Предложение за партньорство OKExChain & Kava

Въведение

Kava е платформа DeFi с множество активи, която предлага стабилни монети, заеми и други финансови услуги за потребители на големи криптовалутни активи, включително BTC, XRP и ATOM, за да назовем само няколко. Платформата Kava има два вида токени, KAVA токен и USDX stablecoin, където KAVA токенът е роден токен на Kava blockchain интеграл в сигурността, управлението и механичните функции на платформата. Потребителите могат да обезпечат своите крипто активи в замяна на стабилните монети на Kava, USDX. USDX е най-високодоходната сметка, деноминирана в щатски долари, налична за съвременните инвеститори, предлагаща превъзходна доходност без допълнителен риск в сравнение с традиционните алтернативи като чекови и спестовни сметки, които осигуряват само минимална възвръщаемост.

Подобно на OKExChain, Kava се основава на Cosmos-sdk и е изградена с помощта на Tendermint, BFT (византийски устойчив на грешки) двигател за консенсус. Този дизайн не само помага на Kava да постигне безплатно прехвърляне на обезпечени активи през вериги, но също така прави Kava мощна платформа, която безпроблемно решава кръстосани взаимодействия и проблеми с трансфера на данни за различни екосистеми.

В момента платформата на Kava DeFi е в последната си фаза на тестване и е на път да стартира функциите за кредитиране на DeFi на платформата. Целта е да се подкрепят големи цифрови активи, влизащи в пространството на DeFi. С връзка между Kava и OKExChain, всички активи на OKExChain могат да имат достъп до услугите на Kava DefI като кредити, стабилни монети и референтни данни за цените на oracle на Chainlink..

Интегрирането на оракулите от световна класа на Chainlink укрепва платформата Kava DeFi със сигурни данни за цените, които сега са предоставени за първи път на всички блокчейн-вериги Cosmos-sdk. Мащабируемостта на Kava, съчетана с оракулите на Chainlink, осигурява на екосистемата Cosmos най-висококачествените данни, за да направи сигурни, наистина надеждни децентрализирани финансови продукти. След партньорство с OKExChain, Kava ще осигури и надежден и ефективен трансфер на данни за DEX на OKExChain, като гарантира сигурността на децентрализираните транзакции на OKEX DEX и ще му даде възможност да предлага нови финансови продукти като опции и фючърси.

С премахването на необходимостта от централизирани борси и всякакъв друг вид посредничество, Kava ще помогне на OKExChain да създаде и сведе до минимум и силно автономна финансова система.

OKExChain: https://www.okex.com/okexchain

Кава: https://www.kava.io

Предложение за партньорство

1. Cross-chain DeFi за OKExChain чрез Kava

1.1 Общ преглед

OKExChain и Kava ще се интегрират заедно. Това ще позволи на активите да текат между двете блокчейн като OKB, KAVA, USDX и други. В допълнение, интеграцията ще направи услугите на Kava’s DeFi като неговото съоръжение за кредитиране и данните от Chainlink достъпни за OKExChain и неговата екосистема.

Kava предлага OKExChain да заложи значително количество OKB на платформата DeFi на Kava и да продължи да разработва по-широки кръстосани DeFi приложения с Kava. Kava може да осигури стабилен запас от стойност за OKB, който е актив с най-висока пазарна капитализация с голяма потребителска база. Kava е много развълнувана да направи USDX заеми достъпни за своите потребители.

KAVA, родният токен на блокчейн Kava и неговата децентрализирана стабилна валута USDX ще бъдат изброени на OKExChain DEX.

1.2 Подробности за интеграцията

За разлика от други блокчейни, създадени от борси, OKExChain е изцяло с отворен код, което позволява на потребителите да получат всички предимства на публичната блокчейн, като например самостоятелно съхранение на активите, елиминирайки риска от контрагента и доверие, минимизирани приложения. Както Kava, така и OKExChain са разработени с Cosmos-SDK и имат консенсус Tendermint. Това сходство дава възможност и на двете вериги да се интегрират безпроблемно помежду си. Партньорите планират да внедрят IBC (Interblockchain Communication Protocol), за да се даде възможност за оперативна съвместимост на blockchain между OKExChain DEX и платформата Deva на Kava.

Оперативната съвместимост между двете блокчейни ще позволи активите на Kava (KAVA и USDX) да бъдат използвани в DEX на OKExChain и ще позволи активи от OKExChain, като OKB, да бъдат използвани в платформата на Kava’s DeFi като обезпечение за заеми.

Kava е първият партньор на DeFi за продукти и услуги, избран от OKExChain след стартирането му. Услугите на DeFi като кредитиране, стабилни монети и точни данни за пазара и цените са необходими, за да осигурят основа за екосистема за търговия и финансови приложения около OKExChain. Поради тази причина е естествено OKExChain да избере Kava за свой първи партньор, така че да може да създаде здрава основа за своите потребители и разработчици да се възползват от своята отворена екосистема.

След оценка на различни DeFi решения, OKExChain ще проучи възможностите за интеграция за предоставяне на заеми, стабилни монети и данни на своята екосистема с Kava. Причините са следните:

1. Превъзходна технология и опит – С подобен консенсус и инфраструктура Kava и OKExChain могат лесно да си взаимодействат и да споделят услуги чрез IBC. Докато опитът за търговия с DEX обикновено е по-нисък от централизираните опции, благодарение на мащабируемата и оперативно съвместима технология на Kava, DEX на OKExChain може да има опит в търговията, подобен на този, който може да се намери на централизираните борси. Благодарение на архитектурата на дизайна, потребителите ще могат да получават заеми от Kava и да извършват маржин сделки на DEX само с няколко щраквания.

2. Децентрализирано и безопасно – Други решения на DeFi твърдят, че са децентрализирани и без доверие, но под капака имат частни ключове, които контролират по-голямата част от кода. Проверява се, че платформата DeFi на Kava не се контролира от една страна и мрежата е активно защитена от глобална мрежа от водещи институции и борси, които вече.

2. Решение за данни на екосистемата OKExChain

2.1 Стойност на данните

Данните са полезни в много отношения, но решаването на проблема с данните е трудно. За приложенията на DeFi е още по-трудно. Въпреки че много решения на Oracle предоставят данни като цяло, малко са тези, които могат да предоставят данни, които са сигурни и надеждни по децентрализиран начин. По-специално за DeFi, повечето доставчици нямат удостоверени API, не предлагат криптографски гаранции, икономически стимули или други неща, които правят решенията на Oracle достатъчно безопасни за приложенията на DeFi.

Неизпълнението на изискванията за приложенията на DeFi може да доведе до катастрофални провали, загуба на средства, а провалът на оракул прави репутацията на блокчейн или приложението в риск.

Тъй като Cosmos е нова екосистема, няма налични зрели решения на Oracle за блокчейн Cosmos. Ето защо Kava се обедини с Chainlink, експерт по oracle решения и данни, за да създаде инфраструктурата на Kava, която може да доставя данни от Chainlink на блок-вериги Cosmos-sdk по начин, който е безопасен, надежден и отговаря на нуждите на DeFi приложения.

2.2 Решение на Kava’s

Чрез интеграцията оракулите на Chainlink на Kava ще донесат данни за цените в цялата екосистема OKExChain, като ще помогнат за по-нататъшното стимулиране на разработването на приложения DeFi за OKExChain и екосистемата Cosmos. Данните за платформата на Kava се задвижват от водещата в бранша технология на Chainlink, включваща данни с по-високо качество от удостоверени / първокласни API, устойчиви на сибил и прегледани възли, и първата Trusted Execution Environment (TEE) за оракули, която позволява проверка на източници на данни В допълнение към горните точки, оракулите на Chainlink на Kava могат да публикуват ценови данни по-бързо и по-евтино от други решения, облекчавайки опасенията за сигурността относно навременността на данните на oracle и задръстванията в мрежата, благодарение на по-бързите блокове на Kava, бързата окончателност и ниските такси за транзакции.

3. Процедура OKEx DEX

3.1 Общ преглед

Предоставянето на данни на DEX ще позволи на DEX да бъдат изградени други финансови продукти като фючърсни договори, опции и други деривати. Активирането на деривати е от ключово значение за OKExChain за изграждане на ликвидност и привличане на потребители към предлаганото от него DEX. По този начин той може да води крипто индустрията, като създаде обширно DEX предложение.

Комбинацията от висококачествени данни, услуги за кредитиране на DeFi и стабилни монети за подобряване на предложенията на DEX правят Kava и OKExChain естествено подходящи един за друг.

3.2 Интеграция

Изпълнението на предложението ще изисква тясно сътрудничество с разработчиците на OKExChain и Kava. Основните етапи, за които трябва да се работи, са:

  1. Създайте мост между OKExChain и Kava за свободно преместване на активи. Това може да се направи по няколко начина технически. Ако и двете вериги приемат модула IBC, това ще бъде най-лесното, но са налични други решения.
  2. Управлението на Kava ще трябва да гласува, за да приеме активите на OKExChain, за да се премести върху Kava, а OKExChain ще трябва да одобри активите на Kava, за да се премести върху DEX.
  3. Kava и USDX се изброяват в OKExChain DEX.
  4. Управлението на Kava ще трябва да гласува, за да одобри активите на OKExChain като обезпечение за USDX заеми.
  5. OKExChain изгражда интерфейс за потребителите на OKExChain DEX, за да получат незабавен достъп до USDX заемите на Kava при търговия, за да даде възможност за маржин търговия на DEX.
  6. OKExChain определя производните продукти, които иска да предложи, и си сътрудничи с Kava, за да получи подходящите данни, от които се нуждае.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner