Как да използвам Stop Order

1. Какво е стоп – поръчка?

Стоп поръчката е вид стратегия за търговия с алгоритъм, чрез която потребителите могат да определят предварително цената на задействане и цената на поръчката, като поръчката ще бъде поставена автоматично с предварително зададената цена на поръчката, след като пазарната цена достигне предварително определената цена на задействане. Чрез тази стратегия Потребителите могат да извършват импулсна търговия или да напуснат търговията със спиране на загубите. Според предварително зададената посока и сума, стоп нарежданията могат да бъдат разделени на условни и OCO поръчки. ОКО поръчка ще замрази маржа или позицията на едната посока (SL или TP) предварително, а когато едната се задейства, другата ще бъде невалидна.

2. Обяснение на условията

1. Задействаща цена: Предварително зададеното условие, което ще задейства поръчката. Стоп поръчка ще се задейства, когато пазарната цена достигне задействащата цена.

2. Цена на поръчката: Цената, на която ще бъде направена поръчката, ако поръчката се задейства. Потребителите могат също така да изберат да направят на пазарна цена, така че поръчката може да бъде направена на най-добрата текуща цена и да бъде попълнена незабавно (не може да бъде попълнена веднага на екстремни пазари.

3. TP задействаща цена & SL задействаща цена (OCO): При продажба цената за задействане на TP е по-висока от последната цена, докато цената за задействане на SL е по-ниска от последната цена; При покупка цената на задействането TP е по-ниска от последната цена, докато цената на задействането SL е по-висока от последната цена.

3.Как мога да взема печалба & стоп загуба?

1. Казус

Case1 (Затворете дълга позиция с условен ред):

Потребител А има дълъг BTC договор със средна цена на отваряне от $ 9 000 и очаква да затвори дълга позиция, за да спре загубата, когато пазарната цена падне до $ 8 000. Тогава потребителят A може да постави условна поръчка съгласно следните параметри:

【Задействаща цена】 $ 8000

【Цена на поръчката 7 $ 7 950 (При разпродажба се препоръчва цена, която е по-ниска от цената на задействане, за да бъде поръчката изпълнена незабавно; Пазарната цена също е добър избор).

Ако цената падне до $ 8000, ще се задейства стоп-лос и дълга позиция ще бъде затворена на $ 7,950. (Ако цената на поръчката е зададена с пазарната цена, позицията веднага ще бъде затворена на пазарната цена).

Ако потребител А иска да затвори дълга позиция за заключване на печалбите си, тогава позицията трябва да бъде затворена на предварително определена цена, която е по-висока от $ 9,000.

Случай 2 (Затваряне на къса позиция с условен ред)

Потребител Б има кратък BTC договор със средна цена на отваряне от $ 9 000 и очаква да затвори къса позиция, за да спре загубата, когато пазарната цена се повиши до $ 10 000. Тогава потребителят B може да постави условна поръчка съгласно следните параметри:

【Задействаща цена】 10 000 $

【Цена на поръчката 10 $ 10 050 (При покупка се препоръчва цена, която е по-висока от цената на задействане, за да бъде поръчката изпълнена незабавно; Пазарната цена също е добър избор.)

Ако цената нарасне до $ 10 000, ще се задейства стоп-лос и късата позиция ще бъде затворена на $ 10 050 (Ако цената на поръчката е определена с пазарната цена, позицията ще бъде затворена веднага на пазарната цена).

Ако потребител Б иска да затвори къса позиция за заключване на печалбите си, тогава позицията трябва да бъде затворена на предварително определена цена, по-ниска от $ 9,000.

Случай 3 (Затваряне на дълга позиция с OCO поръчка)

Потребител C държи дълъг BTC договор със средна цена на отваряне от $ 9,000. Той очаква да вземе печалба, когато пазарната цена скочи до 10 000 долара и да спре загубите, когато пазарната цена спадне до 8 000 долара. Тогава потребителят C може да направи OCO поръчка съгласно следните параметри:

Price TP задействаща цена】 10 000 $

【TP цена за поръчка】 Изберете пазарна цена (или въведете цени като 9,950)

СL задействаща цена 8 $ 8000

СL задействаща цена】 Изберете пазарна цена (или въведете цени като 7,950)

T / P ще се задейства, ако цената изскочи до $ 10 000 и потребителят може да съществува моментално търговията на пазарна цена (ако предварително зададената цена на поръчката е 9 950, след това затваряне на 9 950), междувременно настройките за S / L ще бъдат невалидни.

Случай 4 (Затворете с OCO поръчка)

Потребител D има кратък BTC договор със средна цена от $ 9 000. Той очаква да вземе печалби, когато пазарната цена падне до 8 000 долара и да спре загубите, когато пазарната цена скочи до 10 000 долара. Тогава потребителят D може да направи OCO поръчка съгласно следните параметри:

【TP задействаща цена】 $ 8000

【TP цена за поръчка】 Изберете пазарна цена (или въведете цени като 8 050)

СL задействаща цена 10,000 10 000 $

СL цена за поръчка】 Изберете пазарна цена (или въведете цени като 10 050)

T / P ще се задейства, ако цената падне до $ 8 000 и потребителят може да съществува търговията на пазарна цена незабавно (Ако предварително зададената цена на поръчката е 8 050, след това се затваря на 8 050), междувременно настройките за S / L ще бъдат невалидни; S / L ще се задейства, ако цената нарасне до 10 000 щатски долара и потребителят може незабавно да търгува на пазарна цена (ако предварително зададената цена на поръчката е 10 050, след това се затваря на 10 050), междувременно настройките за T / P ще бъдат невалидни.

Случай 5 (Отворете дълга позиция с условен ред):

Текущата пазарна цена на договора за BTC е $ 11 500 и потребителят E вярва, че пазарът ще се превърне в бичи, ако цената на договора за BTC прокара нивото от $ 12 000. Тогава потребителят E може да постави условна поръчка съгласно следните параметри:

【Задействаща цена】 $ 12 000

Поръчайте цена】 Изберете пазарна цена (или въведете цени като $ 12 050)

Ако цената нарасне до $ 12 000, ще се задейства дълга поръчка и ще бъде пусната на пазарна цена (или $ 12 050).

OCO поръчки могат да се правят и за двустранно отваряне на дълга позиция. Бичи действие ще бъде задействано на по-висока цена, докато обратният ред ще бъде задействан на по-ниска цена.

Случай 6 (Отворете къса позиция с условен ред):

Текущата пазарна цена на договора за BTC е 6500 долара и потребителят F вярва, че пазарът ще се превърне в мечи, ако цената на договора за BTC пробие нивото от 6000 долара. Тогава потребителят F може да постави условна поръчка съгласно следните параметри:

【Задействаща цена】 $ 6,000

Поръчайте цена】 Изберете пазарна цена (или въведете цени като $ 5,950)

Ако цената спадне до $ 6,000, ще се задейства кратка поръчка и ще бъде пусната на пазарна цена (или $ 5,950).

OCO поръчки могат да се правят и за двустранно отваряне на къса позиция. Снижаващо действие ще се задейства на по-ниска цена, докато обратният ред ще се задейства на по-висока цена.

Настройки за стоп-ред и правила за задействане

Забележка:

3. Ако поръчката е попълнена, вашата съществуваща позиция ще бъде затворена или нова позиция ще бъде отворена. Ако поръчката не успее да бъде попълнена, вашата позиция и марж ще продължат да съществуват.

4. Когато поръчката е активирана при изпълнение на условието за задействане, ако предварително определената цена на поръчката надвишава ограничението на цената, системата ще направи поръчката с най-високата или най-ниската пазарна цена към момента на активиране.

5. Ще има различни ограничения за размера на поръчката на еднократно спиране – пазарна поръчка за различни договори (ограниченията ще бъдат коригирани според пазарните промени)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner