Guia per entendre les mitjanes mòbils a l’anàlisi tècnica

Els inversors solen confiar en anàlisis fonamentals per avaluar la seguretat i el seu valor intrínsec (i analitzar el seu potencial futur), mentre que els comerciants ho fan servir anàlisi tècnica per maximitzar els rendiments directes. Els estudis d’anàlisi tècnica mostren patrons i indicadors per detectar oportunitats de negociació i beneficis potencials. Les eines més habituals d’aquesta disciplina inclouen mitjanes mòbils, MACD, índex de força relativa, bandes de Bollinger i altres.

Estar al complex mercat de criptomonedes requereix una combinació d’informàtica tècnica i coneixements financers, de manera que és imprescindible aprendre sobre tècniques comercials.

A causa de les personalitats úniques de les persones, comercien de maneres diferents: algunes prefereixen un enfocament més agressiu i arriscat, altres trien estils més relaxats, de ritme lent i segurs. Hi ha diversos estils comercials que se superposen una mica; tanmateix, aquestes quatre estils són els més populars negociació de posicions, de swing, de diària i de cuir cabellut.

Pel que fa a les eines útils de negociació d’anàlisi tècnica, una de les més antigues i populars és la mitjana mòbil. És un indicador que analitza dades passades i recents (preu en particular) mitjançant la suma i la mitjana en diferents períodes de temps. Mostra els valors mitjans i s’anomena “en moviment”, ja que es recalcula repetidament a mesura que es disposa de noves dades. A mesura que avança, baixa el valor més antic i afegeix el valor més recent. Es descriu un procés anomenat “suavitzat” amb el qual redueix l’efecte de les fluctuacions temporals de les dades, aplanant-lo a una línia, mostra la tendència més clarament i ressalta els valors superiors i inferiors.

Les mitjanes mòbils són indicadors de tendència o de retard, ja que descriuen esdeveniments que ja s’han produït. També s’utilitzen com a base per a altres indicadors com la divergència de convergència mitjana mòbil (MACD), les bandes de Bollinger, l’oscil·lador de preus percentuals i altres. L’ús de mitjanes mòbils inclou la confirmació d’una tendència, la determinació de la seva direcció o les seves possibles inversions, així com la identificació d’un mercat pla.

El paràmetre principal utilitzat per calcular una mitjana mòbil és un període o diversos períodes. Principalment, les mitjanes mòbils es basen en preus de tancament.

Tipus de mitjanes mòbils

Una mitjana mòbil simple és la forma més bàsica i probablement la més utilitzada de mitjanes mòbils. Es defineix com la mitjana no ponderada (suma de valors, dividida pel nombre de valors) de les dades en un període fix de períodes de temps. Quan un valor nou entra al conjunt en un període nou, el més antic abandona i, per tant, cal un nou càlcul.

Mitjana mòbil exponencial

Utilitza un càlcul més complicat que la mitjana mòbil simple, ja que aplica més pes a les dades més recents del conjunt de valors i calcula la mitjana de totes les dades històriques analitzades, sense eliminar les entrades anteriors quan la més recent estigui disponible. La ponderació de cada valor anterior disminueix exponencialment (el pas no és un nombre constant).

Mitjana mòbil ponderada

És un indicador que torna a ressaltar les entrades de preus més recents per assegurar que tenen un impacte més significatiu en el resultat que les entrades anteriors. El pes de cada entrada disminueix en una progressió aritmètica, la qual cosa significa que la diferència entre els punts de dades és fixa i 1 és el nombre més utilitzat.

Consells per interpretar les mitjanes mòbils

– Tingueu en compte la durada dels períodes que utilitzeu. Hauríeu de tenir un nombre determinat de preus de tancament per calcular una mitjana mòbil. Podria ser un problema per als recursos nous.

– Les mitjanes mòbils es retarden, seguint la tendència seguint els indicadors, cosa que significa que sempre estan un pas endarrere. Tot i que asseguren que esteu d’acord amb la tendència actual, però encara hi ha un risc de retard dels senyals. Com més llarga sigui la mitjana mòbil, més gran serà el retard.

– Les mitjanes mòbils no només es poden calcular amb preus de tancament, sinó també amb preus mensuals, setmanals, d’obertura o fins i tot intradia..

– Tingueu en compte que, com més gran sigui la volatilitat dels preus, major serà la possibilitat de falsos senyals. Tot i que les mitjanes mòbils són excel·lents per identificar tendències importants, és possible obtenir diversos senyals falsos o perdre posicions abans que això passi. Les mitjanes mòbils són essencials per a altres eines; sempre combineu eines per obtenir una confirmació addicional.

Voleu conèixer més estratègies d’anàlisi tècnica? Podeu llegir la nostra guia de retrocessos comercials mitjançant RSI aquí.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner