Месечен отчет на OKExChain – юни 2020 г.

Уважаеми потребители!

OKExChain продължава да постига значителен напредък в света на обществените верижни технологии, продуктовия дизайн и изграждането на екосистемите.

В момента тестовата мрежа OKExChain се актуализира до v0.10.9. OpenDEX-Desktop и потребителският интерфейс са с отворен код. Търговията с Spot Leverage вече е завършила 100%, а дизайнът на модела на OKExChainSWAP също е завършен. В допълнение, OKExChain-wasm едноузлова тестова мрежа завърши внедряването на мрежа от един възел успоредно със завършването на разработката на космическия инструмент.

Освен това 23 отбора участваха в първата кампания Хакатон, а от екипи са получени 16 заявки.

Моля, продължете да четете за повече подробности за месечния отчет на OKExChain.

Технологичен прогрес

Актуализация на версията за разработка

OKExChain надстроена до v0.10. 9:

https://github.com/okex/okexchain/releases

okexchain-go-SDK надграден до v0.10.0:

https://github.com/okex/okexchain-go-sdk/releases

okexchain-java-SDK надстроена до v0.10.0:

https://github.com/okex/okexchain-java-sdk/releases

Нов отворен код

okexchain-javascript-sdk:

https://github.com/okex/okexchain-javascript-sdk

okexchain-opendex-ui:

https://github.com/okex/opendex-ui

okexchain-opendex-desktop:

https://github.com/okex/opendex-desktop

Тест за стабилност за OKExChain v0.10

OKExChain v0.10 е оценен като стабилен. Текущата височина на блока е 7 410 206 и е обработила 10 974 688 транзакции. Всеки блок съдържа 10–20 транзакции.

OpenDEX-Desktop

OpenDEX-Desktop, първата програма за настолни компютри на OKExChain, е с отворен код и пусна версия 0.0.1.

В допълнение към функциите за транзакции и портфейли, предоставени от оригиналния WEB на OKEx, потребителите могат бързо да издават своите токени и двойки транзакции в тестовата мрежа чрез програмата.

Продуктът все още е в непрекъсната итерация и поддръжката на локални и персонализирани възли и управление на маркери ще бъде отворена по-късно.

OKExChainSWAP

Дизайнът на модела OKExChainSWAP е завършен. Модулът за замяна на пул OKExChain също е реализиран въз основа на OIP-3: TOKEN SWAP. Кодът е обединен в Github OKExChain master и скоро ще влезе в тестване.

Спот търговия с ливъридж

Напредъкът в развитието достигна 100% завършеност. Процентът на покритие на UT е 95% или повече. Вече е налична демо версия.

Интелигентен договор на Wasm

Тестовата мрежа на OKExChain-wasm с един възел е завършила огледално компилиране, внедряване и тест на мрежа от един възел – докато cosmwasm-go poc е завършен на 85%

https://github.com/okex/okexchain/tree/okexchain-wasm/docs/smart_contract

Разработката на инструмента за симулиране на cosmwasm е завършена и е качена в общността на cosmwasm.

Информацията за проекта OKExChain също е добавена към началната страница на общността Cosmos.

Изоморфно кръстосано развитие

Екипът на OKExChain се присъедини към GoZ – конкурс за кръстосано тестване на Cosmos – и спечели наградата Liveness в първата фаза на конкурса.

За да научите повече, вижте следната връзка:

https://goz.cosmosnetwork.dev/2020/06/16/announcing-the-liveness-winners-and-challenge-reward-recipients-of-game-of-zones/

Актуализации на екосистемата

Актуализации на OKExChain TestNet Supernode

Понастоящем 59 екипа са кандидатствали успешно за супер възел в тестовата мрежа на OKExChain. Те включват:

 • HelloPool
 • ipfsforce
 • верижна охрана
 • BitSong
 • Ankr
 • RenrenBit
 • BKBT (Beenews)
 • Нюпул

Проектите, които се превръщат в супервъзли в фазата на тестовата мрежа, ще получат резервации в първата фаза на главната тестова мрежа на OKExChain. Моля, проверете текущия списък на супервъзела чрез връзката по-долу:

https://www.oklink.com/okexchain-test/bp-list

Кампания OKExChain Hackathon

Към 30 юни 23 екипа и двама независими разработчици са участвали в първата кампания на OKExChain Hackathon – и са получени 16 заявки. Участниците идват от:

 • NewDex
 • NetCloth
 • Ankr
 • BitSong
 • OneChain
 • ChainsGuard
 • BTSPP
 • Изстисквач
 • AITEX
 • Bi23 Labs
 • DappBirds
 • Tokenview
 • FO портфейл
 • Космостация

NewDex е децентрализиран обмен, който стартира на EOS и поддържа EOS странични вериги като BOS, TELOS, FIBOS, MEETONE, ENU, WAX и LYNX. Той се превърна в най-голямата децентрализирана борса, базирана на EOS.

NetCloth е следващо поколение високопроизводителна мрежа от публични вериги с консенсус на BPoS. Приложението NetCloth, регистрирано във веригата NetCloth, предоставя услуги на потребителите – включително защита на личните данни и портфейли с множество активи.

Ankr е първата платформа Node-as-a-Service за разполагане на blockchain възли.

BitSong, базиран на Cosmos-SDK / Tendermint, е блокчейн с отворен код с мисията да опрости музикалната бюрокрация.

OneChain е верига от социални мрежи, разработена и управлявана от Фондация OneChain. OneChain интегрира базирани на блокчейн социални, портфейлни и търговски приложения.

Пекин ChainsGuard Network Technology Co. Ltd се фокусира върху blockchain сигурността – включително, но не само, услуги за сигурност за борси, портфейли, верижни възли и пулове за копаене.

The BTSPP екипът разработи мобилния портфейл BitShares (BTS ++) btspp.io за общността BitShares – интегриране на транзакции, ипотеки, трансфери, частни транзакции, предложения с множество подписи, гласуване в общността и т.н..

Изстисквач е решение “всичко в едно”, създадено с основната цел достъп до блок-веригите като услуга и улесняване на работата на глобалните разработчици за изграждане и внедряване на dApps на различни блок-вериги.

AITEX членовете на екипа са от университета Beihang, които са спечелили MCM / ICM главни награди и са публикували академични статии, свързани с индустрията на блокчейн.

Bi23 Labs служи като доставчик на услуги за PoS инфраструктура и валидатор – и е активен валидатор на повече от 10 блокчейн проекта.

DappBirds е универсална dApp платформа, предлагаща услуги от анализ на данни на dApp до блокчейн дизайн, модификация, издаване, експлоатация, различни вериги решения и транзакции. В момента на платформата са изброени над 5000 dApps и 10 000 интелигентни договора.

Tokenview, като доставчик на услуги за изследване на блокчейн, предлага услуги за запитване на данни за блокчейн на около 100 потребители на публична верига.

FO портфейл е един от екосистемните партньори на FIBOS, който разработва и експлоатира портфейлен продукт.

Космостация е възел за валидация на ниво предприятие, доставчик на инфраструктура и разработчик на приложения за крайни потребители.

С приключването на кампанията за хакатон OKExChain след по-малко от две седмици разработчиците могат да участват, като подават предложения относно техническото развитие, продуктовия дизайн и екологичното планиране на OKExChain.

За да подадете предложение, направете го на този адрес: https://github.com/okex/OIPs. Като алтернатива можете да създавате инструменти за разработчици, да разработвате SDK езици, да правите браузъри и портфейли и да предоставяте услуги за залагане на продукти въз основа на тестовата мрежа OKExChain, за да участвате в кампанията.

Подробности за кампанията:

https://www.okex.com/academy/zh/the-first-okexchain-hackathon-campaign-announcement-cn

Ако имате някакви съвети или предложения, моля свържете се с нас тук:

За OKExChain:

Техническа общност на OKExChain: https://t.me/okexchaintech

Официален уеб сайт на OKExChain: https://okex.me/okexchain

OKEx DEX: https://okex.me/dex-test

Искане TOKT: https://okex.me/drawdex

OKExChain Doc: https://okexchain-docs.readthedocs.io/en/latest/

OIP: https://oips.readthedocs.io/en/latest/

Общност на OKExChain

7 юли 2020 г.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner