Una guia completa per a principiants sobre EOS

Introducció

Al mercat hi ha moltes plataformes de blockchain diferents, una d’elles és EOS. En aquest article, explicarem què és EOS i com aquest projecte intenta revolucionar el concepte de com es regeixen les xarxes blockchain a l’espai blockchain.

EOS és una plataforma que utilitza la tecnologia del llibre major distribuït per allotjar aplicacions descentralitzades (Dapps)

EOS és una idea de Dan Larimer, que també és cofundador de Steemit i Bitshares. Dan va buscar l’ajut de block.one, una empresa privada ubicada a les Illes Caiman per desenvolupar la plataforma blockchain.

Tant BitShares com Steemit es van convertir en xarxes de blockchain populars al mercat, però EOS va ser capaç d’arribar i romandre entre les deu criptomonedes més grans durant un llarg període de temps. La xarxa va aconseguir aquesta posició oferint a empreses, inversors i particulars la possibilitat de desplegar dApps a la part superior de la cadena de blocs EOS.

El començament d’EOS

EOS es va llançar per primera vegada a la plataforma Ethereum com a testimoni ERC-20. Tot i això, la plataforma no era ideal a causa de les seves limitacions de velocitat. A continuació, EOS va dur a terme una ICO d’un any, de juny de 2017 a juny de 2018, i aixecat més de 4.000 milions de dòlars.

L’equip darrere de la cadena de blocs EOS afirma que la plataforma pot gestionar còmodament un milió de transaccions per segon. Aquesta velocitat és supersònica en comparació amb les 25 transaccions per segon d’Ethereum.

EOS pretén competir específicament amb altres projectes de blockchain, Raiden i Lightning Network, entre d’altres. Ambdues plataformes desenvolupades com a cadenes laterals.

L’objectiu és poder escalar, mantenir-se descentralitzat i tenir un enfocament diferent per governar una xarxa blockchain. En comparació amb Bitcoin (BTC) i Ethereum, EOS és molt més eficient en la forma de processar les transaccions tot i estar més centralitzat que aquestes dues xarxes..

La diferència entre EOS i EOS.IO

L’ecosistema global EOS té dos components entrellaçats, EOS i EOS.IO, que treballen junts per diferenciar-lo d’altres projectes de blockchain.

Per exemple, penseu en el EOS.IO com a sistema operatiu d’un ordinador i l’EOS com a aplicació que s’executa en ell. EOS.IO defineix com tot el que s’hi construeixi interactuarà entre si i amb el món exterior.

Aquest enfocament permet escalar les dApps EOS tant en horitzontal com en vertical. La moneda nativa d’EOS s’anomena moneda EOS.

EOS.IO és capaç d’operar al màxim sense que afecti el seu rendiment. Això és possible mitjançant l’ús de comunicacions asíncrones i criteris d’execució paral·lela. A més, els processos individuals s’executen per separat.

Algorisme de consens i la seva funcionalitat

La plataforma EOS fa servir un fitxer Consens de prova d’estaca algorisme i afegeix permisos centrats en el rol. Aquest enfocament permet la recuperació, la correcció d’errors i altres decisions en el menor temps possible. Els productors de blocs fan afegir i confirmar nous blocs. Aquests individus guanyen tokens EOS per cada bloc afegit.

L’EOS.IO ja ha definit esquemes de bases de dades, kit d’eines web, entre altres eines que tenen com a objectiu facilitar el desenvolupament de dApps a la plataforma EOS.

La plataforma EOS funciona com a finestreta única per a aplicacions descentralitzades que ofereixen allotjament de servidor, autenticació i serveis al núvol. Aquestes funcions permeten emmagatzemar dades de la cadena principal a una màquina local.

A diferència d’altres plataformes blockchain, la plataforma EOS no té tarifes de transacció fixes. En el seu lloc, una aplicació creada a la plataforma defineix com els seus usuaris atenen les comissions de transacció.

La plataforma EOS ja compta amb més de 100 aplicacions descentralitzades amb l’aplicació líder que interactua amb sis mil usuaris diaris.

L’algorisme de prova de treball (PoW) que utilitzen Bitcoin i altres criptomonedes com Litecoin (LTC) és molt més ineficient que els algorismes de consens de prova de joc (PoS). A través de PoW, els miners han de confirmar les transaccions utilitzant el poder informàtic. Moltes xarxes de blockchain com Bitcoin o Litecoin requereixen miners especialitzats per realitzar aquestes activitats. 

EOS utilitza un algorisme de prova de participació delegada (DPoS), una versió diferent de PoS que té com a objectiu resoldre alguns dels problemes als quals s’enfronta Ethereum actualment. El DPoS és una implementació de tecnologia que permet processos electorals i electorals en una xarxa de blockchain descentralitzada específica. 

El DPoS va ser desenvolupat per Dan Larimer per tal d’oferir una millor eficiència al seu projecte de cadena de blocs BitShares, que ara s’està aplicant a EOS i Steem. Els usuaris actius de la xarxa DPoS voten per “testimonis” i “delegats” col·locant les seves fitxes al nom del seu candidat.

EOS treballa amb productors de blocs i els usuaris poden votar per aquests productors de blocs que treballaran en aquesta xarxa. Aquests productors de blocs tenen la responsabilitat de crear i validar blocs a la xarxa, obtenint recompenses pel seu esforç. 

D’aquesta manera, aquests delegats poden governar el sistema. Tot i que no han de validar les transaccions, supervisen les comissions de transaccions, les mides de blocs, la remuneració dels testimonis i molt més. A més, l’elecció dels productors de blocs és un procés continu que duen a terme els individus de la xarxa. 

El sistema DPoS permet a un gran nombre d’individus (de fet, tots els titulars d’EOS poden votar) seleccionar els candidats que seran els propers productors de blocs. Aquest sistema DPoS és molt positiu per a usuaris més petits que no poden participar en altres cadenes de blocs PoS o PoW, ja que no tenen el finançament necessari per participar. 

Per tant, hi ha molts avantatges dels sistemes DPoS. Com que no requereixen grans quantitats de potència informàtica per executar la xarxa, són molt més escalables que altres cadenes de blocs. A més, aquests sistemes DPoS solen ser més ràpids que els algorismes tradicionals de consens PoS i PoW. 

A més, els sistemes DPoS permeten als usuaris més petits participar en les decisions de tota la xarxa a través de representants. 

Tot i que els usuaris d’EOS tenen la possibilitat de participar a la xarxa, això no vol dir que ho facin. Si hi ha diversos usuaris que no participen a la xarxa, els seus avantatges es dilueixen, cosa que permet que petites faccions amb interès específic prenguin la xarxa amb la seva participació activa. 

Finalment, hi ha diversos experts que consideren que els sistemes DPoS estan més centralitzats perquè el poder es representa finalment en pocs testimonis. Finalment, els usuaris amb un nombre reduït de monedes no serien incentivats a participar si consideren que el seu vot no és important.

Criptomoneda EOS

La xarxa EOS utilitza l’actiu digital EOS que permet a particulars i empreses aprofitar les diferents funcionalitats de la cadena de blocs. Els titulars d’EOS també són propietaris de parts de la xarxa. Això significa que si hi ha un usuari que tingui l’1% del subministrament d’EOS, també posseiria l’1% de la potència informàtica necessària per processar transaccions. 

Al mateix temps, les monedes EOS es poden utilitzar en diferents dApps que es van desplegar a la part superior de la xarxa EOS. 

EOS tenia un camí molt accidentat al mercat de les criptomonedes com a actiu digital. La moneda virtual va assolir el màxim històric el 29 d’abril de 2018. L’actiu digital va superar els 22 dòlars en aquell moment i després va caure a 1,57 dòlars al final del 2018. L’increment del preu del 29 d’abril va estar relacionat amb el llançament oficial de l’EOS mainnet. Mentrestant, el fons experimentat per l’actiu digital es va deure al mercat baixista que va afectar la majoria de les monedes digitals de l’espai. 

En termes de BTC. la moneda digital també ha assolit el seu preu més alt el 29 d’abril, quan es va negociar prop de 0,0023 BTC per moneda. Després del mercat de barres el 2018 i un bon inici de Bitcoin el 2019, el punt més baix en termes de BTC va ser el 9 d’agost, quan el preu de la moneda digital va caure fins a 0,003311 BTC per moneda. 

Competidors: una comparació entre Ethereum, EOS i Tron

Actualment, EOS és un competidor proper a Ethereum (ETH) i també a Tron (TRX). Aquestes dues xarxes ofereixen característiques similars a EOS, per exemple, la possibilitat d’allotjar aplicacions descentralitzades. 

Quant a l’activitat dApp, Everstake va llançar un fitxer informe en què informaven de l’ús diari de dAps per a cadascuna d’aquestes xarxes. 

Segons aquest informe, EOS enregistrat 65.000 usuaris actius diaris (DAU), seguits d’Ethereum amb 19.000 DAU i Tron amb 15.000 DAU. Això demostra que els desenvolupadors de dApp van adoptar els intents de construir sobre una xarxa capaç de crear aplicacions descentralitzades ràpides i segures. 

L’informe publicat a finals de juny mostra que EOS té al voltant de 500 dApps diferents, de les quals 200 estan actives. Ethereum té 2.500 dApps amb 300 aplicacions descentralitzades actives. Finalment, Tron té 450 dApps amb 170 actives. 

És evident que la comunitat Ethereum compta amb un gran nombre de col·laboradors i desenvolupadors que treballen per ampliar les usabilitats i les funcions de les xarxes. Mentrestant, EOS i Tron han estat alliberats després d’Ethereum i intenten construir les seves comunitats. Tot i això, val a dir que ambdues xarxes ja han captat l’atenció de moltes persones i desenvolupadors de diferents països. 

L’informe diu el següent:

“La necessitat de la indústria de tenir una cadena de blocs ultra ràpida, molt potent i capaç va instar al desenvolupament de noves plataformes, que millorin les unes amb les altres a un ritme sorprenent”

Finalment, aquestes tres xarxes tenen algorismes de consens per executar les seves cadenes de blocs. Tot i que Ethereum funciona amb la lenta prova de treball, Tron també utilitza un DPoS molt similar a EOS que té 27 súper representants (SR). 

Tot i que Ethereum és el segon actiu digital més gran del mercat amb una capitalització de mercat de 22.777 milions de dòlars, Tron és actualment la 13a xarxa de blockchain més gran amb 1.370 milions de dòlars, segons les dades proporcionades per CoinMarketCap.

La comunitat EOS

EOS té una comunitat molt activa al seu darrere que, al mateix temps, va augmentar el seu preu fins als 21 dòlars. Aquest va ser el preu més alt vist des del llançament del projecte. Actualment, EOS cotitza a 4,45 dòlars, cosa que reflecteix l’estat actual del mercat baixista.

Les monedes EOS es poden emmagatzemar en carteres mòbils, informàtiques i basades en web. Es poden comprar EOS a les principals borses de criptomonedes com Huobi, Bitfinex, Binance, entre d’altres. En la majoria d’aquests intercanvis, EOS s’aparella amb USDT, ETH o BTC.

En conclusió, donada la seva capacitat per escalar i adaptar-se a les diverses necessitats d’aplicacions descentralitzades sense comprometre’s en la velocitat, la plataforma EOS es convertirà obligatòriament en una força per associar-la en un futur proper. A més, el seu enfocament únic per resoldre disputes a la plataforma és un altre avantatge per a la cadena de blocs EOS.

Conclusió

A mesura que el mercat de les criptomonedes continua creixent i evolucionant, hi ha diferents projectes que ofereixen noves solucions als usuaris i que intenten fer front als reptes de les xarxes més antigues. Tot i que ha de passar un temps abans que EOS sigui adoptada per empreses, usuaris i empreses, la xarxa ja ha demostrat tenir el potencial de revolucionar moltes indústries. 

Aprèn més

Si voleu obtenir més informació sobre EOS, llegiu el nostre darrer informe sobre el títol de transaccions per segon. El millor lloc per comprar EOS és mitjançant Binance, els passos per fer-ho es troben a la nostra guia completa. Per últim, si teniu curiositat pel preu EOS, consulteu aquest article de predicció de preus EOS.

Basil té tres anys d’experiència autònoma escrivint sobre tecnologies disruptives. Se centra en les notícies d’última hora i en l’educació; ajudant a difondre l’evangeli de Blockchain. Espera tenir un dia la seva pròpia empresa blockchain; ajudant el món a través de la seva innovadora tecnologia de llibres comptables.

Promo
banner
Promo
banner