El Bitcoin augmenta contra les expectatives del mercat després de reduir-se a la meitat, però els comerciants minoristes segueixen sent prudents: els divendres a futur

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx.

A principis d’aquesta setmana Bitcoin (BTC) va completar el seu tercer esdeveniment a la meitat. Un dia abans de reduir-se a la meitat, els preus van caure més de 1.500 dòlars i van provocar importants liquidacions al mercat de derivats. No obstant això, des de la reducció a la meitat, BTC ha anat augmentant i ha tornat a assolir els 10.000 dòlars dijous.

Bitcoin ha apreciat més del 10 per cent durant aquesta setmana, passant de 8.600 dòlars a operar al voltant de 9.500 dòlars a la premsa, segons el preu OKEx Quarterly Future (BTCUSD0626). El rendiment post-mitjà de Bitcoin ha contrastat fins ara amb l’expectativa general del mercat d’una davallada del preu.

Si mirem les dades de negociació d’OkEx, podem veure que la ràtio llarga / curta BTC va continuar oscil·lant al voltant de l’1,0 els darrers dies d’aquesta setmana, cosa que indica que no hi ha molts comerciants minoristes que obrin temps, mentre que el preu va augmentar en 1.500 dòlars respecte al mínim del cap de setmana passat.

Mentrestant, la base BTC reflecteix una perspectiva optimista, ja que la prima ha tornat. Tanmateix, la ràtio de préstecs de marge mostra que la compra al mercat puntual ha perdut una mica d’impuls, cosa que és una alerta per als borsistes a curt termini.

Gràfic 1Ex de OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626). Font: OKEx

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors.

Relació BTC llarga / curta

La forta caiguda dels preus del 10 de maig va provocar una caiguda de l’anterior ràtio llarg / curt. En la recuperació del preu de seguiment, la ràtio no va millorar gaire i es manté per sota de l’1,0. Això pot indicar que els comerciants continuen cobrint les seves posicions spot malgrat la recuperació de preus de Bitcoin.

Hora de recollida de dades: 5/8 0:00 a.m. a 5/17 4:00 a.m. (UTC)

La relació llarga / curta mostra la proporció del nombre total d’usuaris que obren posicions llargues en comparació amb l’obertura de posicions curtes. La ràtio es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus. El costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, sempre que hi hagi una posició llarga oberta, també hi ha d’haver una posició curta per equilibrar-la. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

La base BTC ha fluctuat en gran mesura durant els darrers set dies. La prima OKEx BTC Quarterly Future va caure de 88 dòlars a 85 dòlars negatius i després va tornar a 77 dòlars positius abans de situar-se en 50 dòlars al moment de la premsa. El retorn de la prima positiva suggereix que el mercat és alcista sobre les expectatives de preus després de reduir-se a la meitat.

Hora de recollida de dades: 5/8 0:00 a.m. a 5/17 4:00 a.m. (UTC)

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu del bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és alta (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

Open Interest (OI) s’havia acumulat a 6,28 milions de contractes (1 contracte = 100 dòlars) el 10 de maig, passant del mínim del 8 de maig, de 5,52 milions, abans de liquidar els llargs temps. El 14 de maig, OI va caure bruscament després que el preu arribés als 9.900 dòlars. Com hem assenyalat al dijous Crypto Market Daily, això pot indicar que alguns compradors van tancar les seves posicions i van obtenir beneficis.

Hora de recollida de dades: 5/8 0:00 a.m. a 5/17 4:00 a.m. (UTC)

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Ràtio de préstec del marge BTC

La ràtio de préstecs de marge va baixar ràpidament de més de 4,5 a 0,8 després del 9 de maig i va acabar amb tres setmanes de pujada de fileres. Tot i que la ràtio ha tornat a recuperar-se a 1,45, la pausa en el moment suggereix que els comerciants compren amb més precaució al mercat spot palanquejat.

Hora de recollida de dades: 5/8 0:00 a.m. a 5/17 4:00 a.m. (UTC)

La ràtio de crèdit del marge és una informació de negociació del mercat al comptat que mostra la proporció entre els usuaris que presten USDT versus els BTC en valor USDT durant un període de temps determinat..

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és alta, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Informació del comerciant

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

Tècnicament, Bitcoin va tornar a la zona de resistència clau de 10.000 a 10.500 dòlars, on va començar la darrera gran caiguda, i el preu no va tornar a tancar per sobre dels 10.000 dòlars el dijous (UTC). Com que el preu ha augmentat un 10 per cent durant la setmana, és probable que la presa de beneficis desincentivi nous augments de preus a curt termini.

Tot i que els indicadors anteriors mostren senyals mixtes amb una bona prima futura sobre el spot i un descens de l’OI. La relació Long / Short (inferior a 1,0) pot indicar que els comerciants minoristes són cautelosos en obrir llargs en aquest moment. No obstant això, els comerciants minoristes solen actuar com a contra-senyal dels moviments del mercat i encara crec que els bous tenen el control.

Exempció de responsabilitat: Aquest material no s’ha de prendre com a base per prendre decisions d’inversió ni interpretar-se com una recomanació per realitzar transaccions d’inversió. El comerç d’actius digitals comporta un risc important i pot provocar la pèrdua del capital invertit. Heu d’assegurar-vos que enteneu plenament el risc que comporta i que tingueu en compte el vostre nivell d’experiència, els objectius d’inversió i, si cal, consulteu assessorament financer independent

Seguiu OKEx Insights a:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner