Андрю Газдецки, главен изпълнителен директор на altcoin.io – Интервюта

През 2009 г. Андрю основава и зарежда Bizness Apps в глобално предприятие, докато е бил старши в колежа. Оттогава той продължи да помага на повече от 500 000 малки фирми да се ангажират със своите клиенти на мобилни устройства. Bizness Apps е придобита от компания за частни инвестиции на стойност 1 млрд. Долара през 2018 г..

Газдецки е включен в The New York Times, Forbes Wall Street Journal, Inc.com и Entrepreneur Magazine, както и в известни индустриални блогове като Mashable, TechCrunch и VentureBeat.

Радваме се, че Андрю Газдецки отдели от натоварения си график, за да обсъди най-новия си проект.

AT: Като начало можете ли да ни кажете малко за вашия проект altcoin.io?

AG: Altcoin.io е децентрализирана криптовалутна борса, предназначена да даде бързина и използваемост на централизирана борса (като Coinbase например), но нито един от риска за сигурността на попечителите.

Когато започнах да търгувам с алткойни, бързо разбрах, че най-популярните борси са централизирани, поемайки собствеността върху жетоните на техните търговци. Това е огромен риск за сигурността. Като държат жетоните на търговците, тези борси неволно канят кражба. От 2011 г. насам са откраднати милиарди долари и аз вярвам, че хората заслужават по-добро.

И така, Altcoin.io ще бъде борсата за търговия в бъдеще – крипто борса 2.0, ако искате – която е бърза и лесна за използване, като същевременно гарантира, че търговците остават под контрол над своите токени през цялото време. С това спокойствие се надяваме да видим, че в бъдеще криптовалутите ще скочат до пазарна капитализация от трилион долара.

AT: Наскоро постигнахте успех в набирането на средства в замяна на собствения капитал wefunder.com. Какво ви вдъхнови за краудфънд за wefunder спрямо традиционния модел на ICO?

AG: Не ни трябваше жетон, така че защо да създаваме такъв за набиране на финансиране? Някои ICO имат легитимна цел, но нашата борса не разчита на токен, за да функционира. Създаването на човек просто би отклонило фокуса ни от изграждането на най-добрата крипто борса в света към намирането на употреба на токен, от който всъщност не се нуждаем.

Има много объркване около целта на ICO. Мисля, че те може да са отпаднали от благодатта по простата причина, че не винаги са подходящи или наистина необходими за блокчейн проект, за да се измъкне от земята. Смятаме, че нашата успешна кампания WeFunder доказва това доста добре.

AT: Вие избрахте блокчейна Ethereum. Какво ви накара да изберете тази платформа спрямо EOS, NEO или друга платформа?

AG: Ethereum съществува от по-дълго време, има една от най-големите мрежи за разработчици и работи активно по „трилемата“ за мащабируемост чрез шардинг, плазма и държавни канали. Други блокчейн правят някои страхотни неща, но е твърде рано да се предполага, че ще надхвърлят Ethereum – или дори ще изпълнят обещанията си.

Важното е, че Ethereum изглежда работи по-усилено за създаването на мащабируема блокчейн, която не жертва децентрализацията. Би било лесно да се достигне мащаб, като просто се намали броят на възлите, отговорни за създаването на нови блокове, но според нас това е просто прикрита централизация. След като започнем да подкопаваме децентрализацията, ние губим нейните ползи.

Следователно ние вярваме, че Ethereum е правилният избор за нас и в бъдеще се надяваме да подкрепим обмена на токени между веригите.

AT: Какво отличава вашата борса от други децентрализирани борси като Etherdelta?

AG: Има много децентрализирани борси и те все още не са се справили в близост до обемите на търговия на централизираните борси.

Ние вярваме, че проблемът със съществуващите децентрализирани борси е трикратен: един, те са трудни за използване; второ, технологията е бавна; и три, няма достатъчно внимание върху увеличаването на ликвидността.

Altcoin.io не е просто децентрализирана борса, а изцяло нов двигател за търговия, проектиран от самото начало, за да бъде безопасен, бърз и привлекателен както за опитни, така и за начинаещи търговци. Пускаме SDK, за да помогнем на други борси и dApps да се учат от нашия опит и дори да споделят ликвидност помежду си.

AT: Както всички знаем, сигурността е от първостепенно значение, когато става въпрос за обмен. Какви стъпки предприемате, за да осигурите сигурността и целостта на altcoin.io обмен?

AG: Altcoin.io се основава на подобна на плазма архитектура на страничната верига, описана за първи път в белия документ на Vitalik Buterin и Joseph Poon, Плазма: Мащабируеми автономни интелигентни договори. Плазмата позволява странични вериги, които вървят успоредно на блокчейна и които се контролират с помощта на интелигентни договори в мрежата Ethereum. Най-важното е, че са сигурни.

Когато търговците обменят токени, възлите проверяват и подписват всяка транзакция с помощта на механизъм за консенсус за доказателство за власт, управляван от нашия партньор Tendermint. Когато търговците изтеглят средства, те трябва да изчакат предварително зададен период от време, за да позволят на възлите да оспорят всяко измамно поведение. Ако някой прави нещо неприятно, възлите ще задействат механизъм за масово излизане, който връща жетони в последното легитимно състояние на блокчейна.

Това, в комбинация с обичайните защитни схеми като криптография, децентрализация и частни ключове, ще гарантира, че нашата борса е най-сигурната на пазара. И тъй като никога не поемаме собствеността върху жетоните на търговците, няма риск за попечителство – няма примамлива атака на хакерски „меден съд“.

 

AT: Как се съхраняват потребителските токени?

AG: Всички токени на нашите потребители се съхраняват сигурно в интелигентни договори в мрежата Ethereum. Никога не поемаме контрол над тях и търговците са защитени от мерките за сигурност, които посочих по-рано. Токените остават сигурни в портфейлите на търговците, докато не искат да търгуват, а след това интелигентният договор и страничната верига си сътрудничат за свързване на търговци и изпълнение на сделки, без да се включва трета страна.

 

AT: Повечето борси са стратегически разположени офшорно в юрисдикции като Малта, Сингапур, Швейцария и др. Какво Ви накара да решите да оперирате извън Съединените щати?

AG: Разглеждаме дейността в САЩ като конкурентно предимство. Аз също обичам района на Сан Диего и многото талантливи умове тук, които могат да помогнат да превърнем нашия децентрализиран обмен в реалност.

Докато САЩ изглаждат няколко регулаторни прекъсвания в момента, ние вярваме, че блокчейн пространството има невероятен потенциал и това, че сме в основата на нещата, когато започнат, ще ни даде предимство пред други проекти, базирани другаде.

 

AT: Вие вече сте обсъждали маркери за сигурност на вашия блог и други платформи. Можете ли да ни кажете как се отнасяте лично към потенциала за растеж на това пространство?

AG: Токените за сигурност са най-простият начин за фракциониране на реалните активи, чиято стойност е в трилиони долари. Въпросът е дали трябва да се разделим и мисля, че отговорът е категоричен да – той повишава ликвидността, демократизира пазара и опростява голяма част от сложната бюрокрация, свързана с търговията с ценни книжа.

Според мен възможността, предоставена от маркерите за сигурност, далеч надхвърля тази на дори криптовалутите. Те биха могли да представят всичко в света, което има стойност и което в момента се търгува на световните пазари за сигурност – буквално възможност за много трилиона долара.

 

AT: Има ли планове за altcoin.io за да навлезе в бъдеще на пазара на ценни книжа?

АГ: Вярваме, че токените за сигурност имат голямо бъдеще и бихме се радвали да помогнем на търговците да ги обменят по бърз, лесен и безопасен начин. Дигитализирането и разделянето на стойността има много смисъл, като осигурява прозрачност, ефективност и помага на по-голям брой хора да споделят богатството на своите икономики. Ако можем да помогнем да подкрепим такава промяна, това може да бъде само нещо добро.

 

AT: Какво друго бихте искали да споменете altcoin.io?

AG: Прекарахме дълго време в изграждането на правилната технология за нашата децентрализирана борса и сме също толкова запалени по създаването на невероятно потребителско изживяване за нашите търговци, включително 24/7 поддръжка на клиенти. Така че бих искал да дам обещание на всички потенциални търговци, които четат това интервю: Ако смятате, че можем да подобрим обмена си по някакъв начин, уведомете ни и ние ще се опитаме да го осъществим. Може би не винаги ще имаме успех, но ще работим усилено, за да направим Altcoin.io най-добрата борса, създавана за търговци от търговци.

AT: Благодаря ви за отделеното време, аз лично се радвам да използвам платформата altcoin.io в бъдеще.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner