Bitcoin guanya 35.000 dòlars i els altcoins cobren vida el nou any

Market Watch Weekly és una revisió dels mercats i desenvolupaments criptogràfics cada setmana.

Bitcoin va experimentar un fort augment durant el cap de setmana d’Any Nou, amb la qual cosa va superar amb èxit la marca de 30.000 dòlars dissabte, només 17 dies després de creuar 20.000 dòlars. Després, la concentració va continuar diumenge mentre BTC va registrar el seu màxim màxim històric de 34.788 dòlars, segons el preu de l’Índex OKEx BTC. Tot i que els 6.843 dòlars de la setmana passada van ser els guanys setmanals més grans de Bitcoin mai, el trencament del nivell de 30.000 dòlars va tenir el major impacte. El ral·li de rècord va obtenir una important cobertura mediàtica, com ara la primera pàgina del Financial Times avui, destacant el rendiment estel·lar de Bitcoin aquest any.

El ral·li de Bitcoin també va inspirar als participants del mercat en general, amb un volum de negociació agregat de derivats que va tocar els 80.000 milions de dòlars tant dissabte com diumenge, només per darrere del màxim històric del 17 de desembre. amb un interès obert de BTC de 1.94 mil milions de dòlars, seguit dels 1.79 mil milions de dòlars de CME, segons el dades de desviació. Les primes dels contractes de futurs trimestrals també s’han elevat fins als 1.500 dòlars, o més del 5%, cosa que indica el sentiment del mercat extremadament optimista..

Futurs BTC: volums diaris agregats. Font: esbiaixar

Seleccioneu els monedes alternatius que vulguin

El guany setmanal del 22% de Bitcoin va ser superat per diversos altcoins importants. Ether (ETH) va superar el llindar de 1.000 dòlars amb la pujada del cap de setmana, i va concloure un repunt de set dies del 37,78%. L’ETH ara només es troba a uns 400 dòlars del seu màxim històric. 

Tanmateix, l’intèrpret més impressionant va ser Polkadot (DOT), el preu del qual es va duplicar gairebé en els darrers set dies. La seva capitalització de mercat actual, de gairebé 10.000 milions de dòlars, s’acosta al 10% de la de Ether, situant-la en el sisè lloc per capitalització de mercat. 

Mentrestant, XRP continua sent afectat per la retirada de les borses importants, amb la pèrdua del 19,75% la setmana passada. Les monedes de privadesa, incloses Monero (XMR), Zcash (ZEC) i DASH, també van ser afectades per desenvolupaments normatius i va veure disminucions significatives.

Devolucions setmanals de les principals monedes altes, 12 / 28–1 / 3. Font: TradingView

DeFi va viure un any de creixement espectacular

El valor total bloquejat en els protocols DeFi al final del 2020 se situava en 23.350 milions de dòlars, cosa que indica un creixement massiu en contrast amb la TVL inicial de 751 milions de dòlars de l’any. El nou any continua experimentant un creixement, ja que TVL ha augmentat fins als 27.540 milions de dòlars, segons les dades de DeBank.

Els tres noms actuals actuals en termes de TVL són el fabricant de protocols de préstec (MKR), el testimoni vinculat a BTC WBTC i l’intercanvi descentralitzat Uniswap (UNI).

Valor total bloquejat a DeFi. Font: DeBank

Mirant els actius de DeFi amb millor rendiment de la setmana passada, Loopring (LRC) va encapçalar la llista amb un retorn del 57,13%, i va aconseguir un augment de preus de 13 vegades durant l’últim any. Diverses fitxes natives d’intercanvi descentralitzades van obtenir grans guanys, amb UNI, Curve (CRV) i SushiSwap (SUSHI) un 46,53, un 39,29% i un 29,36%, respectivament.. 

Devolucions setmanals de les principals fitxes DeFi, 12 / 28–1 / 3. Font: TradingView

Els inversors institucionals creuen que Bitcoin ha obert un espai ascendent

A causa de les vacances de Nadal, CME va retardar l’actualització dels seus futurs Bitcoin (a partir del 21 de desembre) posidades de ció fins al 29 de desembre. Aquest període d’informació cobreix la ruptura històrica de Bitcoin per sobre dels 20.000 dòlars i la recuperació posterior i coincideix amb el retrocés després de l’augment. 

L’interès obert va repuntar bruscament d’11.370 a 12.603, acabant les tres setmanes anteriors de caigudes i assolint directament un nou màxim en gairebé vuit setmanes. El ral·li va provocar òbviament l’entusiasme institucional, ja que les llargues posicions dels gestors patrimonials van passar de 492 a 573.

Els fons palanquejats van augmentar les seves posicions en direccions llargues i curtes. Les posicions llargues van passar de 3.946 a 4.357, mentre que les posicions curtes van augmentar de 8.702 a 10.320. L’interès obert sense precedents pels fons apalancats es pot considerar una confiança del vot en el futur de Bitcoin.

Tenint en compte que Bitcoin continuava avançant ràpidament l’última setmana del 2020, el proper informe hauria de proporcionar informació més interessant.

Dades futures CME Bitcoin: interès obert. Font: Quanl

Mirant cap endavant aquesta setmana

Dimarts, el primer repte del 2021 arriba a les eleccions dels senadors de Geòrgia, que determinaran quin partit controlarà el Senat dels Estats Units. Sembla que el mercat prefereix una combinació d’un president demòcrata i un senat controlat pels republicans, cosa que aportaria un gran paquet d’estímuls alhora que bloquejaria els impostos més alts.

Per a Bitcoin, la pujada per sobre dels 30.000 dòlars es va produir amb força rapidesa i és possible que vegem una certa consolidació entre 32.000 i 35.000 dòlars abans d’un altre moviment. Altcoins també comencen a semblar vius i és probable que ETH hi dirigeixi la concentració els propers dies.

No sou un comerciant OKEx? Obteniu informació sobre com començar a negociar!

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner