Инвестиране в Uniswap (UNI) – Всичко, което трябва да знаете

Uniswap (UNI) е основният знак за Uniswap DEX (децентрализиран обмен). Uniswap е най-големият DEX в света по отношение на пазарната капитализация към този момент. Това е и най-популярният Ethereum Dapp на пазара. Uniswap играе жизненоважна роля за насърчаване на иновациите и внедряването на крипто пазара. Като такава, платформата отбеляза рекорден ръст тази година. Скорошно Dune Analytics доклад поставя текущия пазарен дял на Uniswap с 63%.

По-конкретно, Uniswap е протокол, който позволява на купувачите и продавачите да обменят токени ERC-20 по ненадежден и неразрешен начин. Токените ERC-20 са най-популярният стил на токени в момента. Те се намират в мрежата Ethereum и са оперативно съвместими между всички портфейли, борси и Dapps, съвместими с ERC-20. Тези жетони са забелязали рязко увеличаване на употребата, тъй като DeFi (децентрализирано финансиране) нараства.

DEX

Като най-добрият DEX в света, Uniswap представлява фундаментална промяна на пазара. DEX предлагат на търговците по-безопасна алтернатива на големите централизирани борси, които работят попечителски. Тези борси поддържат големи количества криптовалута на потребителите в мрежовите портфейли. Тези портфейли са основна цел за хакери, търсещи солидна заплата. За разлика от това, DEX не са лишаване от свобода. Те никога не държат вашите средства директно. По този начин Uniswap наследява предимствата на блокчейна и премахва недостатъците, открити в централизираните платформи.

Какви проблеми решава Uniswap (UNI)?

Uniswap е създаден, за да се справи с някои от най-трудните проблеми, пред които е изправен пазарът. Децентрализираният му характер помага да се елиминират мощността и контролът, натрупани от големи борси като Binance и Coinbase. Освен това Uniswap играе критична роля при осигуряването на достъп до нови предприятия до международна ликвидност.

Разменете ръста на потребителите

Разменете потребителския растеж чрез БЛОКА

Ликвидност

Всеки проект може да създаде пул за ликвидност, използвайки Uniswap. Всичко, което трябва да направи разработчикът, е да предостави своя жетон на проекта и съответна стойност на ETH, за да стартира пула. Тази отворена стратегия позволява на новите проекти да пуснат своите токени директно на пазара и да привлекат вниманието на по-широка аудитория.

Добавената ликвидност също помага да се реши проблемът с високите спредове за неликвидни активи на борсите на книгите за поръчки. Новите проекти могат да създадат пулове на ликвидност и да изградят доверие на инвеститорите в проекта, като същевременно предоставят възможности за възвръщаемост на инвестициите чрез арбитражни сделки.

LP награди

Потребителите на Uniswap могат да участват като доставчик на ликвидност и да печелят награди от такси за търговия. Забележително е, че процент от всички такси за търговия се преразпределя между доставчиците на ликвидност пропорционално на техния дял в пула. По този начин нормалните потребители могат да си осигурят пасивен доход, без да се налага да се отказват директно от собствеността върху крипто.

Предимства на Uniswap (UNI)

Uniswap носи значителни ползи за потребителите и пазара като цяло. Uniswap се издигна до слава поради отворения си характер и опростен интерфейс. Търговският прозорец за Uniswap е основен. Можете да извършвате сделки с едно щракване и цялата мрежа е забележително гъвкава поради своите характеристики.

Гъвкав

Всеки може лесно да замени два актива на Ethereum с основния пул на ликвидност, използвайки тази мрежа. Освен това всеки проект може да създаде или семе пазар, като го снабдите с еднаква стойност на двата сдвоени токена ERC-20. Този открит характер обаче означава също, че трябва да полагате дължимата грижа за всички проекти. Има много измами и жетони за изтегляне на килими, които са се присъединили към мрежата.

Цензура-съпротива

Uniswap няма централен орган, който да блокира потребителите и да конфискува техните средства. Няма фирма, която да реши дали сте търгували твърде много или в какви компании можете да инвестирате. Това е наистина глобален децентрализиран пазар, който осигурява равен достъп за всички. По този начин платформата напълно улавя същността на децентрализацията.

Още опции за търговия

Тъй като Uniswap работи в децентрализиран характер, обикновено има ценови разлики между неговите маркери и тези на централизираните борси. Тези разлики могат да се равняват на голяма възвръщаемост за тези, които арбитрират търговията между CeFi и DeFi. Днес има тонове търговци, които печелят печалби, използвайки ценови несъответствия между ценовите котировки на Uniswap и останалата част от пазара.

Разменете растежа

Разменете растежа

Сигурно

Uniswap е проект с отворен код, който е претърпял сериозен преглед от общността на разработчиците. Цялото кодиране на интелигентен договор е сигурно, а платформата не е задържана, така че хакерите не печелят печалба от атаката срещу нея. Все още трябва да внимавате с издърпване на килими и измамници, когато използвате Uniswap, защото няма въведени мерки за контрол на качеството за нови проекти.

Частен

DEX ви осигуряват по-голяма защита на поверителността, отколкото централизираните борси. Тези протоколи са без разрешение, не изискват KYC (познайте клиента си) и ви позволяват да търгувате, без да се налага да се регистрирате и да влизате на пазара. Цялата структура на тези платформи е насочена към анонимност по този начин.

Съвместим

Uniswap е в съответствие със стандартните изисквания на токена ERC-20. Освен това платформата поддържа интеграция на API на трети страни. Тези протоколи дават възможност на инвеститорите да използват външни инструменти в своите търговски стратегии. Днес има множество интерфейси на трети страни, ботове за търговия и инструменти за управление на пазара, създадени за подобряване на UX на Uniswap.

Как работи Uniswap (UNI)

Uniswap елиминира традиционния модел на книгата за поръчки и въвежда протокол за автоматизиран маркет мейкър (AMM), който позволява на потребителите да търгуват с интелигентен договор, наречен ликвидност. Този подход осигурява отворен достъп до пазара. Всеки може да разменя токени, да добавя жетони към пула, за да печели такси, или да изброява токен на Uniswap.

Разменете жетоните на пулове в интелигентни договори и потребителите търгуват срещу тези пулове на ликвидност. Този автоматизиран протокол за ликвидност сдвоява всеки жетон срещу ETH. Интересното е, че суаповете ERC-20 към ERC-20 са транзакции, които преобразуват ERC20a в ETH и след това в ERC-20b в една транзакция.

Откриване на цени

DEX като Uniswap се бореха да намерят най-добрите двигатели за откриване на цени в ранните си дни. Оригиналната версия на Uniswap разчиташе на арбитражи за откриване на цените. Последната версия на Uniswap премахва този модел и вместо това интегрира усъвършенствани оракули. Oracles са сензори извън веригата, които могат да предават данни към и от блокчейна.

Отмяна на договор за рутер V2

Разработчиците могат да добавят нови символи към Uniswap, използвайки договора за рутер Uniswap V2. Този интелигентен договор е от решаващо значение за отворения подход на Uniswap към развитието на пазара. За отбелязване е, че всеки може да види тези договори в блокчейна Ethereum.

Басейни за ликвидност

Uniswap първоначално използва пулове на ликвидност. Тези пулове помагат за стимулиране на иновациите, като позволяват на нови платформи достъп до капитал. Понастоящем на платформата се използват хиляди пулове ликвидност. Също така доставчиците на ликвидност печелят печалба, като просто влагат средствата си в тези пулове на ликвидност. По-конкретно, потребителите депозират токени в интелигентен договор за ликвидност и получават в замяна токени за пул. Тези токени могат да се търгуват за ETH незабавно по всяко време.

Uniswap (UNI) маркер

Цялата система използва UNI като основен знак. UNI е ERC-20 маркер, който е съвместим с екосистемата Ethereum. В момента UNI се търгува на различни други популярни борси, включително редица най-ефективни централизирани борси като Coinbase Pro.

Разменете паричния пазар

Uniswap наскоро се впусна в сектора DeFi със своята функция на паричния пазар. Тази система позволява на потребителите да публикуват UNI LP токени като обезпечение за заем. Тези краткосрочни заеми се изплащат с лихва. По-конкретно, доставчиците на ликвидност печелят процент от тази лихва за отдаване на своите цифрови активи чрез пуловете за кредитиране.

История на Uniswap (UNI)

Историята на Uniswap (UNI) започва през 2016 г. По това време основателят на Ethereum, Vitalik Buterin, предлага концепцията за децентрализиран автоматизиран маркет мейкър. Само една година преди друг известен разработчик на крипто се зае с проекта. Хейдън Адамс превърна концепцията в реалност с помощта на общността ETH. По-конкретно, той получи различни безвъзмездни средства, включително 100 000 долара безвъзмездна помощ от фондацията Ethereum.

Хейдън Адамс

Основател на Hayden Adams Uniswap (UNI)

Днес Uniswap играе жизненоважна роля на пазара. Неотдавнашният взрив в платформи DeFi направи Uniswap още по-ценен. Тези нови проекти зависят от Uniswap за безпроблемно навлизане на пазара. Следователно Uniswap е важен стартови панел за целия сектор DeFi.

Как да използвам Uniswap (UNI)

Uniswap е различно от използването на централизирана борса. Например няма регистрация и няма KYC. За да започнете, всичко, което трябва да направите, е да свържете поддържан портфейл Ethereum. За да изпълните тази задача, просто щракнете върху „Стартиране на приложение“ на Uniswap, след което „Свързване с портфейл“ За отбелязване е, че Metamask е безплатен портфейл ERC-20, който се интегрира добре с Uniswap. След като се свържете, можете да започнете да търгувате.

Как да закупите Uniswap (UNI)

Закупуването на UNI е лесно. Репутацията и дълголетието на този токен го правят достъпен на повечето големи борси. Binance предоставя разнообразие от търговски двойки UNI. За да започнете, трябва да се регистрирате за акаунт. Регистрацията е бърза и директна. Ще трябва обаче да потвърдите самоличността си, преди да можете да участвате в сделки.

След като се регистрирате, трябва да финансирате вашата фиат сметка. Това става чрез банков превод или чрез дебитна карта. Сега, когато акаунтът ви е активен и имате налични средства, сте готови да конвертирате вашия фиат в крипто. Препоръчва се да конвертирате в BTC. Сега, когато имате BTC, можете да търгувате BTC за UNI директно. Целият процес отнема около 20 минути за първи път.

Инвестиране в Uniswap (UNI) - Всичко, което трябва да знаете Инвестиране в Uniswap (UNI) - Всичко, което трябва да знаете Инвестиране в Uniswap (UNI) - Всичко, което трябва да знаете
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Оценките на Securities.io се определят от редакционния ни екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

Най-доброто за

Разширени търговци

Най-доброто за

Търговци в САЩ

Най-доброто за

Лесно използване

Такси за търговия

0,10%

Такси за търговия

0,16%

Такси за търговия

0,125%

Промоции

10% Кешбек

Код за отстъпка: EE59L0QP

Промоции

Нито един

Промоции

Нито един

Как да съхранявате Uniswap (UNI)

Токените UNI са лесни за съхранение. Можете да съхранявате тези универсални цифрови активи във всеки портфейл, съвместим с ERC-20.

Ако се стремите да направите голяма инвестиция в UNI или ако планирате HODLing тази крипто за дълги периоди от време, хардуерният портфейл е най-добрият вариант. Хардуерните портфейли поддържат криптофайла ви съхранен офлайн в „студено хранилище“. Тази стратегия прави невъзможно онлайн заплахите да получат достъп до вашите притежания. The Ledger Nano S или по-напредналите Ledger Nano X и двамата поддържат Uniswap (UNI).

Uniswap – новаторска сила на пазара

От първия ден Uniswap помага да се ускори широкомащабното приемане на криптовалута. В днешно време има куп DEX, които са копирали стратегията на тази уникална платформа. Никой обаче не е виждал нивата на успех, постигнати от тази децентрализирана мрежа. Поради тези причини можете да очаквате Uniswap (UNI) да продължи да има голяма стойност на пазара през следващите години.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner