Els futurs de Bitcoin reflecteixen l’optimisme abans dels resultats electorals malgrat la lleugera obtenció de beneficis

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx.

Les tumultuoses eleccions dels Estats Units van ser, sens dubte, l’esdeveniment més gran que va afectar els mercats aquesta setmana. La majoria dels estats que es van retirar es van dirigir a Trump al començament de la nit electoral, però després que les paperetes per correu hagin començat a comptar-se, Biden va tornar a liderar diversos estats del camp de batalla. Els mercats van reaccionar ràpidament a aquesta inversió, ja que Bitcoin va baixar de fons juntament amb el mercat borsari després que les enquestes electorals es van invertir a Wisconsin dimecres al matí.

A mesura que els resultats electorals afavoreixen cada cop més la victòria de Biden, tant les accions com les criptomonedes continuen la seva tendència alcista. Bitcoin va aconseguir un augment del 10% el dijous i va arribar a un màxim de tres anys de 15.968 dòlars aquest matí, segons el preu de l’Índex OKEx BTC. Ara mateix, l’OkEx Quarterly Futures (BTCUSD1225) cotitza a una prima de 300 dòlars, o un 2%, sobre el preu de l’índex.

A l’article de Futures Friday de la setmana passada, vam assenyalar com les dades comercials d’OKEx reflectien la confiança del mercat en els preus a mitjà i llarg termini. La ràpida pujada d’aquesta setmana de la ràtio llarg / curt indica que els inversors minoristes perseguien la recuperació dels preus. Mentrestant, els volums de negociació es van ampliar a partir de dimecres i van anar acompanyats d’un augment de la base BTC.

Aquestes dades tècniques indiquen que el sentiment del mercat afavoreix l’apreciació dels preus a curt termini. No obstant això, és probable que la presa de beneficis del mercat de palanquejament puntual exerceixi una pressió a la baixa sobre el preu.

Al gràfic de quatre hores, les mitjanes mòbils de 30 i 60 mostren una clara alineació alcista, i, en general, aquest sentiment es reforça i és probable que continuï en un futur proper.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD1225), a partir de les 7:00 am UTC del 6 de novembre. Font: OKEx, TradingView

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors.

Relació BTC llarg / curt

La relació llarga / curta era en gran mesura plana abans de dijous, situant-se entre 0,7 i 0,8. La forta pujada es va produir després que el preu dels futurs trimestrals superés els 15.000 dòlars el dijous al matí, amb una ràtio que va passar de 0,8 a 0,95. Aquest és també el punt més alt assolit per aquest indicador des de mitjans d’octubre. Aquest augment de la ràtio llarg / curt indica que els inversors minoristes perseguien el repunt dels preus.

A més, atès que les taxes de finançament de l’intercanvi perpetu de BTC encara no s’escalfen, podem esperar que el sentiment alcista actual persisteixi a curt termini.

Hora de recollida de dades: 30/10 4:00 am UTC a 6/11 4:00 am UTC

La relació llarg / curt compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, aquesta s’equilibra amb una posició curta. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

La base entre futurs trimestrals i spot és ara de fins a 300 dòlars, o al voltant del 2%, enfront dels 180 dòlars del dimecres al matí. Tot i això, aquesta prima no és tan alta en comparació amb els 350 dòlars, o el 2,7%, de l’últim diumenge d’octubre, quan el preu va superar els 13.000 dòlars..

Relativament, la prima actual es troba en nivells saludables i mostra confiança en el mercat. Però la setmana vinent, els participants del mercat han de vigilar si hi ha una base potencialment sobrecalentada, cosa que indica una pròxima correcció.

Hora de recollida de dades: 30/10 4:00 am UTC a 6/11 4:00 am UTC

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és alta (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

L’interès obert va continuar fluctuant al voltant de 1.000 milions de dòlars fins dimecres. Però dijous, vam veure que arribava a un màxim de 1.150 milions de dòlars durant la setmana, cosa que indica que el sentiment del mercat està en línia amb el moviment dels preus. Els volums de negociació també van augmentar després de dimecres, cosa que mostra que els participants del mercat van perseguir l’acció de preus.

Hora de recollida de dades: 30/10 4:00 am UTC a 6/11 4:00 am UTC

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Relació de préstecs de marge BTC

Curiosament, la ràtio de préstec del marge BTC va tornar a moure’s en la direcció oposada a la ràtio llarg / curt: va caure d’11,5 a tocar el 7,8 d’ahir, a mesura que el preu va augmentar. Això indica que els operadors del mercat de palanquejament puntual van començar a tancar posicions i a obtenir beneficis.

Hem de vigilar el moviment posterior d’aquesta ràtio per veure si els comerciants comencen una altra ronda d’apalancament, cosa que seria un signe positiu per al mercat.

Hora de recollida de dades: 30/10 4:00 am UTC a 6/11 4:00 am UTC

La ràtio de préstecs de marge són dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que demanen prestats USDT versus els préstecs BTC en valor USDT durant un període de temps determinat.

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és elevada, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Informació del comerciant

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

L’augment de dijous va augmentar molt el sentiment alcista del mercat i potencialment ha obert el camí perquè Bitcoin pugui almenys provar el seu màxim històric.

Tècnicament, l’antiga divergència baixista potencial a quatre hores s’ha aixecat després de la bomba de dijous. El nivell d’assistència intradia es troba a 15.650 dòlars, segons el preu trimestral de futurs, o 15.350 dòlars al mercat spot..

No obstant això, és probable que l’evolució de les eleccions als Estats Units continuï afectant l’acció i la volatilitat dels preus a curt termini.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner