6 най-големи банки, използващи Ripple (XRP) продукти

RippleNet е мрежа, която обработва трансгранични плащания в реално време и с малко разходи. Банките, използващи Ripple (XRP), стават все повече и повече. Банките, които се присъединяват към тази платформа, могат да разширят своите предложения за плащане на нови пазари, които иначе са извън обсега им.

Ripple вече събра впечатляващ брой доставчици на плащания, обмен и превод, от които повече от 100 са банки. Ръстът му се отразява в неотдавнашното увеличение на цената на родния токен на платформата, XRP, който наскоро стана втората по големина монета според пазарната капитализация.

Големи банки, използващи вълни

По-долу е даден преглед на най-големите банки, които са се присъединили към мрежата и използват или ще използват продуктите на Ripple.

PNC банка

PNC банка, една от десетте най-големи банки в САЩ с над 6.0 милиарда долара депозити, се присъедини към RippleNet през 2016 г., за да използва своето блокчейн решение за трансгранични плащания и сетълмент.

PNC Bank има повече от осем милиона клиенти и има подразделения за търговия на дребно в 19 щата, което помага на втората по големина криптовалута по пазарна капитализация да подобри позициите си в американския банков сектор. PNC започна да използва xCurrent през септември 2018 г., за да подобри скоростта на процеса на плащане.

Банки, използващи Ripple - PNC

Източник: www.pnc.com

Банка Сантандер

Сантандер Банк, Н.А.. е дъщерно дружество на испанската Santander Group. Основният му пазар е североизточната част на САЩ. Разполагайки с над 57,5 ​​милиарда щатски долара в депозити, той управлява около 650 офиса за банкиране на дребно и над 2000 банкомата.

Съобщението за стратегическото партньорство между Ripple Labs и Сантандер беше направено през март 2018 г., но по това време подробностите за съвместната работа между двете компании не бяха публично оповестени.

Оттогава екипът на Ripple официално заяви, че Santander тества RippleNet и други ликвидни продукти, налични в неговата блокчейн мрежа.

Енд Мецгер, ръководител на иновациите на Santander, каза, че банката иска да интегрира xCurrent, корпоративната блокчейн на Ripple, за да подобри живота на своите клиенти.

„Ние вярваме, че финансовите услуги се преместват в свят на отворени платформи, където компаниите си сътрудничат, за да предоставят отлично обслужване на клиентите за своите клиенти, и това е в основата на това, което правим с OnePay FX.“ – каза Мецгер.

Банката започна да използва xCurrent през ноември 2017 г..

Стандартна чартърна банка

Стандартна чартърна, мултинационалната компания със седалище в Лондон, Англия, която предоставя финансови и банкови услуги, партнира с Ripple през 2016 г..

Английската банкова компания е известна с това, че управлява голяма мрежа, която има над 1200 дъщерни дружества и клонове. Компанията оперира в над 70 страни по света, като в същото време работи над осемдесет и седем хиляди души.

Те започнаха да използват xCurrent през 2016 г., но допълнително обявиха разширяването на мрежата Ripple (XRP). Те планират да осигурят трансгранични плащания за допълнителни пет двойки държави до края на 2018 г..

През ноември обаче банката реши да разшири още повече влиянието си чрез Ripple (XRP), за да се включи в търговския коридор на стойност 15 млрд. Долара между Индия и Сингапур.

Куаликс

Куаликс е финансова институция, която работи повече от 25 години в Мексико, САЩ и Хонконг и си партнира с Ripple през октомври 2017 г. Те предоставят решения за обработка на кредити и плащания за индивидуална и корпоративна употреба, с персонализирани продукти, пригодени за техните клиенти нужди и цифрово съдържание.

През октомври миналата година Банката внедри xCurrent, корпоративното решение на Ripple, което улеснява моменталното уреждане и проследяване от край до край на трансграничните плащания между членовете на RippleNet.

През февруари 2018 г. Cuallix стана първата институция, използвала някога xRapid – решението на Ripple, което използва XRP като инструмент за ликвидност – за намаляване на разходите за изпращане на трансгранични плащания от САЩ до Мексико.

Това показва, че Cuallix е банка, чиито мениджъри са отворени. Може би в близко бъдеще ще видим други банки, които ще внедрят услугата XRapid и валутата XRP при трансгранични плащания.

Банки, използващи Ripple - cuallix

Източник: twitter.com

Skandinaviska Enskilda Banken (SEB)

SEB, Базираната в Стокхолм финансова група за корпоративни клиенти, институции и частни лица е една от най-големите банки в Швеция. В момента има повече от 16 000 служители и обслужва 400 000 малки и средни предприятия (МСП), 3000 корпоративни и институционални клиенти и повече от четири милиона души.

Те започнаха да използват xCurrent през 2017 г. и Паула да Силва заяви следното по отношение на развитието му на употреба: „миналата година имаше само един клиент на него. Сега имаме ВСИЧКИ клиенти на SEB, които извършват междуфирмени трансфери между Швеция и САЩ на платформата Ripple. Така че имаме няколко милиарда през това ”.

Според официално изявление основната цел на Банката да използва продуктите на Ripple е да уреди плащания между Швеция и САЩ. „Платформата ще се използва за трансфери в реално време между Стокхолм и Ню Йорк. Това би помогнало на клиентите да обработват преводи в реално време между техните сметки в Швеция и САЩ “, каза Паула да Силва.

Mitsubishi UFG

Mitsubishi UFJ Financial Group, Inc.. също влезе в колаборация с Ripple. Това е петата по големина банка в света по общи активи, имаща по-голяма капиталова база от тази на други консорциуми като JPMorgan Chase & Co. (класиран на 6-то място), Goldman Sachs (класиран на 35-то място) или дори Santander (класиран на 16-то място).

Представител на Mitsubishi UFJ Financial Group, Inc. обясни как технологиите Ripple могат да получат по-добри резултати в сравнение с други алтернативи като SWIFT:

„Днес за много от нас може да се наложи да преминем през SWIFT и да срещнем такси; много посреднически банки са част от това и обикновено SLA за прехвърляне или движение на средства е между един и три дни.

Използвайки технология като Ripple, можем да постигнем това за около 30 секунди, което е значително по-различно и на по-ниска цена, както по отношение на преместването на пари между нашите клонове, между нашите различни държави в нашата мрежа. Това е наистина важно за нас “

Той също така отбеляза, че въпреки оценката на няколко перспективи, мултинационалната фирма е напълно доволна от резултатите, постигнати чрез внедряването на Ripple’s xCurrent.

„Ripple е едно от решенията, върху които се концентрираме. Не единственият, но този, който работи ”

Ripple участва и в множество планове за парични преводи от други банки в Япония, включително SBI Holdings, една от най-големите банки в страната, която стартира първата собственост на банка за криптовалута.

Банки, използващи Ripple - MUFG

Източник: www.mufg.jp

Научете повече за Ripple

Искате ли да научите повече за Ripple? Прочетете нашето ръководство за Ripple, Ripple Labs и XRP, разбивка, необходима за всеки крипто инвеститор. Търсенето на Ripple на нашия сайт ще доведе до най-новите XRP статии, като покритие на стратег на Ripple, който твърди, че XRP е по-използван от BTC.

Интересувате ли се от инвестиране в Ripple? Искате да започнете с нашата статия за прогнозиране на цените на XRP и след това да влезете в настоящия ни технически анализ на Ripple. (Винаги правете собствено проучване и прочетете отказа от отговорност за сайта). Ако се интересувате от закупуване на Ripple, можете да научите как да закупите XRP на Binance, нашата препоръчана борса за инвеститори.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner