OKEx Technical Weekly: 3 февруари 2020 г.

Технически анализ на пазара за крипто търговия тази седмица

Оптимистичните настроения останаха непокътнати на криптовалутните пазари, тъй като избухването на коронавирус продължава и как може да повлияе на глобалния икономически растеж. С преминаването към февруари се очаква участниците на пазара в Китай да се върнат в търговия след лунните новогодишни празници. Развитието на фондовите пазари също е друг фокус, тъй като SHCOMP спадна с цели 9% на открито след новата годишна пауза. За разлика от тях, цените на биткойните за кратко докоснаха 9600 нива по време на ранната сесия в Азия в понеделник.

Тъй като пазарите са на три месеца от наполовина на биткойн, последните данни показват, че както институционалните инвеститори, така и инвеститорите на дребно са положителни BTCСредносрочна перспектива. Sentix Strategic Bias, която измерва средносрочното възприемане на стойността на биткойните, скочи до +0,23, най-високото ниво от август 2019 г. Патрик Хъси, управляващ директор в Sentix, смята, че показанието е индикация за нарастваща готовност за покупка и е положителен сигнал за този клас активи.

Фигура 1: Стратегическо пристрастие на Sentix Bitcoin (Източник: Sentix) Фигура 2: 1-часова диаграма на CME Bitcoin Futures (Източник: Tradingview)

Въпреки това бихме искали да отбележим, че часовата разлика в фючърсите на CME биткойн остава неизпълнена. Фигура 2 показва пропастта, която е произведена през миналата седмица и се намира между 9255 и 9120. Ние вярваме, че пропастта може да остане незапълнена, ако положителните настроения и инерцията върху биткойните продължат да нарастват. И все пак, лека корекция на BTC задействано от краткосрочно вземане на печалба, може да бъде възможно, ако се види, че би могло да създаде шанс за запълване на празнината. Въпреки това, това може да означава още една възможност за закупуване преди наполовина.

Положителните настроения също се отразяват в пространството на алткойни, както харесват водещите алткойни ETH и XRP и двете се повишиха с 5% до 6% по-рано в сесията, докато имената със средна / малка капачка като XTZ и ICX скочи съответно с 11% и 22%. Интересното е, че данните показват това ETH миньори натрупват повече ETH токени през последните шест месеца.

Данните от Santiment показват, че броят на етерните токени, държани от всички ETH минните пулове достигат рекордното си ниво от 1,69 милиона ETH. Много наблюдатели на Eth смятат за основен положителен фактор за токена.

Фигура 3: Баланс на ETH майньорите във времето (Източник: Santiment)

Какво сте пропуснали

 • Deutsche Bank вярва, че биткойнът остава „твърде нестабилен“, за да се превърне в магазин за стойност. В неотдавнашното си проучване „Бъдещето на плащанията“ банката заяви, че „криптовалутите са преминали критичната точка, необходима за да станат модерни“, и цитирайки случаите от 2018 до 2019 г., казвайки, че биткойнът е „твърде нестабилен“, за да бъде надежден магазин на стойност.
 • Япония допълнително подгрява за своята цифрова валута. Заместник-управителят на BoJ Масайоши Амамия заяви, че централната банка трябва да е готова да емитира цифрови валути, ако бързият технически напредък в системите за сетълмент стимулира общественото търсене. Той добави, че е „от съществено значение за BoJ да продължи да проучва възможността за издаване на CBDC.
 • Крипто общността вече има още един начин да чурулика за биткойн, биткойн емоджи. Съоснователят на Twitter Джак Дорси туитва новодобавени биткойн емоджи през уикенда. Биткойн емоджито беше горещо приветствано от крипто общността и много от тях са го туитирали сами, включително изпълнителният директор на OKEx Джей Хао и CSO Alysa Xu.
 • Cardano може да бъде една от най-децентрализираните криптовалути, това според съоснователя на Cardano Чарлз Хоскинсън. В интервю за Cointelegraph Хоскинсън каза, че вярва, че токенът ще се възползва от предстоящия хард форк и в крайна сметка може допълнително да увеличи децентрализирания характер на Cardano.

Анализ на цените

BTCUSDT

 • BTCUSDT удължава ралито си, след като осигури 30% печалба през януари, а двойката продължи да остане над 200-дневната пълзяща средна.
 • Ралито обаче може да изглежда малко уморено. Докато цената доведе до някои по-високи върхове, както 9-дневният RSI, така и крайният осцилатор не бяха в състояние да последват примера, което предполага, че инерцията на ралито може донякъде да избледнее.
 • 200-дневната плъзгаща се средна и 61,8% отстъпка на Фибоначи изглеждат прилична подкрепа, ако от тук се наблюдава отстъпление на цените, а тези нива също се съчетават с по-ниската подкрепа на скорошния канал.
 • Нещо повече, съотношението BTC Long / Short на OKEx се задържа близо до най-новия връх, което предполага, че потенциалната печалба на шортите става все по-висока.

Фигура 4: Дневна графика на BTCUSDT (Източник: OKEx; Tradingview) Фигура 5: OKEx BTC Long / Short Ratio (Източник: OKEx)

XRPUSDT

 • Ралито на XRPUSDT може да настъпи в критичен момент, тъй като изглежда, че двойката ще тества 200-дневната пълзяща средна.
 • Първоначално лентите на Болинджър започнаха да се свиват, предполагайки, че нестабилността може да се увеличи в обозримо бъдеще. RSI също посочва, че инерцията изглежда остава непокътната.
 • вероятно, ако бъде потвърдено, следващото ниво за гледане може да бъде зоната 0.30, а долният край на скорошния канал също може да бъде референт на долния край.

Фигура 6: Дневна диаграма на XRPUSDT (Източник: OKEx; Tradingview)

ETHUSDT

 • Неотдавнашното рали ETHUSDT може да се изчерпи, тъй като индикаторите не показват устойчив импулс, тъй като RSI не успя да постигне някои по-високи върхове заедно с ралито.
 • Също така се появява мечи кросоувър MACD, който се счита за краткосрочен мечи сигнал, ако това се потвърди.
 • Виждали сме подобен случай още в средата на януари, където цената се е повишила и показателите за инерция не са последвали.
 • Двойката може да тества поддръжката на долния канал, която е в областта 182, ако историята се повтори.

Фигура 7: 4-часова диаграма на ETHUSDT (Източник: OKEx; Tradingview)

Следвайте OKEx на:

https://twitter.com/OKEx

Уебсайт: https://www.okex.com

Promo
banner
Promo
banner