Abra va multar 300.000 dòlars en esforç conjunt per part de SEC i CFTC per “intercanvi de seguretat”

En un esforç conjunt de la Commodity Futures Trading Commission (CFTC) i la Securities and Exchange Commission (SEC), l’aplicació de negociació de criptomonedes Abra i el seu soci, Plutus Technologies, han rebut una multa de 300.000 dòlars. El total representa dues multes de 150.000 dòlars, que es paguen a la CFTC i a la SEC.

Les multes van ser imposades pels dos organismes reguladors per “oferir i vendre swaps basats en seguretat a inversors minoristes sense registre i per no haver tramitat aquests swaps en una borsa nacional registrada”. Per obtenir més informació, podeu revisar el document Comanda CFTC i la Ordre SEC.

Una breu cronologia

Tot i que hi ha casos en què les empreses incompleixen flagrantment les normatives, la situació relacionada amb Abra i Plutus no és tan senzilla.

El problema va sorgir originalment fa més d’un any, quan Abra va tenir el seu primer accés a la SEC. En aquell moment, Abra va oferir als seus clients “exposició sintètica” a valors basats als Estats Units. Això es va aconseguir mitjançant Abra proporcionant als seus clients accés a inversions, en forma de contracte que imitava els valors, sense que realment adquirís l’actiu subjacent..

Com a resultat d’oferir aquest servei, es van produir diversos esdeveniments.

  • SEC identifica que el servei d’intercanvi de seguretat d’Abra està infringint la normativa
  • Abra tanca l’intercanvi de seguretat després de trobar serveis als inversors amb seu als Estats Units
  • Abra trasllada diverses operacions a Filipines
  • Es tornen a llançar els serveis d’intercanvi de seguretat i es revoca l’accés als inversors amb seu als Estats Units.

Malauradament, per a Abra i Plutus, els reguladors van considerar que deixar de prestar serveis als inversors nord-americans i traslladar una part de les seves operacions a Filipines no era suficient. Es va comprovar que gran part del disseny i els aspectes operatius del servei continuaven donant-se als Estats Units, cosa que el subjecta a la normativa dels Estats Units.

Representants de la CFTC i la SEC van comentar-ho. Van parlar de com, tot i les restriccions dels inversors, les regles encara s’apliquen.

Daniel Michael, cap de la Unitat d’Instruments Financers Complexos de la Divisió de Aplicació de la SEC, va afirmar,

“Les empreses no poden ignorar els requisits de registre dissenyats per proporcionar als inversors la informació necessària per avaluar les transaccions de valors … A més, les empreses que estructuren i realitzen permutes basades en la seguretat no poden eludir les lleis federals de valors només transaccionant principalment amb inversors minoristes no nord-americans i establint crear una entitat estrangera per actuar com a contrapart, mentre realitza parts crucials del seu negoci als Estats Units ”. 

Els càrrecs

Tot i que tant la CFTC com la SEC van participar en l’emissió d’aquestes multes, les seves resolucions van ser independents. En tots dos casos, Abra i Plutus van poder pagar la multa, sense haver admès cap falta. Les següents van ser les conclusions dels organismes reguladors.

CFTC: Abra / Plutus infringeix, “… la contractació il·lícita de permutes en actius digitals i moneda estrangera amb clients nord-americans i estrangers i infraccions de registre”.

SEC – Abra / Plutus en violació de, “… les disposicions de la llei federal de valors sobre ofertes no registrades i vendes de permutes basades en seguretat i que requereixen que determinades transaccions de permuta es produeixin en una borsa nacional registrada.”

Diners a recanvi

Fa aproximadament dos mesos, vam informar d’una inversió de 5 milions de dòlars a Abra, de la Stellar Development Foundation (SDF). Aquest moviment ens va cridar l’atenció en aquell moment, ja que va marcar el potencial que Abra acabés incursionant en el món de les estables i els valors digitals. El SDF ha mostrat interès en aquest tipus d’inversions, com és evident a través d’una inversió passada similar en la plataforma de fitxes de seguretat, DSTOQ.

Amb aquesta multa, semblaria com si Abra tractés de valors tot el temps, encara que no se n’adonessin.

Tot i haver d’haver pagat les multes comentades avui aquí, Abra sembla que és poc probable que s’esgoti. Entre l’esmentada inversió de SDF i d’altres, Abra ha recaptat al nord els 45 milions de dòlars des de la seva creació.

Abra

Fundada el 2015, Abra és una aplicació d’inversió en criptomonedes amb seu a Mountain View, Califòrnia. Des del seu llançament, Abra s’ha convertit en una plataforma popular per als inversors. Proporciona accés i suport comercial per a una gran quantitat d’actius digitals.

Conseller delegat & Fundador, Bill Barhydt, actualment supervisa les operacions de l’empresa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner