Крипто трейдър, който прогнозира, че пазар на мечки през март споделя три урока за начинаещи

Миналата седмица OKEx завърши своята програма за обратна връзка за деривати, като си партнира с криптовалутните търговци, за да получи директна, много ценена обратна връзка за някои от най-новите ни продукти.

Аш Дейвидсън – един от търговците, избрани да участват в програмата – седна (на практика, разбира се!) С нас, за да говорим за ежедневието на крипто търговец и какво новодошлите в космоса трябва да знаят.

12-13 март беше много брутално за крипто и оттогава пазарите са разклатени. Каква е вашата гледна точка за тази конкретна катастрофа?

Аш Дейвидсън: Всъщност прогнозирах спад до ниво от 4 400 $ на 1 март. Той е някъде в моя Twitter [тук – OKEx]. Бях повече от готов, освободих повече капитал от някои стари печалби, за да се приготвя за повече инвестиционни диапазони.

Имах чувство с COVID-19, че хората ще изнесат крипто, за да бъдат в безопасност или да покрият някои загуби на фондовия пазар и това се случи.

Беше доста насилствено и мисля, че на няколко души им стана лошо да гледат назад към Twitter по това време. Мисля, че мисленето ми се различава от повечето, тъй като всичко, което използвам, е печалба и печалби за използване на пазарите. Но не можех да си помисля как бих реагирал, ако бях нов и това беше свеж капитал на пазара … Никога не съм виждал нещо подобно.

Можете ли да посочите 1-3 важни неща, които сте научили да търгувате, които бихте могли да споделите с новодошли в крипто?

AD: Три неща, хм. Спокойно бих могъл да назова 30, но да тръгнем с най-важното.

  1. Оставете емоциите си пред вратата. Планирайте каквато и инвестиция или търговия да правите. Просто като това. След това го оставете да се разиграе. От това колко инвестирате или слагате сделка, колко сте готови да загубите, ако се обърка и колко сте готови да изскочите. Плановете премахват част от емоцията.
  1. Научете и ИЗПИТЕТЕ колкото можете, преди да стартирате на живо. Ако имате метод, който ви харесва, външният вид отговаря на вашия начин на живот, използвайте го, но го тествайте. Първо обичам да демонстрирам, след това обичам да живея на търговия с $ 10, за да видя какво е на живо, след това отивам от там за период от 6-12 седмици. Прекарвам около 3 седмици, разглеждайки само класациите.
  1. Доверете се на собствения си анализ на анализа на други хора. Всеки гледа едно и също нещо или различни неща, има предимство и гледа само вашите собствени диаграми, а не чужди.

Кога започнахте да търгувате с крипто и защо?

AD: Започнах да инвестирам в криптовалута през 2016 г. Имах известен опит в търговията през 2015 г. с футбол и стотинки. През 2017 г. започнах да търгувам с криптовалути. Насладих се на шума, на факта, че можете да спечелите много печалби за кратък период от време в сравнение с фондовия пазар. Оттогава не съм поглеждал назад.

Само биткойн или също алткойни? Като цяло предпочитате ли да търгувате с крипто деривати или спот пазари и защо?

От н.е.: Търгувам предимно с деривати. Биткойн, Ethereum и XRP са това, което основно търгувам – търгувам, за да ги натрупвам. Чувствам, че това са най-добрите, за които трябва да се придържате, така че в моите очи получаването на повече от търговията не е лоша идея в дългосрочен план.

Преди търгувах с алткойни, но ми стана лошо, че винаги трябва да претеглям биткойн и господство, плюс главоболието на двойка BTC или USDT. Така че сега го улеснявам.

Как изглежда вашият типичен ден? Колко часа на ден търгувате? Имате ли дневна работа?

От н.е.: Имам много лесен търговски ден. Не търгувам твърде често, тъй като използвам по-високите времеви рамки, за да хващам суинг сделки и от време на време позиционно задържане на много по-дълга цел. Така че обикновено щях да погледна ежедневното затваряне и след това да отида от там.

Всичките ми диаграми са начертани и просто трябва да следя малко ключовите диапазони. Тогава, ако те попаднат в обхвата, мога да действам. Не разбирам хора, които скалпират, твърде много усилия. Обичам да държа приятно и охладено. През целия ден, ако чакам или гледам дете, правя съдържание за моето YouTube или просто за моята компания, за моите ученици.

Аш Дейвидсън е базиран в Обединеното кралство крипто търговец и педагог. Той е в играта от 2017 г. Можете да го следите в Twitter @CryptoMobsterYT.

Това интервю е редактирано за по-голяма яснота.

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner