Justin Sun: el creador de Tron

Una de les figures més destacades, si no lleugerament controvertides, de l’espai de les criptomonedes és Justin Sun, el fundador i CEO de TRON, una plataforma descentralitzada de contingut digital i entreteniment basada en blockchain..

Si voleu saber més sobre el seu CEO, continueu llegint la nostra propera sèrie Crypto Influencer.

Qui és Justin Sun?

Justin Sun és un empresari tecnològic xinès que va fundar la plataforma de criptomonedes TRON el 2017. Es proclama protegit de Jack Ma – cap executiu del conglomerat d’Alibaba.

Va obtenir el títol de Bachelor of Arts in History a la Universitat de Pequín i el Master of Arts of East Asia Study a la University of Pennsylvania. Per què es diu a si mateix el protegit de Jack Ma? Això és així perquè ho era escollit a mà per aquest darrer estudiar a la Universitat Jack Ma Hupan per a empresaris. Va ser l’únic mil·lenari del primer grup de graduats de la universitat.

Abans de fundar la seva plataforma de criptomonedes, ja tenia experiència prèvia amb una empresa de tecnologia. Ja havia fundat una aplicació xinesa de transmissió de veu anomenada Peiwo. Va exercir com a principal representant i assessor de Ripple Labs.

El 2017 va aparèixer al Llista d’Àsia Forbes 30 Under 30 per a tecnologia de consum. A principis del 2018, va fer onades tant a la cadena de blocs com a l’espai tecnològic més ampli quan va adquirir BitTorrent Inc..

Els equips TRON i BitTorrent treballen conjuntament en Project Atlas, una iniciativa que té com a objectiu connectar els dos ecosistemes. Una aplicació potencial per a la integració d’aquests sistemes és que els usuaris podrien ser incentivats a sembrar torrents. Podrien rebre TRX o altres fitxes basades en blockchain a canvi dels seus serveis de sembra.

TRON

TRON (TRX), també conegut com a Tronix, forma part d’un ecosistema d’entreteniment descentralitzat. Va ser fundada el setembre de 2017 per la Fundació TRON, que està dirigida per Justin Sun. Es podria dir que la seva tesi de postgrau, titulada “El naixement d’una Internet descentralitzada”, va influir en aquest projecte.

Va formar un equip format per administradors de tecnologia i entusiastes de la cadena de blocs anteriorment emprats per gegants tecnològics com Google, Microsoft, Alibaba, Tencent i Baidu. Actualment, l’equip de 400 membres està repartit a Pequín, Seül, Tòquio i San Francisco.

Tot i que la seva intenció inicial era ser una xarxa d’entreteniment blockchain, la rivalitat amb Vitalik Buterin ha fet que els seus objectius incloguessin superar la capitalització de mercat d’Ethereum. La forta posició de TRX a l’espai de les criptomonedes s’ha consolidat gràcies a la seva estratègia de màrqueting activa i als seus programes de llançament aeri. De fet, el testimoni TRX es va distribuir inicialment a través de llançaments per als titulars d’ETH.

La companyia i el seu testimoni es van llistar per primera vegada a CoinMarketCap el 13 de setembre de 2017 amb un valor de 0,002 dòlars. La major part de l’activitat TRON es basa a Àsia. El volum més alt d’operacions es pot veure a les borses Upbit, Bithumb, Binance i OKEx.

El Fundació Tron és una organització sense ànim de lucre amb seu a Singapur que “es dedica principalment a operar la xarxa TRON en els principis d’obertura, equitat i transparència”. Altres figures clau de la xarxa són Lucien Chen (CTO), Keelson Yang, (director tècnic) i Xie Xiaodong (desenvolupador).

Arrels i independència

TRON va començar la seva vida al Ethereum blockchain. Tot i això, la xarxa principal Tron es va llançar el 31 de maig d’aquest any i la migració dels tokens Tron d’ERC20 a Main Net TRX va tenir lloc entre el 21 i el 25 de juny.

La xarxa TRON prometia velocitats de transacció ràpides. A banda de la suposada velocitat de la seva nova base, TRON diu que la nova plataforma facilitarà als desenvolupadors la creació d’aplicacions descentralitzades, ja que es construeix amb Java. D’altra banda, Ethereum utilitza el llenguatge de programació Solidity més nínxol.

Justin també veu entrar un nou món de criptomonedes més igualitari amb la migració de TRON. Diu que amb altres monedes com Bitcoin i Ethereum “els miners, fundadors i equips de desenvolupadors tenen gran part del poder”. TRON es diferencia d’aquestes plataformes ja que té previst donar drets de govern als titulars de tokens.

“La revolució començarà amb Tron, ja que ens convertirem en un nou protocol descentralitzat amb una comunitat democràtica, autogovernada, eleccions lliures i una legitimitat general”, va dir..

Controvèrsies

No és un secret que diverses controvèrsies han afectat Justin Sun des que va ser posat en el punt de mira.

Plagi

El més important d’aquestes són les acusacions de plagi. Diverses veus de la comunitat de criptomonedes estaven en braços quan es va llançar TRON. Això es deu al fet que, segons sembla, el llibre blanc de la plataforma de criptomonedes va plagiar dos altres projectes – FileCoin i IFPS.

Segons els informes, es van copiar textualment seccions de text. Juan Benet, que era coautor dels treballs originals, va enviar un tuit per verificar el plagi. No va parar a les seccions de text. Segons els informes, també es va robar codi.

Més tard, Justin Sun va enviar un piulada que explica que el document original estava escrit en xinès. Va culpar els traductors voluntaris, que van descuidar incloure detalls i referències importants.

Xoca amb Ethereum

Justin Sun i Vitalik Buterin tenen vedella entre ells. Això és un fet. La gent ha perdut el recompte de la quantitat de vegades que han intercanviat punxades o s’han disparat a Twitter. Només tenen una llarga història de disputes.

L’últim comentari es produeix després que el Centre de la Informació i el Desenvolupament de la Indústria (CCID) de Chine publiqui el rànquing de criptomonedes que mostra que TRON ha superat Ethereum al 2n lloc.

Per part de Vitalik Buterin, diu que acceptaria una altra criptomoneda que superés Ethereum. Tot i això, si l’esmentada criptomoneda és TRON, no seria tan elegant, arribant a dir la seva l’esperança per a la humanitat minvarà.

Tot va començar quan Justin va enviar un tweet que explicava com TRON tenia millors funcions que Ethereum. Per descomptat, Vitalik es va ofendre i va utilitzar les acusacions de plagi anteriors com a bales.

Fins i tot hi va haver un moment en què Justin Sun va esmentar el col·lapse de la plataforma Ethereum i com TRON “construiria un fons per rescatar els desenvolupadors d’ETH i EOS”. Evidentment, això no va anar bé.

És clar que tots dos estan pressionant per l’adopció massiva de criptomonedes, tot i que el seu enfocament podria estar en extrems oposats de l’espectre, per això xoquen tant. És possible que només s’estiguin trollant. Mai ho sabrem. No obstant això, si voleu veure-ne un historial negociant barbs a twitter, sigues el nostre convidat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner