exodus е портфейл за криптовалута, който беше пуснат през 2016 г. и предлага решения за потребители на криптовалута, които искат да съхраняват цифрови валути. Въпреки че портфейлът предлага поддръжка за много виртуални валути и не е фокусиран единствено върху Tron, има някои функции, които липсват от него. 

Използването на този портфейл би осигурило на потребителите сигурен начин да държат своите TRX монети и също така да разполагат с други виртуални валути само в едно приложение. Някои от функциите, които липсват, включват поддръжка на TRC Token и dApps. 

Този десктоп портфейл ще предостави на потребителите възможност да запазят своите TRX токени по лесен начин, без да се налага да използват различни портфейли за управление на виртуалните си валути. 

9. Портфейл Bitpie

Уебсайт на Tron Wallet: https://bitpie.com/

Тип Tron Wallet: мобилен клиент

Лесно използване: Просто

Безопасно: Сигурно

Цена: Безплатно

Този портфейл не е толкова известен на повечето потребители, но има много различни функции, които биха били много полезни за ентусиастите на Tron. Портфейлът поддържа TRC-10, а също и TRC-20 токени. За цифрови активи като Tether (USDT), стартиран в мрежата Tron или BitTorrent Token (BTT). 

Bitpie е много полезен и за тези, които се интересуват от други криптовалути, включително EOS. Това е така, защото те също имат поддръжка за три пазара на dApp: Tron, Lapp (свързани с Мълниеносната мрежа) и EOS. Това означава, че хората ще могат лесно да използват приложенията, базирани на мрежата Tron и които изискват от потребителите да имат TRX портфейл. Всички тези функции правят Bitpie много гъвкав и универсален портфейл за потребители на Tron. 

Купете малко TRX за вашите Tron портфейли

Искате ли да научите повече за TRON? Прочетете за това как транзакциите на Tron са преминали други основни монети в нашата задълбочена статия. Можете също така да прочетете как цената на Tron е била повишена по-рано тази година с мълвата за голямо партньорство.

Интересувате ли се от инвестиране в Tron? Искате да започнете с нашата статия за прогнозиране на цените на Tron, както и с прочетеното от анализатора за TRX търговия в нашия Технически анализ на Tron.

Най-доброто място за закупуване, търговия или размяна на TRX е тук Binance. След това можете да използвате един от страхотните портфейли на Tron, изброени по-горе, за безопасно съхранение!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner