Навигиране в различни акаунти на OKEx

Някога чудили ли сте се колко сметки има в OKEx?

Отговорът е 9 – Финансов акаунт, Спот акаунт, Маржин сметка, Фючърсна сметка, Вечен суап акаунт, Опционен акаунт, Фиатска сметка, Спестовна сметка и Минна сметка.

Може да изглежда страховито да се налага да управлявате 9 различни акаунта, да не говорим, че трябва да наваксате непрекъснато променящия се пазар 24/7. Но сметките са специално проектирани да обслужват различните ви нужди от търговия, така че винаги да можете да се възползвате максимално от тях. Нека да разгледаме сметките и техните функции.

Различни акаунти & техните функции

Ние предлагаме различни акаунти, за да дадем възможност на потребителите лесно да управляват своите активи и да контролират рисковете, активите във всяка сметка са независими и прехвърляеми. Например, ако потребителите трябва да извършват спот или търговия с деривати, те трябва да прехвърлят средства към съответните си спот или деривативни сметки през пристанището за превод на средства предварително.

1. Финансова сметка

Помислете за това за вашата „основна“ сметка в OKEx, тъй като Финансовата сметка управлява депозитите, тегленията и баланса на вашия фонд. Всички авиокомпании и бонуси, които спечелите от нашите промоции, се изпращат и до Вашия Финансов акаунт (не забравяйте да посетите нашия уебсайт, за да ги вземете!). Можеш депозирайте средства по Вашата Финансова сметка, или теглете средства от вашата Финансова сметка в личния си портфейл или акаунти на други платформи.

2. Спот акаунт

Спот акаунт се използва за спот търговия. Можете да проверите салдото си за спот търговия тук и да ги използвате за търговия на всички двойки на спот пазара. За да търгувате, първо трябва да прехвърлите средства към вашата Spot сметка от вашата сметка за финансиране.

3. Маржин сметка

Маржин сметка, специално създадена за маржин търговия. Всяка маржин двойка за търговия е свързана с една маржин сметка, и трябва да управлявате рисковете отделно за всяка търговска двойка. За да извършите маржин търговия на двойка за търговия, трябва да прехвърлите средства в същата валута като основната валута или валутата на котировката на двойката към съответната Ви маржин сметка. Наличен е директен трансфер на средства между Маржин сметки на търговски двойки със същата основна валута (напр. Можете да прехвърлите ETH от Вашата ETH / USDT Маржин сметка към Вашата ETH / BTC Маржин сметка).

4. Фючърсна сметка

Фючърсна сметка се използва за търговия с фючърси. Всеки фючърсен договор има една съответна фючърсна сметка, и доходността и рискът във всяка сметка се изчисляват поотделно. Тъй като имаме два вида фючърсни договори, марж на USDT и марж на монети, прехвърлянето между сметки работи по различен начин. Само базовите валути, като BTC и ETH, могат да бъдат прехвърляни като маржове към фючърсни сметки на фючърсни договори с маржови маржове и само USDT могат да бъдат прехвърляни като маржове към фючърсни сметки на фючърсни договори с маржови долари.

5. Постоянен суап акаунт

Постоянният суап акаунт се използва при вечна суап търговия. Подобно на маржин акаунта, всеки договор за безсрочен суап има отделна вечна суап сметка, а доходността и рискът във всяка сметка се изчисляват поотделно. Само базовите валути, като BTC и ETH, могат да се прехвърлят като маржове към вечни суап сметки с маржови маржове и само USDT могат да се прехвърлят като маржове към вечни суап сметки на маржови договори за вечен суап.

6. Опции акаунт

Опционната сметка се използва за търговия с опции. Тъй като вече стартирахме търговия с BTC опции, вече можете да депозирате BTC във вашата сметка за опции, за да търгувате.

7. Спот акаунт

Спот акаунт се използва за спот търговия. Ти може да обменя фиатната валута в криптовалута според обменния курс на системата. Преобразуваната крипто ще бъде запазена във вашия акаунт на Fiat.

8. Спестовна сметка

Спестовна сметка е мястото, където съхранявате доходността си от спестявания. Спестяванията са продукт с добавена стойност, който позволява на потребителите да споделят приходите на OKEx от маржин заеми. Логиката е проста. Когато поставите резервните си монети в Спестовна сметка, ние ще предоставим фонда като маржин заеми на нашите търговци на маржин. И тогава, част от маржин лихвата, събрана от търговците, ще бъде разпределена като лихва за Вашите спестявания. Има няма изискване за минимален депозит или ограничения за заключване. Можете да използвате добре резервните си монети със спестявания.

9. Минна сметка

Профилът за копаене се използва за съхраняване на добива от добива от OKEx Pool. Можете да използвате средства в акаунта си за копаене, за да залагате токени, а добивът ви от крипто копаене, генериран в OKEx Pool, също ще бъде кредитиран във вашата сметка за майнинг на съответната криптовалута.

Главен акаунт & подсметки

Може да забележите, че има два типа акаунти, които не сме покривали – главни акаунти и техните подсметки. Главният акаунт може да кандидатства за множество подсметки и всяка подсметка има независим номер на акаунт и парола. Подсметките се управляват чрез главния акаунт чрез разделени разрешения. Част от вашите средства могат да бъдат прехвърлени по подсметки, така че да можете да извършвате спот, маржин, фючърси и опции за търговия отделно, без да използвате средства от главната сметка. Ти обаче не може да тегли средства от вашите подсметки. Първо трябва да прехвърлите средства от подсметките си към главната си сметка и след това да изтеглите средства от там.

Нивото на вашата такса за транзакция и нивото на проверка на KYC на вашите подсметки са същите като тези на вашия главен акаунт. Но броят на заявките за поръчки от главната сметка и всяка подсметка се изчисляват отделно. По този начин можете да търгувате по-гъвкаво и е по-лесно да се управлява.

Все още объркан?

Понякога го правим и ние. Не се притеснявайте, ние винаги сме на ваше разположение. Чувствайте се свободни да се свържете с нас по всяко време по имейл [имейл защитен] или разговаряйте с нас в Telegram https://t.me/OKExOfficial_English!

Следвайте OKEx на:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Уебсайт: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner