Анализ на биткойн | 6-Разберете пазарните тенденции, за да търгувате разумно

Наблюдава се тенденция на покачване и спадане, четейки езика на цените;

Има сигнал да купувате и продавате и да се сбогувате, за да почувствате сделката.

Здравейте! В днешния епизод ще говорим за пазарните тенденции и техните модели.

И така, каква е пазарната тенденция?

С най-простите думи, тенденцията е там, където пазарът се насочва – нагоре, надолу или встрани.

Пазарната тенденция е като потока на водата. Поради гравитацията водата естествено тече надолу; По същия начин, на капиталовия пазар, поради разликата между цената и стойността на инвестициите, цената има тенденция да се върне към стойността си под влиянието на пазара. Различният пейзаж засяга потока на водата, създавайки водопади или реки; По същия начин, на капиталовия пазар различните решения на търговците влияят на пазарната тенденция.

Легендарният търговец Джеси Ливърмор веднъж каза: „Цените, както и всичко останало, се движат по линията на най-малкото съпротивление.“ Ако нарастващата съпротива е по-ниска от падащата съпротива, цената ще се повиши и обратно. Намирането на тенденцията означава намиране на пътя на най-малкото съпротивление.

Пътят на най-малкото съпротивление не винаги е прав, както реките винаги текат около планина, а не през нея. Тенденциите също имат разнообразни модели.

Тенденционните модели се движат като вълни; Пазарната цена не се движи право в една посока, тя винаги се движи на зигзаг като вълните, с ясни върхове и корита.

Върховете и падините са като двоичните кодове 0 и 1 в компютъра – те са основните елементи на различните тенденции.

Различното положение на върхове и нива определя дали пазарната тенденция се изкачва, спада или претоварва.

Нека да разгледаме реална диаграма на движението на цените, за да разберем разликата между тези тенденции.

Това показва възходящ тренд, където върховете и коритата постепенно се движат нагоре.

Това показва низходящ тренд, където върховете и коритата постепенно се движат надолу.

Това показва общо задръстване. Върховете не се издигат постоянно и нито коритата непрекъснато падат. Следователно основната характеристика на задръстванията е, че върховете и коритата не показват ясни тенденции към възход или спад; вместо това те остават на същото ниво (ще разгледаме това по-късно).

Чрез анализ на позициите на върховете и коритата на диаграма можем да разграничим възходящия тренд, низходящия тренд и задръстванията. За да визуализираме тенденцията, можем да използваме „линии на тенденции“.

Как да нарисувате линия на тенденция? Просто свържете пивотните върхове или под пивотните дъна на графиката.

Свържете най-ниските нива на A и B, както е показано на диаграмата, за да получите линия нагоре (линия нагоре). И все пак само свързването на 2 корита не е ефективно доказателство за възходящ тренд. Имаме нужда от трето корито (C), за да го докажем.

За да нарисувате линия надолу, свържете точка A и точка B, както е показано на графиката, точка C ще падне на права линия, което означава, че низходящата линия на тренда е ефективна. но може да предостави и погрешно мнение. Точка С се появява след изчертаване на линията и точка D и точка E може да се появят или не, подкрепата и съпротивлението на трендовата линия ще бъдат нарушени.

Как да разберете дали тенденцията е силна, слаба или продължителна? Нека да разгледаме „наклон“.

Това показва 45-градусова възходяща тенденция. Известен също като обективна линия, той показва силата на тенденцията, при която цените и времето са в перфектен баланс. Следователно се очаква тенденцията от 45 градуса да се запази.

Когато тенденцията на наклона се промени от 45 градуса на 65 градуса, възходящата тенденция е по-силна, но свързва по-малко свещници от 45-градусовата линия, което означава, че цените напредват с неочаквана скорост и е по-трудно да се поддържат. бик да носи, низходящата тенденция ще бъде еднакво силна и бърза, поради което е неразумно да се гонят победителите.

Това показва 30-градусова възходяща линия на тенденция.В сравнение с 45-градусовата и 65-градусовата линия, 30-градусовата тенденция е най-слаба в напредъка на цените и е по-малко колебателна.

И накрая, нека се запознаем със специален тип тенденция – канал за търговия.При определени обстоятелства ценовата тенденция е ограничена в рамките на две успоредни линии на тенденция: основната линия на тенденцията и линията на канала.

Черната линия е долната линия на тенденцията, докато синята линия е горната линия на канала. Вляво е опростена възходяща диаграма на канала, тази вдясно е низходяща диаграма на канала.

Нека да разгледаме реална диаграма. Когато свещниците преминават над линията на канала, това означава, че тенденцията напредва и става все по-силна; когато свещниците паднат под линията на канала, това означава, че тенденцията отслабва и пазарът може да се обърне.

Това е всичко за пазарните тенденции. Следващата седмица ще говорим за „тенденция и нейните времеви цикли“, останете на линия!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner