Лиза Айзупиете, управляващ директор на Fintelum – Интервюта

Лиза Айзупиете е управляващ директор на Fintelum, европейска платформа за стартиране на токени (ICO и STO). Лиза има богат опит в традиционното управление на фондове, а също така е и опитен предприемач на блокчейн, след като успешно стартира и набира капитал (ICO) за Globitex, където беше съосновател и управляващ директор.

RS: Наскоро стартирахте компания, наречена Fintelum, можете ли да ни кажете малко повече за това, което Fintelum прави и какви пазари обслужва.

LA: Услугите на Fintelum могат да бъдат обобщени, както следва:

– Издаване на първичен токен

– Съответствие с KYC / AML

– Интелигентни договори (комунални услуги и маркери за сигурност)

– Съвместно попечителство на крипто фондове

– Агенция за прехвърляне на токени

– Корпоративни действия

– Вторично бюро за обмен на OTC

В Fintelum изградихме платформа за стартиране на токени, за да обслужваме издателите на токени при извършване на технически издържани и съвместими продажби на токени ICO / STO. Fintelum е насочен към предоставянето на услуги на европейска земя за световната клиентела. Основните услуги са спазването на законодателството, съхраняване на крипто фондове и интелигентните договори. За индустрията на маркерите за сигурност Fintelum служи като агент за прехвърляне на собственост на токени, осигуряващ вторичен пазар чрез извънборсово бюро на символи и предоставя текущи базирани на блокчейн услуги за корпоративни действия, като гласуване, дивиденти и съобщения.

RS: По какво Fintelum се различава от другите компании за издаване на символи?

LA: Уникалните точки за продажба на Fintelum са:

– Интегрирани услуги за крипто мултисиг портфейл и съхраняване на средства

– Агенция за прехвърляне на токени и извънборсово бюро

– Изчерпателно отчитане при поискване

Fintelum е основана през 2018 г. и впоследствие е лицензирана от Естонската FIU за предоставяне на услуги за криптоиндустрията в съответствие със законите на ЕС за борба с борбата с наркотиците. Основните различия се крият в ползите, които клиентите на Fintelum могат да имат от дългогодишен екип с опит във финансите и изграждането и управлението на нашата собствена регулирана борса за криптовалута.

От една страна, Fintelum разполага с мултивалутна система за управление на студени / горещи портфейли със съпътстващо попечителство за допълнителна надеждност. Издателите могат да бъдат успокоени, че цялата техническа работа, свързана с блокчейн и свързана със съответствието, ще се извършва с изключително внимание. За това сме изградили изчерпателен бекфис, където издателите могат безопасно да се ориентират и контролират набирането на средства. От създаване на кампании и програми до управление на данни за инвеститори и филиали.

Друг разграничител е нашето внедряване на STO на маркера за сигурност Ethereum и последващото OTC бюро. Fintelum е в състояние да действа като агент за прехвърляне на символи, поддържайки базирани на блокчейн таблици за капитализация или регистър на акционери за компании или други символизирани активи. Създаваме безпрецедентна наличност за отговарящи на условията (в белия списък) връстници за обмен както на маркери за сигурност, така и за помощни програми.

Що се отнася до полезния токен, Fintelum се отличава с нашия систематичен подход в съответствие с KYC / AML. Там след успешно набиране на средства издателите могат да разчитат на изчерпателна система за отчитане. Всички събрани и проверени данни могат да бъдат предоставени на разположение на банки и други финансови институции, които иначе не биха могли да обслужват предприятие, което не отговаря на изискванията. Всъщност имаме няколко банки и доставчици на платежни услуги, които могат да предложат фиат услуги на клиентите на Fintelum.

Като цяло услугите на Fintelum пакетират някои от най-важните функции за успешно стартиране на крипто набиране на средства. Емитентите все още ще трябва да имат свой местен юрисконсулт и да имат ясна представа за собствената си маркетингова стратегия, докато Fintelum ще свърши останалото. Със сигурност може да се каже, че пакетът услуги на Fintelum е най-изчерпателният наличен на пазара.

RS: Имате богат опит във финтех и фондове, какви причини избрахте да създадете компания за издаване на символи, вместо някакъв друг тип крипто услуга или бизнес?

LA: Накратко:

– Компаниите търсеха нашето ноу-хау

– Разбиране на индустрията и технологиите

– Предвиждане на глобалната промяна на капиталовите пазари

След като успешно завършихме 10 милиона евро набиране на средства за ICO за нашата бивша компания, няколко проекта се обърнаха към нас, за да научим как работи криптовалутното финансиране. И тъй като спазването и AML взеха предимство пред анонимните дарения за крипто, ние сметнахме за естествено да разширим нашия опит и институционално разбиране как капиталовите пазари вероятно ще се развият. ICO или комунални токени вече направиха исторически отпечатък в индустрията на капиталовите пазари. По същия начин STO или маркерите за сигурност ще продължат да прекрояват капиталовите пазари и ние сме развълнувани да ускорим тази промяна с новия ни бизнес.

RS: Преди това направихте ICO с бившата си компания, Globitex, какво научихте от това ICO, което може да помогне на издателите на символи на платформата Fintelum?

LA: Нашият съвет:

– Намерете подходящите партньори

– Работа с професионалисти

– Разраствайте вашата общност

Основните ни изводи от провеждането на ICO бяха, че има голямо значение на какъв етап е вашата компания, какви акционери и партньори имате и кои доставчици на услуги избирате за набирането на средства. Може да имате прекрасна идея, технически безупречен продукт. Но имате нужда от професионални доставчици на услуги, които ще направят всичко останало, за да може действително да се случи набирането на средства.

Имахме голям късмет с нашите. Успяхме да съберем 10 милиона евро и приключихме публичната си продажба за броени 24 часа. Без да отстъпваме времето, когато проведохме нашата кампания, важно е също така да имате ясна представа към кого искате да се насочите като ваши инвеститори и / или потребители на продукти – вашата общност. Тъй като ICO, както и STO кампанията работи неволно като маркетингова кампания за вашия настоящ или бъдещ продукт или услуга. И трябва да инвестирате време и усилия, за да се свържете с вашата общност, да покажете на света, че вашият продукт съществува и си струва да инвестирате в него.

Заслужава да се отбележи, че STO имат повече правен смисъл, но много по-малко шум на дребно. Времената на набиране на стотици милиони за идеи за бяла книга без твърда капачка определено са изчезнали. Но ICO не са мъртви. Все още очаквам някои основни помощни токени да бъдат пуснати тази и следващата година. STO, от друга страна, могат да работят прекрасно съгласно изключенията от закона за масово финансиране до 5-8 милиона евро и по-горе – съгласно Регламента за проспекта (през юли 2019 г., който заменя директивата) в Европа.

За ICO фиксирана и гарантирана твърда граница ще допринесе за успеха и популярността на набирането на средства. С STO, твърдото ограничение се заменя с ясни законови права и очаквания.

RS: Какви видове компании смятате за най-подходящи за стартиране на STO?

LA: Според мен:

– Малък или среден работещ бизнес, в идеалния случай с потоци от приходи

– Глобални компании за управление на фондове със съществуващи абонати (инвеститори)

– Проекти за недвижими имоти или финансиране с атрактивна лихва

– Алтернативни енергийни проекти с екологично въздействие и добри перспективи за дивидент

– Хазартни игри и спорт с големи търговци на дребно

Днес потенциалният купувач на STO ще трябва да преодолее тежкия процес на профилиране на KYC / AML, за да бъде съобразен с продажбите на ценна книга. И в зависимост от юрисдикцията и предлагания проект нивата на болката могат да варират. Но е ясно, че инвестирането в STO или ICO днес е много по-сложно, отколкото би било преди само една година, допринасяйки за развитието на проект за комунални услуги. Ето защо STO трябва да бъде достатъчно привлекателна оферта за болката от инвестирането. Всъщност, за акции или дългови токени, издателят на STO трябва да има страхотно предложение на масата, за да може да привлече инвестиции.

RS: Какви компании бихте искали лично да стартирате в криптовалутното пространство, за да помогнете на индустрията като цяло да достигне до по-широко приемане?

LA: Бих заложил на:

– Спорт и игри

– Виртуална реалност

– Храна

Във Fintelum получаваме непропорционално повече запитвания от фирми, свързани с недвижими имоти, отколкото от други сектори. В момента това е така. И това може да се дължи на факта, че недвижимите имоти са твърд актив. Подобно на стоките, благородните метали, недвижимите имоти са нещо, което хората разбират. Инвестирането в сложни капиталови схеми може да изисква повече усъвършенстване и / или апетит за риск. Докато аз лично бих искал да виждам, че помощните токени продължават да съществуват. Попаднали сме на няколко страхотни идеи. Но страхът от настоящия нисък пазар създава съпротива и нежелание от страна на мениджърите да се задълбочат в процеса на пускане на токен.

Трите категории, а именно спорт / игри, виртуална реалност и хранително-вкусовата промишленост, са най-подходящи за набирането на средства от типа ICO, поради лоялната клиентска база, която всички те имат или имат потенциал да командват. Финансите като сектор вече са направени, с предупреждения. Това доведе до институционални интереси и в резултат на това сериозна нестабилност на цените. Но, докосвайки се до масовия пазар, макар и в която и да е от тези индустрии, може да успеем да поддържаме стабилен и стабилен процент на приемане.

RS: Вие сте жена предприемач в криптовалутното пространство от повече от три години, можете ли да ни кажете за някакви предимства или предизвикателства, които може да донесе жената в доминирана от мъже област?

Ел Ей: Роден съм в Латвия и съм учил в Швейцария. Според отчета на „Отворено знание“ на Световната банка, шест икономики – Белгия, Дания, Франция, Люксембург, Швеция и допълване с Латвия – постигат 100 в индекса „Жени, бизнес и право“, което означава, че те дават на жените и мъжете равни законни права в измерените зони, докато Швейцария е с незначителни резултати под 97,50. Всъщност Латвия има най-високия дял на жени-изпълнители в целия ЕС, сочи последното проучване на EuroStat.

Това показва, че обикновено жените не трябва да изпитват някаква разлика или специални предизвикателства в развитите световни икономики. И не е по-различно в зараждащото се крипто пространство. Въпреки че индустрията е предимно мъжка, правилата са еднакви и за двата пола. Следователно не съм изпитвала особени предизвикателства като жена предприемач. Всъщност единствените предизвикателства са предимно самоналагани. Това е така, защото според някои полови пристрастия жените са склонни да бъдат по-критични, особено към себе си. Така че, ако не друго, предизвикателствата са сами по себе си и са напълно несвързани с външни фактори.

RS: Можете ли да опишете накратко как изглеждат следващите две години за ICO и STO.

Ел Ей: Следващите години ще бъдат бавно възстановяване от изобилието на ICO, което завърши през годините 2017-18. Това ще бъде възстановяване и узряване на индустрията за криптовалута и крипто активи, където STO ще има важно място, създавайки прецеденти в юрисдикциите.

ICO са постигнали безпрецедентна 10-кратна възвръщаемост на инвестициите, като са събрали повече от 20 милиарда щатски долара финансиране през годините, взети заедно. Крипто набирането на средства ще продължи, но ще се случи по по-професионален начин; по-спазващ закона; надявам се, иновативен в същото време.

Би било жалко, ако законодателите решат, че всъщност не се нуждаем от иновации и че съществуващата система е достатъчно добра такава, каквато е. Надявам се, че конкуренцията ще се увеличи и бариерите за навлизане няма да бъдат непропорционално повдигнати. Така че новите участници и новатори могат да имат шанс през целия си живот да направят думата по-добро място.

RS: Има ли нещо друго, което бихте искали да споделите с читателите?

Ел Ей: За да открия стартирането на услугите на Fintelum, приканвам потенциални издатели на символи да участват в нашата уговорка за Великден. От 21 март до 21 април 2019 г. Fintelum ще намали половината от таксата за включване на всички допустими издатели на токени, които преминат през това време.

Свържете се с Fintelum тук за да стартирате вашата съвместима ICO или STO продажба на токени.

Освен това, за енергичните самозалагащи се, използването на хаштаг #TokeniseYourAssets във вашите социални медии ще ви помогне да започнете стаж и възможност за работа с Fintelum.

Свържете се с Fintelum на адрес [email protected] за повече информация.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner