El preu de Bitcoin veu un bon retrocés després de quatre setmanes consecutives de guanys

El preu de la BTC va caure al voltant de 10.000 dòlars ahir quan es va sentir un excés d’escalfament del mercat: aquí teniu l’anàlisi de la caiguda.

Imatge de caiguda de preus de Bitcoin

Bitcoin va caure més de 10.000 USDT ahir, 22 de febrer, sota la influència de diversos factors, i va caure un 18%, des d’un màxim de 58.318 USDT el diumenge al vespre fins a un mínim de 47.668 USDT, segons el preu al comptat d’OKEx BTC. La caiguda va arribar just després que el líder del mercat veiés la seva quarta setmana consecutiva de guanys.

En el que es va convertir en un altre "Dilluns negre" al mercat de criptomonedes, les circumstàncies van ser similars a les de l’11 de gener. El Tresor dels Estats Units es va continuar venent a principis de setmana, cosa que va provocar un augment dels rendiments. L’augment dels rendiments dels bons va exercir una pressió sobre el mercat de valors, on vam veure que l’índex Nasdaq va caure més en gairebé quatre mesos, amb les accions d’Apple un 3% i les accions de Tesla caigudes més del 8% dilluns.

El rendiment del tresor va recuperar els màxims del març i va deprimir la tendència alcista dels actius de risc. Font: CNBC

En desviar-se del comportament del mercat l’11 de gener, els preus de l’or no van caure ahir i, en canvi, van guanyar el màxim que van tenir en set setmanes. Els preus del cru també van assolir els màxims de 13 mesos, cosa que reflecteix el fet que els inversors comencen a cotitzar en expectatives d’inflació creixents. Des que la capitalització borsària de Bitcoin ha continuat augmentant en els darrers dos mesos, la seva correlació amb els tipus d’interès i la macroeconomia s’ha fet encara més forta.

A més, la secretària del Tresor dels Estats Units, Janet Yellon advertit ahir que Bitcoin és un actiu altament especulatiu i és un "extremadament ineficient" forma de realitzar transaccions monetàries. Les seves paraules també han pressionat el mercat de les criptomonedes.

Un gran èxit per als perseguidors alcistes

Abans de la sobtada caiguda del dilluns, Bitcoin havia aconseguit una rendibilitat mensual superior al 80% al febrer i la seva capitalització borsària total superava els 1.000 milions de dòlars. El líder del mercat ha estat alimentat per diverses notícies, incloses les principals compres de Tesla en BTC, l’oferta de deutes de MicroStrategy per comprar més Bitcoin i el llançament del primer ETF de Bitcoin a Amèrica del Nord..

El sentiment del mercat va quedar clarament sobreescalfat, cosa que es va reflectir en taxes de finançament que van rondar el 0,1% durant un període prolongat de temps, i un màxim històric de 19.000 milions de dòlars d’interès obert el 21 de febrer. Aquest cicle impulsat per mercat per avançar orgànicament, obrint el camí a una correcció.

L’interès obert de BTC va establir un rècord de 19.000 milions de dòlars el 21 de febrer. Font: Bybt.com

La caiguda d’ahir també va provocar la venda de pànic a Coinbase, i l’intercanvi va tenir la seva prima negativa més gran mai a causa de la manca de compra a la cartera de comandes. La prima de Coinbase va assolir un mínim històric de 1.020 dòlars negatius durant la venda d’ahir, segons les dades de CryptoQuant.

A més, des de la perspectiva de l’anàlisi tècnica, l’impuls alcista va mostrar esgotament després del darrer màxim històric, ja que l’indicador de l’índex de força relativa va publicar divergències baixistes consecutives en els gràfics d’1 hora i 4 hores. Això passa quan el RSI publica un fitxer "sobrecomprat" lectura, com a resposta a màxims més baixos del preu, que coincideix amb les lectures de màxims més elevats.

Els preus de Bitcoin van veure divergències baixistes consecutives en el gràfic d’1 hora. Font: OKEx

El fort retrocés d’ahir va establir un altre màxim rècord per a les liquidacions al mercat de derivats. Només Bitcoin va veure liquidades les posicions de 3.6400 milions de dòlars en les borses, superant els 2.500 milions de dòlars en posicions liquidades el 10 de gener i els 1.7400 milions de dòlars el 3 de gener..

Les liquidacions van assolir un nou rècord un altre dilluns. Font: Bybt

Reaccions del mercat a la baixada de preus de BTC

La caiguda dels preus de la criptografia ahir va experimentar interessants reaccions del mercat. En primer lloc, es va produir un repunt del tipus de canvi de yuan xinès a USDT. Segons les dades comercials d’OKEx, la prima d’USDT al mercat P2P va passar ahir de negativa a positiva, i va augmentar breument fins a l’1,76%. Aquesta xifra indica que hi havia molts operadors que buscaven comprar USDT per afegir marge a les seves posicions.

La prima del iuan xinès a USDT va arribar a l’1,76% al mercat P2P. Font: OKEx

Ethereum i el seu ecosistema també es van veure afectats per la caiguda. El preu de l’èter (ETH) va caure un 21,68% en el seu punt més baix. D’acord amb Dades OKLink, el volum de negociació de les borses descentralitzades les 24 hores a la xarxa Ethereum va assolir el màxim rècord de 5.09 mil milions de dòlars al moment de la redacció. El volum més gran de 24 hores, 1.878 milions de dòlars, es va veure a Uniswap, seguit de 1.2 bilions de dòlars a SushiSwap.

Un gran nombre de proveïdors de liquiditat que intentaven eliminar els seus fons per evitar pèrdues impermanents i els marges d’ompliment de préstecs en cadena per evitar la liquidació van impulsar el cost del gas (la comissió d’ús de la xarxa Ethereum) a 1.000 nivells de gwei, per Rastrejador de gasos Ethereum.

Això significa que ahir el cost d’eliminar la liquiditat a Uniswap va ser de gairebé 300 dòlars. Fins i tot en un entorn de cadena tan car, el valor total de Uniswap bloquejat ha disminuït un 10,8% en les darreres 24 hores i el TVL de SushiSwap va caure un 8,8%. Altres plataformes de crèdit líders, Compound i Maker, també van registrar un descens del 8% a TVL. Aquesta situació torna a demostrar la necessitat urgent d’actualitzacions d’escalabilitat a la xarxa Ethereum.

El volum de transaccions a DEX ha assolit un màxim històric durant les darreres 24 hores. Font: OKLink

Els fonaments de Bitcoin encara estan en joc

De cara al futur, l’afluència d’institucions al mercat de criptomonedes continua sent un factor important per a l’estabilització dels preus de Bitcoin. La volatilitat substancial dels preus a Bitcoin com a actiu alternatiu emergent continua sent inevitable en aquesta etapa, però el creixement del nombre de titulars de BTC i els canals de compra proporcionaran suport al preu..

De moment, la criptomoneda superior segueix depenent dels canvis en els indicadors macroeconòmics. Aquesta setmana, el mercat se centrarà en el discurs del president de la Reserva Federal, Jerome Powell, durant les audiències del Senat i de la Cambra. Els mercats estan preocupats per si es pot mantenir l’estratègia obvia de la Fed i si l’augment dels rendiments del Tresor nord-americà suposa un risc per a la recuperació econòmica.

A mig termini, s’acosta una nova ronda d’estímuls fiscals massius. S’espera que el Senat enviï un nou paquet d’estímuls d’1,9 bilions de dòlars al president Biden el 14 de març. L’abundant subministrament de fiat resultant, sens dubte, segueix sent un factor favorable per a l’augment dels preus dels actius arriscats..

No sou un comerciant OKEx? Obteniu informació sobre com començar a negociar!

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i investigacions originals & notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner