Топ 5 канадски фондови брокери

По целия свят търговията с акции все повече се превръща в популярен маршрут за много търговци, които се включват в пазара. Без значение къде се намирате, има много брокери, от които най-вероятно ще трябва да избирате, всеки с различен набор от функции и атрибути в зависимост от вашите нужди.

Търговията с акции в Канада не е по-различна, въпреки че може да имате различен избор на брокери от тези, които търгуват от САЩ и от други места по света. Имайки предвид това, ние съставихме списък, който наброява най-добрите канадски брокери, налични в момента.

Какво да помислите, преди да започнете

Преди да започнете да търгувате, трябва да направите няколко много важни съображения. Те могат да кандидатстват като канадски търговец на акции или навсякъде по света и са ключови точки в нашия подход към тази класация:

Регламент: Ще ви е необходим брокер, който се регулира от първостепенен финансов орган. За щастие случаят е такъв за всички представени. Те са добре регулирани от IIROC в Канада, както се изисква от всички брокери, предлагащи услуги.

Разходи за търговия: В съвременната среда, в която работят много евтини онлайн борсови посредници, вие ще искате да се уверите, че избраният от вас брокер предлага най-добрата среда по отношение на таксите и таксите, като същевременно се уверите, че няма скрити такси.

Стил на търговия: Независимо дали искате да извършвате цялата търговия сами, какъв тип сметка е най-подходящ за вашите нужди и наличието на активи, с които искате да търгувате, са всички важни съображения, които да вземете предвид при избора си.

Questrade

Questrade е друг най-добър избор за канадски жители, които се интересуват не само от търговия с акции, но и от търговия с валута и CFD, които също са достъпни тук Те са уважавани и добре регулирани в Канада от IIROC и носят богат опит с повече от 20 години работа.

Заедно с възможността да търгувате на канадски пазари, ще имате достъп до акции на NYSE, NASDAQ и други американски и международни борси с ETF, облигации, взаимни фондове и други, всички налични за търговия чрез IQ Web и IQ Edge web- базирани платформи за търговия, които едновременно работят добре и са допълнени с богат избор от инструменти за графики и анализ.

Заедно с тези основни функции, този брокер, предназначен само за Канада, има прилично образователно предложение и редица уникални и проницателни инструменти, когато става въпрос за изследвания. Те включват достъп до инструмента за пазарна информация на трета страна, който ви помага да съберете възможно най-много данни за вашите потенциални сделки.

Разходи за търговия: Брокерът има две конкурентни ценови структури, като повечето търговци се вписват в техния ценови план Questrade Demo, който е 0,01 долара на акция с минимум 4,95 долара и максимум 9,95 долара. Опционните сделки са $ 9,95 + $ 1 на договор, докато ETFs са без комисионна.

Вижте пълния ни преглед на Questrade или отидете направо на Questrade за да отворите акаунта си.

Богатство просто

Започвайки с един от крайъгълните камъни в индустрията, Богатство просто съществува от 2014 г. и предлага услуги на базираните в Канада търговци на акции. Те не са вашият традиционен онлайн брокер, но вместо това предлагат изключително популярна услуга робо-съветник. Сега те са най-голямата подобна услуга в Канада с над 5 милиарда долара активи под управление.

Подобно на повечето брокери, те предлагат широко без такса търговия с такси, които са толкова ниски, колкото могат да ги направят. Това означава, че ще се възползвате и от факта, че не са необходими минимални сметки. Една от забележителните характеристики на Wealthsimple е фактът, че те предлагат 5 специализирани инвестиционни портфейла, включително опция за социално отговорно инвестиране, както и опция за халал, подходяща за ислямски търговци. Тези предварително зададени портфейли избират между 6-10 ETF, които се претеглят въз основа на вашата толерантност към риска и желаната възвръщаемост.

Оттам нататък вашата инвестиция се търгува автоматично чрез интуитивната платформа Wealthsimple, което означава, че не е нужно да се фокусирате върху нито един аспект на търговията. Това е идеално за тези, които са нови в търговията или с други ангажименти във времето.

Разходи за търговия: Ще намерите много ограничени такси, когато търгувате с Wealthsimple. Единственият основен разход, който ще имате, е ол инклузив такса от 0,5% от вашите активи под управление. Това може да спадне до 0,4%, ако акаунтът ви е над $ 100 000.

Вижте пълния ни преглед на Wealthsimple или отидете направо Богатство просто за да отворите акаунта си.

Инвеститор на Qtrade

Предлагане на повече без комисионна търговия с акции, ETF и взаимни фондове QTrade Инвеститор е популярен избор сред мнозина, които ценят бързата регистрация и лесна за навигация платформа за търговия, предлагана на канадските търговци. Те са чудесен начин за нови инвеститори да започнат с много достъпна гама от функции, включително безплатна демо сметка.

След като влезете, ще имате достъп до богат избор от акции, търгувани на борсите TSX, TSXV, CSE и Aequitas NEO в Канада, както и ценни книжа, регистрирани на NYSE и NASDAQ в САЩ и други чрез извънборсовите пазари.

Сред ключовите атрактивни точки освен конкурентните разходи, тъй като таксите тук е фактът, че можете да търгувате много добре чрез мобилното приложение QTrade, както можете и с тяхната уеб базирана собствена платформа. Всички те правят търговията много проста и лесна за завършване, без никакво прекалено усложняване. Информативна функция за подаване на новини, както и образователни статии, ръководства и много други, също са на разположение, за да можете да се възползвате от следващите стъпки.

Разходи за търговия: Налични са 100 ETF без комисионни и взаимни фондове без комисионни, въпреки че средната търговия на акции ще струва между $ 6.95 CAD и $ 8.75 CAD комисионна. Опциите са едни и същи плюс $ 1,25 на договор, а маржин търговията се таксува между 2,45% и 3,45%.

За повече подробности можете да посетите QTrade Инвеститор уебсайт, за да разберете повече и да започнете.

Интерактивни брокери

Интерактивни брокери е изключително уважаван брокер, предлагащ търговия и на канадски клиенти. Те започнаха да обслужват много повече търговци, които искат да намалят таксите си и да работят в среда без комисионна, въпреки че за канадските търговци в момента се предлага само IBKR Pro.

Това означава подкрепата на известен и изключително утвърден брокер, задълбочена платформа за търговия с огромен набор от функции и специална поддръжка на силна образователна инфраструктура и инфраструктура за обслужване на клиенти, въпреки че леко повишава разходите в сравнение с САЩ търговци, които имат достъп до IBKR Lite.

И все пак достъпът до огромна гама пазари и типове сметки, както и високо професионална и усъвършенствана платформа за търговия, правят IB идеален избор, особено за по-опитни канадски търговци.

Разходи за търговия: Предлагат се две системи за ценообразуване. Ценовото ниво е идеално за активни търговци с по-ниска комисионна, която намалява, колкото повече търгувате. Тя може да бъде едва $ 0,003 на акция. Предлагат се и фиксирани цени при $ 0,01 на акция с минимална такса от $ 1 или 0,5% от търговската стойност.

Погледни Интерактивни брокери уебсайт за повече подробности и информация за това какво предлагат.

TD Директно инвестиране

Друг основен брокер в сектора за канадските търговци е TD Директно инвестиране. Те запазват голяма част от положителната връзка с американския си колега TD Ameritrade по отношение на наличието на много подробна, но лесна за навигация платформа за търговия, общо 4 всъщност, когато се има предвид уеб платформата, мобилната, настолната и опционната търговия чрез Thinkorswim.

Въпреки че те съществуват от много дълго време, предлагат страхотна цялостна търговска инфраструктура, на която можете да разчитате като сигурна, и предлагат широка гама от акции, ETF, опции, фондове и други за търговия, те изостават леко зад някои от останалите, ако балансирате характеристиките с цената на търговията.

С това казано можете да очаквате много високо ниво на обслужване в най-сигурната търговска среда, когато изберете този брокер.

Разходи за търговия: Има стандартна такса за търговия от $ 9.99 за приложена сделка. За активни търговци това е намалено до $ 7 на сделка. Опции за търговия можете да добавите допълнителни $ 1,25 на договор към това. Има и такси за поддръжка от $ 25 на тримесечие, ако салдото по сметката ви е под $ 15 000.

Чувствайте се свободни да проверите TD Директно инвестиране ако искате да започнете с тях.

Promo
banner
Promo
banner