Bitcoin va trencar les resistències passades la setmana electoral, però la indecisió és el resultat

Market Watch Weekly és una revisió dels mercats i desenvolupaments criptogràfics cada setmana.

S’han revelat els resultats preliminars de les eleccions presidencials dels Estats Units. Després d’uns dies d’incertesa, les principals xarxes de mitjans van declarar la victòria de Biden el cap de setmana. Tot i que pot trigar una mica en la liquidació final, la incertesa més gran que ha afectat els mercats durant els darrers temps ha finalitzat. En el futur, és probable que els mercats se centrin en el futur macroeconòmic d’aquest any i del següent.

Cal destacar que el mercat va augmentar i Bitcoin (BTC) va augmentar fins als 15.969 dòlars, segons el preu de l’Índex OKEx BTC, després que els vots comptats en diversos estats es tornessin a Biden dijous a la nit. Tanmateix, després que dissabte els mitjans de comunicació finalment anomenessin la victòria de Biden, Bitcoin es va retirar per més de 1.000 dòlars per baixar fins a 14.357 dòlars.

Des de llavors, la moneda digital líder s’ha recuperat i cotitza per sobre dels 15.000 dòlars i va acabar la setmana amb guanys superiors al 13%. Mentre es mostra la indecisió del mercat, el preu s’acaba amb la resistència mensual crítica que es va formar el desembre del 2017 i el gener del 2018.

Preu de l’índex OKEx BTC a les 00:00 UTC del 9 de novembrePreu de l’índex OKEx BTC a partir de les 00:00 UTC del 9 de novembre. Font: OKEx, TradingView

De les principals monedes altes, només Ether (ETH) va superar Bitcoin aquesta setmana amb un guany del 14,26%, fet que va ser impulsat pel contracte de dipòsit ETH 2.0 alliberat. Altres monedes altes amb bons guanys van incloure Chainlink (LINK), Litecoin (LTC) i Cardano (ADA), que van obtenir entre un 8% i un 10% de guanys setmanals.

Al mateix temps, hem assenyalat que Bitcoin Cash (BCH) i Bitcoin SV (BSV), que històricament han estat estretament lligats a Bitcoin, no es van beneficiar de la concentració de la setmana passada. El mercat tampoc és molt actiu quant a la propera bifurcació dura BCH, que està prevista per al 15 de novembre.

Devolucions setmanals de les principals criptomonedes, 11 / 2–11 / 8. Font: TradingView

Amb ETH per sobre dels 400 dòlars còmodament, els tokens DeFi també han rebotat ràpidament des del divendres passat, posant fi a dos mesos seguits de caigudes. Aave va ser el guanyador setmanal més gran, amb un augment setmanal del 66,78%, que va passar del 26 de dòlars de dijous a un màxim de 56 dòlars en tres dies..

D’altra banda, el preu d’Uniswap (UNI) va baixar a 1,8 dòlars i va assolir una forta resistència a 3 dòlars. El rendiment de yearn.finance (YFI) va ser encara més impressionant, passant d’un mínim de 7.500 dòlars a un màxim de 17.538 dòlars en dos dies, tot i que ara s’ha liquidat i cotitza en el rang de 14.000 dòlars.

Al mateix temps, les mètriques clau del protocol DeFi van continuar creixent, cosa que va recolzar el rebot amb uns sòlids fonaments. El valor total bloquejat en els protocols DeFi va augmentar de 13.800 milions de dòlars a 14.900 milions de dòlars, amb els TVL d’Uniswap de 2.900 milions de dòlars al capdavant..

Devolucions setmanals de les principals fitxes DeFi, l’11 / 2–11 / 8. Font: TradingView

CME va publicar els últims futurs (a partir del 3 de novembre) de Bitcoin dades de posició el 7 de novembre. El moviment real de preus de Bitcoin va ser limitat durant aquest període d’informes, però val la pena assenyalar que BTC va registrar una forta acceleració del seu preu a prop del final d’aquest període.

L’interès obert va caure de 12.665 a 11.278 en l’últim període, cosa que va acabar amb un tram d’increment de quatre setmanes. Això demostra més o menys que els inversors institucionals començaven a obtenir beneficis o a liquidar les seves posicions.

Les posicions llargues de comptes de gestor d’actius van augmentar de 770 a 800, mentre que les posicions curtes es van mantenir sense canvis a 0. Això demostra l’actitud alcista ferma d’aquests comptes i els resultats revelen que els gestors d’actius han tornat a fer les prediccions adequades..

Mentrestant, els fons apalancats van veure caure les seves posicions llargues caient de 5.462 a 4.379 durant l’últim període d’informe, mentre que les seves posicions curtes van caure en tàndem de 9.010 a 8.007. Com a resultat, els fons apalancats no es van poder beneficiar del següent augment durant la segona meitat de la setmana passada.

Seguirem vigilant si els gestors d’actius seguiran sumant posicions llargues o obtindran alguns beneficis després de l’augment significatiu de la setmana passada.

Dades de futurs CME Bitcoin: nombre de fons apalancats, llargs i curts. Font: Quanl

Amb un augment de Bitcoin per sobre dels 15.000 dòlars, algunes dades del mercat comencen a mostrar signes de sobreescalfament. Segons el proveïdor de dades de finances conductuals sentix GmbH, El sentiment per Bitcoin va assolir un nou màxim històric, superant el pic anterior durant el boom del mercat del 2017. Mentrestant, l’interès obert de futurs de BTC, segons les dades incloses, s’ha acumulat fins a 5.600 milions de dòlars, 0,1 milions de dòlars menys que el màxim històric del 17 d’agost. Aquestes mètriques de creixement reflecteixen un augment espectacular del risc.

Sentiment per Bitcoin i el preu de Bitcoin. Font: sentix GmbH

Mirant cap endavant aquesta setmana

Després de les eleccions nord-americanes, l’índex de volatilitat Cboe, VIX, ha caigut dràsticament: de 40 a aproximadament 25. Històricament, el VIX en un rang inferior sol afavorir l’apreciació del preu de Bitcoin. L’índex del dòlar també ha retrocedit als seus mínims anteriors a la zona del 92. L’or va augmentar gairebé 100 dòlars la setmana passada, passant de 1.880 dòlars a causa del dèbil dòlar, i els participants del mercat haurien de vigilar la reacció de Bitcoin als canvis postelectorals.

En criptografia, Bitcoin Cash començarà la seva dura forquilla el 15 de novembre, mentre que ETH pot continuar reaccionant al proper llançament d’Ethereum 2.0.

No sou un comerciant OKEx? Obteniu informació sobre com començar a negociar!

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner