La caiguda de preus de Bitcoin aquesta setmana va ser adquirida per comerciants minoristes optimistes

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx

Bitcoin (BTC) va experimentar dos descensos ràpids en els darrers set dies. A partir del divendres passat, els futurs trimestrals OKEx (BTCUSD0925) van caure de més de 12.000 dòlars a 11.500 dòlars abans de baixar i pujar durant el cap de setmana. No obstant això, el preu va tornar a caure bruscament dimarts després de ser rebutjat del nivell de 12.000 dòlars. Des de llavors, Bitcoin va establir el preu més baix de la setmana, en 11.172 dòlars, i s’ha anat consolidant entre 11.200 i 11.600 dòlars.

En particular, els moviments de Bitcoin durant la darrera setmana s’han mantingut estretament lligats a l’or, però el seu retrocés va ser significativament més gran. En comparació amb el preu d’obertura de divendres passat, l’or baixa actualment una mica menys del 0,5%. Bitcoin, però, ha caigut un 4% en el mateix període.

A més, els óssos han dominat en gran mesura el mercat de Bitcoin aquesta setmana, fins i tot esmorteixen la mania de DeFi, una mica, on dimarts dimarts vam veure caure fitxes relacionades junt amb Bitcoin.

En veure les dades comercials d’OKEx, l’interès obert va assolir el seu màxim dilluns amb el repunt del preu i, a mesura que els llargs van tancar les seves posicions, el preu de la BTC va baixar. Després que el preu arribés als 11.200 dòlars americans la segona meitat de la setmana, vam veure un ràpid augment de la ràtio llarg / curt, cosa que va suggerir que els comerciants minoristes compraven a nivells inferiors. 

No obstant això, el nivell de primes en futurs trimestrals va continuar disminuint aquesta setmana, cosa que indica que, tot i que el mercat es manté optimista, no espera gaire en relació amb l’apreciació dels preus..

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 1h gràfic – 28/08. Font: OKEx, TradingView

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors

Relació BTC llarg / curt

El moviment d’aquesta setmana en la ràtio llarg / curt està estretament relacionat amb el preu, és a dir, la ràtio llarg / curt va augmentar ràpidament després que el preu baixés i baixés a mesura que augmentava el preu. En general, la ràtio funcionava entre l’1,0 i l’1,3 aquesta setmana i oscil·la ràpidament.

Dilluns, vam veure que la ràtio llarga / curta arribava a la mínima de la setmana a 1,0, que es corresponia amb el màxim setmanal de Bitcoin. Mentrestant, la ràtio va assolir el punt més alt de la setmana al voltant de l’1,3, dijous i divendres a la nit, quan el preu també va tocar dues vegades el fons. Això indica que els comerciants al detall van comprar i no temien la baixada de preus.

La ràtio actual llarg / curt se situa en 1,25, cosa que també indica que els comerciants minoristes segueixen sent optimistes respecte al mercat a curt termini.

Hora de recollida de dades: 21/08 4:00 am UTC a 28/8 4:00 am UTC

La relació llarg / curt compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, aquesta s’equilibra amb una posició curta. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

La prima a OKEx Quarterly Futures es va reduir novament dels 180 dòlars del divendres passat als 110 dòlars actuals. Aquesta xifra es va situar en un màxim de 350 dòlars fa dues setmanes, cosa que reflecteix el canvi de sentiment des de llavors.

Atès que el contracte trimestral actual caducarà a finals de setembre, la reducció de la prima també es veu afectada per la decadència temporal, però encara demostra que el mercat no és tan optimista com ho era a principis d’aquest mes..

Hora de recollida de dades: 21/08 4:00 am UTC a 28/8 4:00 am UTC

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és alta (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

El dilluns a la tarda, els interessos oberts van arribar a un màxim de 1.160 milions de dòlars abans de baixar fins als 1.02 mil milions actuals a mesura que el preu baixava.

Tot i que hem vist liquidacions continuades de posicions llargues, el fort descens de l’OI dóna raó per creure que les posicions curtes també estiguessin tancades a la segona meitat de la setmana.

D’altra banda, l’augment del volum de negociació no va conduir a un augment de l’OI, que també suggereix que actualment hi ha un intercanvi de mans al mercat i la direcció no és clara.

Hora de recollida de dades: 21/08 4:00 am UTC a 28/8 4:00 am UTC

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Relació de préstecs de marge BTC

En comparació amb la ràtio llarg / curt, la ràtio de préstecs de marge BTC ha canviat relativament poc aquesta setmana. Va arribar a un màxim de 16,6 durant la pujada del preu de Bitcoin el dissabte, i després va començar a disminuir gradualment.

No obstant això, la ràtio es va reduir ràpidament a 11,3 durant el declivi del dijous, cosa que indica que molts comerciants demanaven prestats Bitcoin per obrir pantalons curts en aquell moment. No obstant això, la diapositiva va ser de curta durada i, a mesura que el preu va repuntar, la ràtio va tornar ràpidament al voltant dels 15,0.

Hora de recollida de dades: 21/08 4:00 am UTC a 28/8 4:00 am UTC

La ràtio de préstecs de marge són dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que demanen prestats USDT versus els préstecs BTC en valor USDT durant un període de temps determinat.

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és elevada, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Informació del comerciant

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

Vam veure tancats els llargs temps i un ràpid descens de l’OI durant la caiguda de la setmana mitjana de Bitcoin fins als 11.200 dòlars. Tot i que els inversors minoristes van començar a anar molt de temps després de tocar fons, el sentiment general encara no ha millorat significativament i podem esperar un altre període de consolidació lateral.

La tendència a curt termini és la d’un rebot en forma de W, i tenint en compte com la ràtio llarg / curt ha continuat augmentant, el sentiment alcista continua viu. Si el preu es pot mantenir per sobre del nivell de resistència de 11.600 dòlars, és possible que vegem un altre tram per provar els 12.000 dòlars, que és el sostre, per ara.

No sou un comerciant OKEx? Obteniu informació sobre com començar a negociar!

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner