Цените на биткойните се възстановиха, така че какво следва?

Общ преглед

Цените на биткойните първоначално се стабилизираха близо до 7500 нива, след като потънаха в зоната 6500 по-рано тази седмица. Докато приключваме през ноември, къде ще отидат цените на биткойните оттук? Докато алткойните също показват признаци на възстановяване, какво означава това за вярващите в „Алт Сезон“?

Биткойн: краткосрочно предпазливо оптимистично; Средносрочен все още облачно

Цените на биткойните първоначално са се възстановили от ноемврийския минимум от 6513 г., но краткосрочните и средносрочните перспективи на водещата криптовалута могат да бъдат две различни картини. В краткосрочен план предварителните данни показват, че настроенията на пазара са се превърнали в леко положителни заедно с възстановяването на цените. Крипто страхът & Индексът на алчността е скочил от 17 на 32 на 28 септември, което предполага, че участниците на пазара са облекчили някои от притесненията си, когато цената се стабилизира, въпреки че показанията все още се разглеждат на ниво „Страх“.

Фигура 1: Крипто Уважаеми & Индекс на алчността (Източник: Alternative.me)

От техническа гледна точка също сме виждали предварителни сигнали за възстановяване, но отскокът скоро може да бъде тестван отново и следващите дни може да са ключови, за да се определи дали това е истински обрат или просто краткотрайно рали.

Фигура 2а показва, че BTCUSDT първоначално е формирал възходящ тренд на 3-часова диаграма (червен канал), отскокът е ударил горния край на канала, който също е близо до основната линия на съпротивление от края на октомври (жълта линия).

Докато както върховният осцилатор, така и RSI са постигнали някои по-високи върхове, предполагайки, че инерцията нагоре се натрупва. Оттук могат да се случат два сценария. 1) 3-часовата графика може първо да намери долната поддръжка на последния възходящ тренд, преди да тества октомврийската съпротива, като се има предвид, че двойката трябва да даде по-ниско ниво. 2) Двойката се консолидира на текущите нива, докато инерцията изчезне, ако се види, пробивът на долния край на възходящия тренд може да бъде първият предупредителен знак за по-нататъшни корекции. Ако ще започнем да наблюдаваме 3-часово повишаване, каквото е нашето пристрастие, това допълнително ще подкрепи вероятността от първия сценарий.

Фигура 2а: BTCUSDT 3-часова диаграма (Източник: OKEx; Tradingview) Фигура 2b: Дневна графика на BTCUSDT (Източник: OKEx; Tradingview)

Нещата обаче биха били по-малко оптимистични, ако го видим от гледна точка на дневната графика. Фигура 2b показва първоначален дневен обръщане на BTCUSDT и отскокът изпрати цената обратно над нивата на съпротива през юни (червена линия). Видяхме, че ралито през октомври е повишило цената над нивата на съпротива; двойката обаче не успя да го превърне в подкрепа, тъй като ралито свърши.

Докато обръщането, засега, все още е твърде рано, за да се нарече реално обръщане на тенденцията, бихме искали да видим тези показатели на инерцията, за да постигнем някои по-високи върхове, и досега това не се е случило. Ако инерцията на ралито не успее да се запази, не може да се изключи повторен тест на синята линия за подкрепа.

Фигура 3: Стратегическо пристрастие на Sentix Bitcoin (Източник: Sentix)

От по-дългосрочна перспектива, данните от Sentix показват, че някои инвеститори все още вярват, че биткойнът остава надценен. Стратегическото пристрастие на Sentix Bitcoin, което измерва стойността на възприятието на биткойн за шест месеца. Той отразява стратегическата гледна точка на участниците на пазара, както и техните основни убеждения и възприятия за стойност за пазара на криптовалути. Пристрастието се движи по низходящ канал от август. Отрицателното възприятие може да попречи на инвеститорите да навлязат на пазара в този момент, особено за дългосрочните HODLers.

Alt-Season: Дълъг път

Докато основните алткойни вече са отминали последните си минимуми, ние все още сме много далеч от истинския старт на „Alt-Season“.

По-широките алткойни направиха своя трети опит за пробив от низходящия канал на пазарната капитализация в началото на ноември, като в същото време той се опита да пробие над 365-дневната пълзяща средна (оранжева линия). Тъй като инерцията на ралито изчезва, altcoin се оттегли в канала в края на ноември.

Фигура 4: Крипто обща пазарна капитализация Ex-BTC в Log Scale (Източник: Tradingview)

Долният край на канала (синя линия) изглежда като прилична подкрепа в този момент. Въпреки това, тъй като цялостното консервативно настроение се задържа, според нас ние вярваме, че е необходима повече консолидация за пазарната капитализация на altcoin преди да се случи следващият опит за пробив. Тази диаграма може да бъде бърз начин за измерване на по-широкото възприятие на пазара на altcoin.

Promo
banner
Promo
banner