10 стъпки за овладяване на търговия с крипто ливъридж

Ако сте начинаещ търговец на ливъридж или искате да станете такъв, бихте чували това милион пъти. Търгуването с лостове за търговия с Cryptos е опасно. Това е много рисковано и луксът, който трябва да допускате, е много минимален, особено когато търгувате над маржа над 20 пъти. Следователно управлението на риска за всички сделки, които предприемате, е много важно. Като казахте това, ето 10-те стъпки, които трябва да изпълните, за да овладеете търговията с крипто ливъридж.

Ако искате да получите сделките с лостове на професионален екип от търговци, заедно с точното им портфолио, уроци и пълен курс за търговия с криптовалута, се отправете към шефа Академия за крипто търговия – Опитай безплатно.

Започнете от малко

Разбирането на рисковете от търговия с ливъридж, като започнете от малко е най-добрият начин да започнете пътуването си. Като се има предвид, че парите, които инвестирате в маржин търговия, вече не са ваши, е най-добрият начин, тъй като не сте сигурни как ще вървят вашите сделки. Не бързайте да го пълните. Имайте малко и ясно портфолио. Научете се да ходите, преди да планирате да бягате.

Имайте план

Много е важно да имате план на играта преди търговията, особено маржин търговията, тъй като има голям рисков фактор. Прекарването на по-голямата част от времето ви в изучаване на правилата на играта може да ви даде чудесна преднина пред просто скачането в морето. След като разберете ясно правилата, които сте научили, можете да изградите стратегии около тях. Стратегията е едно нещо, което разграничава професионалната търговия от хазарта.

Търгувайте на спот пазара, преди да използвате лоста за търговия с Cryptos

Спот пазарите се състоят от проста покупка и продажба на всеки актив. Графиките, които виждате там, са много по-стабилни от тези на криптовалутите. Всеки нов търговец трябва да бъде постоянно печеливш на спот пазарите, преди дори да помисли за търговия с ливъридж. Използването на ливъридж ще увеличи печалбите и загубите ви. Това може да бъде особено добро за дневна търговия, но просто се уверете, че знаете какво правите.

Вземете печалба и спрете загубите

Добра практика е да извличате печалби по пътя на печелившите сделки. Ако търгувате с ливъридж, измерващ риска, за да възнаградите, най-вероятно ще се спрете трудно и ще вземете печалби. Многоседмичната суинг търговия на място може да използва както Take Profit, така и Stop Loss. Стоп поръчките също могат да бъдат използвани срещу вас. Има много случаи, в които „спрете лов на поръчки“ с големи институции, които тласкат цената към миналата подкрепа или съпротива. Когато това се случи, поръчката ви може да не се изпълни на задействащата цена, но да ви затвори на възможно най-лошата цена, при която не можете да реализирате повече печалби.

Овладейте трик с един удар

Наличието на план преди извършване на маржин търговия е много важно и овладяването на една ефективна стратегия, която може да доведе до постоянни резултати, може да ви послужи по-добре, отколкото просто да познавате сто стратегии. Не се нуждаете от нищо интелектуално, от тази световна техника, която да ви печели пари, само една проста тактика, която е работила за вас преди и която ви е удобна, е повече от достатъчна. Намерете своето сладко място на пазара, изберете любимата си криптовалута и се придържайте към плана си. Ако нямате план, тогава не бива да бъдете на бойното поле. Търговците, които са склонни да изпълняват произволни поръчки без план, обикновено губят парите си, особено по отношение на маржин търговията.

Качество на търговията над количеството

Една често срещана грешка, която правят търговците на крипто ливъридж, е стремежът им да бъдат винаги в сделка. Преследването на пазара при тежки условия изобщо не е добро решение за маржин търговия. Трябва да сте достатъчно търпеливи, за да изчакате сделки, които имат по-голяма вероятност да спечелите от загуба на сделка. Винаги трябва да имате изходна стратегия за управление на риска. Освен ако не използвате алгоритъм, който има способността да скалпира плосък пазар, избягвайте стабилното ценово действие. Когато пазарите са неефективни, най-доброто нещо, което можете да направите, е да бъдете търпеливи и да чакате.

Търгувайте с фиат, когато цените са високи

Обща практика е, че повечето алткойни се търгуват с помощта на биткойни, тъй като в повечето борси алткойните са сдвоени с BTC. Търговията с алткойни е чудесен начин за натрупване на много BTC. Но когато търгувате с ливъридж по време на крипто мечешки тенденции, често е най-добре да използвате USD или други фиатни валути като свои боеприпаси. Използването на обезценяващ актив като обезпечение може да увеличи загубите ви.

Управление на риска

Шансовете да спечелите сделка изобщо не са гарантирани, дори ако имате най-ефективната стратегия за търговия с най-добрите пазарни условия, особено когато търгувате с Cryptos на ливъридж. Няма абсолютно никакви абсолютни резултати при търговията и никога нищо не е гарантирано. Следователно управлението на риска е много важно за смекчаване на загубата. Техническият анализ е ефективен начин да прочетете ценовото действие и да формулирате стратегията си. Намаляване на риска на контрагента, размер на позицията, настройване на стопове или хеджиране на вашата позиция и лесно използване на ливъридж са някои от стъпките, които можете да предприемете, за да намалите риска, докато използвате лоста за търговия.

Заключете печалбите и разнообразете

В момента, в който осъзнаете, че печелите пари, променящи живота, е по-добре да осребрите част от монетите си, за да заключите печалбите. Това означава да премахнете парите от крипто пазарите напълно и да ги диверсифицирате другаде. Ако успеете да направите това перфектно, значи вече сте спечелили играта.

Направете почивки и се научете

Търговията води до пристрастяване, особено когато виждате огромни печалби от лоста за търговия с Cryptos. Упражнявайте се и медитирайте. Прекарването на време със семейството и приятелите ви може да ви отпусне повече. Нуждаете се от това спокойствие, когато виждате графики за ценови екшън през целия ден. Прекарайте известно време в проучване на случващото се. Всеки ден има някои или други нови иновации в крипто пространството. Разберете какво те като учене и придобиване на знания са постоянен процес. #Cryptolove

Източник на изображението: BitcoinExchangeGuide

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner