Опит в кръг за продажба на SeedInvest, удвояване на StableCoin

Circle отдавна е име, тясно свързано със света на блокчейн. Между гласовия характер на техните лидери, изтъкването на потенциала на технологията и техните високопоставени придобивания през последните няколко години, те често са били водеща светлина.

Изглежда обаче, че компанията е в състояние на поток, през последните месеци Circle продаде интереса си към криптообмен Poloniex, ключовият персонал напусна и сега потенциалната продажба на платформата за краудфандингово финансиране SeedInvest.

Това са значителни ходове. Промените пораждат въпроса, представляват ли тези събития смъртта на Circle? Или стратегическо преструктуриране, което проправя пътя към по-светло бъдеще?

SeedInvest No More?

Има шумотевици, че Circle възнамерява да насочи усилията си далеч от краудфандинга. Съобщава се, че този пивот ще включва продажбата на наскоро придобита акционерна платформа за масово финансиране SeedInvest.

Въпреки че това не е потвърдено, за него се съобщава от популярния информационен бюлетин „The Block“.

Не много отдавна докладвахме за първоначалното придобиване на SeedInvest. Това беше ход, който привлече вниманието на мнозина, тъй като SeedInvest беше една от водещите платформи за акции по време на придобиването. След придобиването от Circle очакванията бяха необичайни за това, което компанията ще постигне в процъфтяващия сектор.

Изтласкване на таланта

Доскоро мозъчният тръст в Circle беше оглавяван от неговата двойка основатели, които действаха като „съвместни изпълнителни директори“. Тази структура е служила на компанията добре от основаването й през 2013 г., така че беше донякъде изненада през декември 2019 г., когато беше обявено, че Шон Невил, един от съ-изпълнителните директори, ще напусне поста си.

Смята се, че когато компанията преосмисли пътя си напред, настъпи времето и за промени в персонала. Невил разпозна това и се възползва от възможността да продължи нови начинания.

При натоварване / извън натоварване

Вероятно съкращаването, което събра най-много внимание, е продажбата на Poloniex. Това се дължи главно на факта, че Circle е придобил борсата за зашеметяваща сума на обща стойност над 400 милиона долара.

Докато Poloniex се подобри драстично през времето си като част от семейството на Circle, очевидно имаше повече обещания, които се показват в другите начинания на Circle.

За повече подробности около продажбата на популярната криптовалутна борса, не забравяйте да разгледате следната статия.

Poloniex се разклонява от Circle като „Polo Digital Assets“

Кръжи обратно

В началото на 2019 г. Circle публикува ретроспективен доклад за 2018 г., в който се отбелязват две основни тенденции, които според тях биха оформили блокчейн, като се движим напред – стабилни монети и цифрови ценни книжа.

Circle идентифицира стабилните монети и цифровите ценни книжа като нововъзникващи тенденции

През месеците след това виждаме как Circle се опитва да се възползва от всеки един от тях. Въпреки че инвестицията му в SeedInvest може (или не) да приключва, работата по разработването на USDC stablecoin за същия период от време очевидно е изплатила дивиденти.

Компанията посочва в наскоро издаден документ, описващ стабилни монети, „Глобалните стабилни монети предлагат потенциал за драматично отваряне на участието в глобалната икономическа дейност“.

Ние разгледахме по-отблизо стабилната валута на USDC на Circle, нейните конкуренти и как този клас активи преструктурира финансирането в следващата статия.

Резюме на съкращаването

Следва кратка разбивка на различните стратегически ходове, направени от Circle през последните месеци.

Продажба на платформа за краудфандинг „SeedInvest‘ да се …?

  • В очакване

Продажба на търговска платформа ‘Circle Invest’ на Voyager

  • 2019 г.

Съ-изпълнителен директор Шон Невил отстъпва

  • 2019 г.

Продажба на OTC бюро на Кракен

  • 2019 г.

Продажба на обмен на криптовалута ‘Poloniex’Към азиатска инвестиционна група

  • 2019 г.

Надеждата остава

Докато различните събития, обсъдени по-горе, могат да се появят като стъпки назад, все още има надежда Circle да знае точно какво правят. В крайна сметка тези ходове се основават на потенциал, показан от USDC, и какво може да предложи не само Circle, но и цялостния свят на блокчейн.

Не беше толкова отдавна, че повечето хвалеха решението за закупуване и на двете, SeedInvest и Poloniex. Тогава се доверихме на преценката на Circle, въпреки как се развиха събитията, може би трябва да им се доверим сега? Времето ще покаже.

Кръг

Основана през 2013 г., Circle е добре подкрепена компания за финансови услуги, която поддържа дейност в Бостън, Масачузетс. Преди всичко екипът на Circle е фокусиран върху осигуряването на успеха на своето стабилно предлагане на предложения „USDC“.

изпълнителен директор, Джеръми Алър, в момента ръководи операциите на компанията.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner