Els futurs de BTC reflecteixen el sentiment alcista al detall, però un elevat apalancament augmenta el risc a curt termini

Futures Friday és una revisió setmanal dels futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx. 

Imatge de divendres de futur

Aquesta setmana, Bitcoin va sortir de 18.000 dòlars i va superar amb èxit la important barrera psicològica de 20.000 dòlars. La moneda digital líder cotitza per sobre de 20.000 dòlars durant tres dies i estableix un màxim històric de 23.769 dòlars el 17 de desembre, segons el preu de l’índex OKEx BTC.

L’acció recent de preus de Bitcoin també es correlaciona amb expectatives positives al voltant d’un paquet d’estímul de 900.000 milions de dòlars del govern dels Estats Units. A més, atès que ahir també es van tancar tres índexs borsaris dels Estats Units en màxims històrics, podem esperar que aquesta inèrcia tingui un efecte ondulat que mantindrà Bitcoin en una trajectòria ascendent que es mogui el proper any.

Mentrestant, aquest sentiment positiu també es reflecteix en el mercat de futurs, on el contracte trimestral, BTCUSD0326, cotitza ara a uns nivells de 24.200 dòlars amb una prima de 1.100 dòlars (o aproximadament un 4,70%) sobre el preu de l’índex.

El divendres de Futures de la setmana passada, vam assenyalar com la ràtio de préstecs de marge BTC indicava que els comerciants intentaven aconseguir el fons. Aquesta setmana hem vist que aquesta estratègia es pagava a mesura que la ràtio llarg / curt i els interessos oberts van augmentar amb el preu. El fet que els comerciants al detall confien en el mercat és clar, però hi ha preocupacions sobre l’ús d’un apalancament excessiu, que pot provocar un retrocés ràpid a curt termini.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0326), a partir de les 8:00 UTC del 18 de desembre. Font: OKEx, TradingView

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors.

Relació BTC llarg / curt

Durant la setmana passada, Bitcoin no ha vist cap retrocés important, amb un preu que va passar de 18.000 a 23.000 dòlars sense problemes. La ràtio llarg / curt va seguir la mateixa tendència i va passar de 0,8 el divendres passat a l’1,15 actual.

Al mateix temps, hem assenyalat que les taxes de finançament dels contractes perpetus han estat elevades durant un temps, cosa que indica que hi ha operadors que estan apalancats per durar molt i que han estat rendibles amb aquest moviment de preus..

La ràtio llarg-curt actual, superior a 1,1, també és la més alta des de mitjans de setembre, cosa que reflecteix el sentiment alcista del mercat.

Hora de recollida de dades: 12/11 a les 6:00 UTC a 18/12 a les 6:00 UTC

La relació llarg / curt compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La ràtio es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, s’equilibra amb una posició curta. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

La prima en futurs trimestrals s’ha ampliat ràpidament durant la concentració de Bitcoin, passant de 480 dòlars o 2,6% el divendres passat als 1.100 dòlars actuals o 4,7%. Això significa que el mercat espera una pujada d’almenys 1.100 dòlars al final del proper trimestre.

Aquesta elevada prima també obre oportunitats als arbitratges i podem esperar que l’arbitratge es converteixi en una estratègia popular, impulsant encara més les posicions obertes..

Hora de recollida de dades: 12/11 a les 6:00 UTC a 18/12 a les 6:00 UTC

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és elevada (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

Amb l’últim ral·li de Bitcoin, l’interès obert també es va acumular força ràpidament, passant de 1,23 mil milions de dòlars el divendres passat a un màxim de 1,52 mil milions.

Aquest alt nivell d’interès obert s’està convertint en la norma i podem esperar que creixi encara més fins que el mercat es converteixi en conscient del risc.

Hora de recollida de dades: 12/11 a les 6:00 UTC a 18/12 a les 6:00 UTC

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Relació de préstecs de marge BTC

La ràtio de préstecs de marge ha oscil·lat entre 13 i 18 durant els darrers set dies i no ha augmentat amb el preu d’aquesta setmana. Aquest patró suggereix que els comerciants no van continuar augmentant el palanquejament després de ser rendibles amb el palanquejament de la setmana passada. No obstant això, el nivell actual de la ràtio és relativament saludable, cosa que reflecteix el sentiment alcista actual.

Hora de recollida de dades: 12/11 a les 6:00 UTC a 18/12 a les 6:00 UTC

La ràtio de préstecs de marge són dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que demanen prestats USDT versus els préstecs BTC en valor USDT durant un període de temps determinat.

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstecs de marge és elevada, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Informació del comerciant

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

És probable que tots els preus dels actius augmentin a curt termini a causa de la propera factura d’estímuls. A més, Bitcoin continua mostrant fonaments sòlids a causa de l’alta demanda dels inversors institucionals.

Aquesta concentració recent va ser impulsada per la compra orgànica i podem esperar una ràpida afluència d’inversors minoristes, ja que s’han incomplert els 20.000 dòlars..

Tot i que els nivells de resistència són més difícils d’identificar a mesura que el preu de Bitcoin entra en territoris desconeguts, els comerciants encara han de desconfiar de les condicions del mercat sobreescalfades. Encara no es pot descartar una nova prova de nivells de 19.700 a 20.000 dòlars, tot i que les perspectives de preus a mig termini segueixen sent positives.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner