Инвестиране в Ripple (XRP) – Всичко, което трябва да знаете

Независимо дали сте нов в криптовалутното пространство или сте тук от 2009 г., има голяма вероятност да сте попаднали на Ripple и криптовалутата XRP. Докато в началото е лесно да сбъркате Ripple и XRP като едно и също нещо, това не е така в никакъв случай. Всъщност мнозина са изненадани да научат, че термините XRP и Ripple не са взаимозаменяеми.

Важни новини: На 22 декември 2020 г. SEC подаде жалба срещу Ripple Labs Inc, ние разгледахме тази жалба и нашите коментари са достъпни тук.

Какво е Ripple?

Просто казано, Ripple е компания , която създаде „Ripple Consensen Ledger“. По този начин Ripple функционира едновременно като платформа и като валута. Разработчиците на Ripple използват протокол с отворен код, за да предоставят на потребителите множество предимства. Тези предимства включват сигурни, бързи и евтини транзакции.

Ripple обаче не е предназначен да функционира чисто като валута, като например при Bitcoin. Докато биткойнът беше замислен като средство за заобикаляне на традиционната финансова система, Ripple изпълни съвсем различна пазарна ниша. Платформата е проектирана да преодолее разликата между традиционните финансови институции и блокчейн сектора.

Важното е, че Ripple (XRP) се различава от много други популярни криптовалути по някои ключови причини. На първо място, тя се различава от конкуренцията, защото е създадена от частна компания с идеална цел. Днес Ripple има офиси в Сан Франциско, Ню Йорк, Лондон, Сидни, Люксембург, Сингапур и Мумбай. Фирмата обслужва над 300 финансови институции в над 40 държави.

Историята на Ripple започва през 2013 г., когато група интуитивни разработчици решават да обединят усилията си, за да създадат нещо уникално на пазара. По това време, Джед Маккалеб, най-известен като създател на EDonkey мрежа, покани екип от изгодни инвеститори за участие в проект, известен като Ripple Labs. Важното е, че McCaleb също е основна фигура в сектора. Той играе ключова роля в създаването на множество стартиращи компании, базирани на крипто, включително Ripple, Stellar и Overnet.

Ripple Labs

Ripple Labs е официалното име на технологичната фирма, разработила протокола за плащане Ripple. Забележително е, че тази компания със седалище в Сан Франциско е основана официално през 2012 г. Първоначално Ripple Labs излиза на пазара под името Opencoin. През 2015 г. обаче фирмата се преименува на сегашното си име.

Ripple Labs е основана от известен ангелски инвеститор и активист за поверителността, Крис Ларсен. Ларсен е харизматична фигура, която е най-известна с това, че е съосновател на онлайн ипотечен кредитор Електронен заем още през 1996 г. Към него се присъедини програмистът и предприемач, Джед Маккалеб.

Забележително е, че McCaleb е най-известен, тъй като е бил един от съоснователите на скандалната борса Mt.Gox. Mt.Gox беше една от първите борси за биткойни в света и дълго време беше най-голямата борса за биткойни в света. В един момент борсата обработи 70% от целия обем на търговия с Биткойн. Важното е, че той продаде акциите си и не беше свързан с борсата през юни 2011 г. хак това доведе до спад на цените на биткойните в продължение на месеци.

RippleNet

RippleNet е общността на банките, финансовите институции и професионалистите, които съставляват бизнес общността на Ripple. От самото си създаване Ripple работи усилено, за да осигури тази огромна мрежа от професионалисти в бранша. Тези фирми са запознати с усъвършенстваната блокчейн система на Ripple.

Мрежата позволява на банките да се насладят на опит без триене, тъй като изпращат средства в световен мащаб за секунди. Днес RippleNet включва някои от най-известните институции в сектора. Ето някои от основните етапи по време на разширяването на RippleNet досега:

Банката на Америка

През 2016 г. BOA обяви a партньорство с Ripple. Оказа се, че банката е тествала тайно технологията на фирмата като начин за подобряване на междубанковата инфраструктура в продължение на месеци преди съобщението.

SBI Holdings

През 2016 г. SBI Holdings и Ripple подписаха споразумение за интегриране на банката в RippleNet. Този ход се възприема от банковите мениджъри като начин за рационализиране на паричните преводи и моменталните трансгранични плащания. Не е изненадващо, тъй като концепцията се появи, повече от 47 банки се присъединиха към проекта.

Стандартна чартърна банка (SCB)

През 2016 г. Standard Charter Bank се присъедини към екип от други инвеститори, за да предложи 55 милиона долара за по-нататъшно развитие на технологиите на Ripple. Като цяло инвестицията отне финансирането на Ripple’s Series B общо до 93 милиона долара.

Сантандер и American Express

През 2017 г. Ripple партнира с фирмата за кредитни карти American Express и голямата банкова фирма Santander. Стратегическото партньорство беше предназначено за по-нататъшно рационализиране на трансграничните платежни системи. Забележително е, че новините помогнаха за укрепване на цените на XRP по това време. По-конкретно, пазарната стойност на XRP се повиши с над 35%, когато новината стана публична.

Кралска банка на Канада

С изненадваща маневра, Royal Bank of Canada публикува подробен доклад, озаглавен „Представете си 2025“, в който банката влезе в подробности относно тестването на технологиите на Ripple. По-конкретно в доклада се посочва, че RippleNet може да намали средните банкови разходи с 46% на плащане. Освен това в доклада на RBC се посочва, че времето за сетълмент на транзакции, обработени чрез Ripple, е само 3-5 секунди. Това е огромно подобрение спрямо сегашната система, което отнема средно 2-3 дни.

Money Gram

През юни 2019 г. Ripple си осигури a партньорство с едно от най-разпознаваемите имена в сектора на паричните преводи. Money Gram. Отново целта на проекта беше да осигури паричен достъп до технологията за трансгранично плащане на Ripple:

Още партньори

  • Национална банка на Фуджейра АД (NBF)
  • MoneyMatch
  • Westpac Institutional Bank и Bank of Australia
  • UniCredit, Reisebank, ATB, Национална банка на Абу Даби, UBS
  • Банка MUFG
  • DBS

Заедно RippleNet продължава да работи по разработването на нова рамка за внедряване в мрежата. По-специално насоките обхващат важни аспекти на функционалността на мрежата. Тези въпроси, които предизвикват загриженост, обхващат спазването на закона, оперативното попечителство и други стандарти за дейността като посредник.

Какво е XRP?

XRP служи за много важна цел в Ripple Ecosystem. Този маркер е цифровият актив, който улеснява използването на помощните програми на мрежата. По този начин XRP функционира като маркер на помощна програма. Този маркер представлява трансфер на стойност през Ripple Network.

Можете да мислите за XRP като посредник за обмен. Тези борси могат да включват както криптовалути, така и фиат валути. По същество XRP е нещо като wild card. Той позволява на участващите банки да улеснят глобалните парични преводи, без да е необходимо да обмислят обменните курсове и подобни.

Да приемем например, че банка в САЩ трябва да изпрати 5 милиона долара на друга институция, разположена в ЕС. При нормални условия този трансфер би бил скъп и отнемащ време процес по много причини. Първо, средствата ще трябва да преминат през редица системи за проверка на трети страни, за да се гарантира, че те действително са налични и се изпращат сигурно.

Всяка от тези страни добавя към общата цена на транзакциите, както и времето, необходимо за извършване на превода. В допълнение към тези такси банките ще трябва да вземат предвид международния курс на конверсия на пари. В изброения пример американската банка ще загуби част от своите притежания при конвертирането в евро.

Ето къде XRP перфектно обслужва своята полезна цел. По-рано изброеният пример щеше да стане много по-гладък чрез екосистемата Ripple. Американската банка може просто да конвертира средствата си в XRP. Този процес е толкова прост, колкото избирането на броя на средствата, които желаете да конвертирате, и щракването върху бутон.

XRP чрез CoinMarketCAp

CoinMarketCap – XRP Token

Сега, когато фиатната валута на банката е преобразувана в XRP, е по-лесно да изпращате средствата навсякъде по света. Най-доброто от всичко е, че трансферът струва само част от традиционните системи, действащи в момента. За да поставите спестяванията в перспектива, изпращането на плащане в размер на 1 000 000 000 долара през вашата банка в международен план може да ви струва хиляди долари. Използвайки Ripple, точно същата транзакция струва само цента.

Освен това, тъй като няма ограничение за това колко средства можете да изпратите чрез XRP, това осигурява на банките по-голяма гъвкавост на пазара. Понастоящем изпращането на над 1 милион долара в световен мащаб изисква банките да отговарят на множество допълнителни регулаторни изисквания. Тези изисквания могат да забавят транзакциите до 3 дни. XRP елиминира тези проблеми в рамките на екосистемата Ripple.

Консенсусен алгоритъм на протокола за пулсации (RPCA) – криптовалута без блокчейн

Въпреки че бихте могли да считате блокчейн за основна част от всички криптовалути, това не е така при Ripple. Ripple използва патентована технология за децентрализация и механизъм за консенсус – алгоритъмът за консенсус Ripple Protocol (RPCA). Консенсусният алгоритъм на протокола Ripple (RPCA), се прилага на всеки няколко секунди от всички възли, за да се поддържа коректността и съгласието на мрежата. В системата RPCA всеки сървър публикува списък с нови транзакции в мрежата, известен като „набор от кандидати“.

След това всеки сървър сравнява своя списък с текущото състояние на мрежата и предложените промени. След като сравнението приключи, сървърите ще гласуват за състоянието на всички транзакции. В крайна сметка 80% от възлите трябва да се споразумеят за новите транзакции, за да достигнат състояние на одобрение. Системата добавя всички транзакции, които отговарят на тези изисквания, към разпределената книга. След това системата затваря книгата. Тази затворена книга осигурява отправна точка за проверка на следващия RPCA.

Продукти на Ripple’s

В момента Ripple предлага два основни продукта на своите потребители. Първият продукт е известен като xCurrent. xCurrent беше сред първите продукти, разработени от Ripple Labs за пазара. Тази глобална система за брутен сетълмент в реално време предоставя на потребителите доста впечатляваща функционалност.

Например потребителите могат да изчистят и уредят транзакции за минути. Традиционните системи за парични преводи могат да отнемат 2-5 дни, за да завършат. Освен това потребителите получават достъп до услугите за съобщения RippleNet, което позволява на мрежата да поддържа незабавна комуникация.

xRapid прави xCurrent стъпка напред и изобщо елиминира необходимостта от акаунти. Този протокол е в състояние да набавя ликвидност от местния пазар, за да завърши транзакциите. Например, когато банка може да поиска да изпрати 1 милион долара на друга банка в мрежата, системата xRapid ще купи XRP с парите на подателя и след това ще продаде XRP от страната на купувача, за да завърши транзакцията.

Този процес позволява на банките да изпращат по-малки суми в международен план, тъй като елиминира голяма част от режийните разходи при това. Освен това той позволява на банките да изпращат пари до места, които може да струват много над средния процент на трансфер. Следователно тези продукти позволиха на Ripple да се конкурира на пазара от първия ден.

xRapid е революционен, тъй като банките не искат да държат XRP или която и да е криптовалута за дълги периоди от време. Вместо това системата обменя средствата към и от XRP за секунда. Тази бърза транзакция е възможна, защото XRP регистърът може да обработва 1500 транзакции в секунда.

Инвестиране в Ripple (XRP)

В наши дни инвестирането в Ripple е лесно. За да започнете вашата Ripple инвестиция, ще трябва да се насочите към реномирана борса. В момента Ripple се предлага на големи борси, включително Binance, Paybis, и Poloniex. След като изберете борса, с която да работите, сте готови да започнете да инвестирате.

Първо, ще трябва да се регистрирате за акаунт. В зависимост от вашето местоположение и обмена, който сте избрали, този процес може да включва различни процедури за проверка. Например, Binance може да изисква от вас да изпратите държавен документ за самоличност.

След като имате акаунт, готов за работа, трябва да решите как да го заредите. Ако вече имате някаква криптовалута, която искате да търгувате за XRP, можете просто да изпратите тези средства в портфейла си за обмен. Трябва да отнеме само няколко минути, докато тези средства се появят. След като се появят, можете просто да отидете в прозореца за търговия с Bitcoin / XRP и да завършите своята търговия.

Инвестиране в Ripple (XRP) - Всичко, което трябва да знаете Инвестиране в Ripple (XRP) - Всичко, което трябва да знаете Инвестиране в Ripple (XRP) - Всичко, което трябва да знаете
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Оценките на Securities.io се определят от редакционния ни екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Paybis Review

Оценките на Securities.io се определят от редакционния ни екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Kriptomat Review

Оценките на Securities.io се определят от редакционния ни екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

Най-доброто за

Разширени потребители

Най-доброто за

Незабавна покупка

Най-доброто за

Европейски търговци

Минимален акаунт

Нито един

Минимален акаунт

50 долара

Минимален акаунт

35 евро

Промоции

10% Кешбек

Код за отстъпка: EE59L0QP

Промоции

Нито един

Промоции

Нито един

Фиат към XRP

Процесът може да отнеме малко повече време, ако планирате да навлезете на пазара с фиатна валута. В този сценарий ще трябва да свържете банковата си сметка или дебитната / кредитната си карта с вашата борсова сметка. Този процес може да отнеме дни, тъй като някои платформи изпращат транзакция за потвърждение до банката. Тази транзакция обикновено е само няколко цента. Ще трябва да потвърдите сумата му, за да докажете, че притежавате банковата сметка, прикрепена към вашата борсова сметка.

След като сте доказали, че акаунтът ви принадлежи, ще трябва да закупите една от криптовалутите, които имат фиат сдвояване. По принцип не всички криптовалути могат да се купуват директно с фиат валута. Много борси изискват първо да закупите Bitcoin или Ethereum. След като притежавате една от тези основни криптовалути, можете да ги търгувате за всяка обменна двойка, в която се класират.

Най-бързата услуга е от Paybis тъй като те предлагат супер бърза обработка на кредитни карти.

Как да съхранявате Ripple (XRP)

Ако се стремите да направите голяма инвестиция в XRP или ако планирате HODLing тази крипто за дълги периоди от време, хардуерният портфейл е най-добрият вариант. Хардуерните портфейли поддържат криптофайла ви съхраняван офлайн в „хладилно хранилище“. Тази стратегия прави невъзможно онлайн заплахите да получат достъп до вашите притежания. The Ledger Nano S или по-напредналите Ledger Nano X и двете поддържат Ripple (XRP).

Инвестиране в Ripple Stocks

Ripple Stock е друг начин за участие в нарастващата екосистема на Ripple. За разлика от XRP, акциите на Ripple са директна инвестиция в Ripple. Закупуването на акции Ripple изисква да спазите всички действащи закони за ценни книжа, действащи в САЩ. Като такива, инвестирането в акции на Ripple може да бъде малко по-трудно за тези, които не са запознати с фондовия пазар.

Тъй като Ripple не е публично търгувана компания, единственият начин за придобиване на акции във фирмата е чрез частни инвеститори на вторичния пазар. За да купувате и търгувате акции на Ripple, ще трябва да се класирате като „сложен инвеститор“. Следователно трябва да сте акредитиран инвеститор, за да купувате акции на Ripple Inc. по това време. За да се класирате като акредитиран инвеститор, ще трябва да докажете, че понастоящем притежавате 1 милион щатски долара ликвидни активи или че сте печелили над 200 000 долара годишно през последните 3 поредни години.

След като успеете да докажете своята инвестиционна квалификация, сте готови да инвестирате. Първото нещо, което ще трябва да направите, е да се насочите към shareposts.com или Приложение Microventures. Тук ще трябва да се регистрирате за акаунт. След като сте квалифицирани и одобрени, инвестирането е просто като намиране на Ripple Inc. и решаване на броя акции, които желаете.

Ripple продължава да наблюдава нарастващо приемане в целия сектор и с добра причина. Тази фирма, ориентирана към бъдещето, ефективно е изградила своята ниша на пазара за години напред. Следователно можете да очаквате да чуете много повече от тази общност, тъй като XRP и Ripple разширяват присъствието си на традиционните финансови пазари. Засега Ripple изглежда има светло бъдеще, тъй като повече финансови институции проявяват интерес да се присъединят към RippleNet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner