Най-добрите 12 инструмента за всеки сериозен търговец на криптовалута (или притежател)

Най-добрите 12 инструмента за всеки сериозен търговец на криптовалута (или притежател)

Ако изобщо сте следили пазарите на криптовалути, без съмнение знаете колко доходоносни могат да бъдат тези пазари. Броят на възможностите на тези пазари е просто умопомрачителен. Скоростта, с която тези активи оценяват, е просто зашеметяваща.

Позволете ми само да ви дам няколко цифри, за да поставя предходното ми изявление в перспектива. Всички знаем за биткойните, така че нека не ходим там. Ether, втората най-популярна криптовалута, оценена с 10 000% само през 2017 г. Пулсирайте по-малка криптовалута от гледна точка на пазарна капитализация, удвои ръста на етера само за 2017 г.. Тези цифри говорят сами за себе си.

Но не можете просто да инвестирате парите си, без да разбирате пазарите. Като търговци сме готови да приемем риска, за да печелим пари. Трябва да сме наясно как приемаме финансовия риск и това изисква да вземаме информирани решения въз основа на надеждна информация.

Способността ни да вземаме информирани решения зависи от нашите източници на информация и инструментите, които използваме. Тези инструменти ни позволяват да разберем преобладаващите тенденции на пазара, настроенията на инвеститорите и т.н..

В тази статия искам да поговоря за най-добрите инструменти за търговия, които всеки сериозен търговец на криптовалути трябва да има на разположение.

Прочетете: Търговия с криптовалута: РЪКОВОДСТВО стъпка по стъпка за 2018 г.

Най-добри източници на пазарна информация

1. CoinMarketCap

Да, знам, че навярно знаете за CoinMarketCap, но има толкова много нови хора, които навлизат на пазарите на криптовалути и затова трябва да говоря за това. Освен това не мога да подчертая колко важен може да е този привидно просто източник на пазарна информация.

Това е уебсайтът, който събира цялата жизненоважна информация на пазарите на криптовалути. Можете да получите достойна картина на всички инвестиционни активи, които съществуват и с един поглед можете да се информирате за пазарните капитализации, промените в общия обем на търговията и дори да получавате 7-дневни графики на цените.

2. CryptoWatch

CryptoWatch е друг уебсайт, за който мисля, че трябва да знаете. Това е хибрид между CoinMarketCap и BitcoinWisdom, но по-добър. Той предлага интерактивни диаграми за всички криптовалути и е отличен начин да получите общ преглед на всички пазари чрез своите изключително интуитивни графики.

софтуер за търговия с криптовалута

Целият свят на крипто на вашия екран с CryptoWatch

Какво наистина харесвам CryptoWatch е, че предлага търгуеми диаграми, подобни на NinjaTrader, което означава, че е и софтуер за търговия с криптовалута. Това, разбира се, е платена услуга, но е изключително ценна. И дори можете да го изпробвате безплатно с 30-дневния им безплатен пробен период.

О, в случай, че не сте знаели какво представляват търгуемите диаграми, можете да търгувате директно извън класациите, като кликнете върху ценовото ниво, което искате да купите и дори можете да щракнете и плъзнете, за да коригирате чакащите си поръчки, като например стоп поръчки.

3. Икостати

Ако се интересувате от първоначални предложения за монети или ICO и не искате нищо повече от това да имате нещо подобно CoinMarketCap за ICO тогава имам удоволствието да ви кажа, че Icostats е това, което търсите.

софтуер за търговия с криптовалута

Първата страница на Icostats

На уебсайта ще намерите всички надеждни ICO, като цялата основна информация стои зад предложението. Също така ще ви позволи да сте в крак с всички предстоящи предварителни продажби. Но най-важното, предлага и калкулатори на рентабилност за ICO което може да ви бъде от полза, ако искате да направите анализ за съществуващи или потенциални инвестиции.

Най-добри инструменти за анализ и търговия

4. TradingView

TradingView е графична услуга и социална медийна платформа за търговци и инвеститори. Той предлага невероятни класации, които са наравно с повечето професионални платформи за графики. Тъй като TradingView е и платформа за социални медии, можете да преминете през историята на различни търговци и да ги следвате и да се поучите от техния опит и опит.

инструмент за търговия

TradingView, една от най-мощните графични платформи

Можете също така да намерите всеки отделен вид индикатор, осцилатор и стратегии за търговия, които можете да си представите. Той също така предлага една от най-големите библиотеки на общността, създадени инструменти за търговия за допълнително подобряване на нашия опит в търговията. Това е просто огромна банка от знания по отношение на инструменти, идеи и място, където новите търговци могат да взаимодействат с професионални търговци.

5. Coinigy

Coinigy е софтуер за търговия с криптовалута. Той се свързва с всички основни борси за криптовалута и ви позволява да търгувате директно извън класациите, използвайки тази платформа. Наистина е въпрос на предпочитание дали искате да търгувате от диаграмите или ако предпочитате да въвеждате ценови нива в лента като повечето платформи за търговия.

софтуер за търговия с криптовалута

Водещата платформа за търговия за криптовалути

Докато TradingView не може да осигури търговия с графики за повечето борси за криптовалути, Coinigy ще остане без аналог. Може да не е най-добрата платформа за анализ на диаграми, но определено предлага някои от най-мощните инструменти за изпълнение и е изключително ценна за дневни търговци или чести търговци.

6. BlockFolio

BlockFolio е един от личните ми фаворити. Това е мобилно приложение за създаване на мултиплатформено проследяващо инвестиционно портфолио. Нека да обясня как работи. Можете да използвате приложението, за да създадете портфолио, което проследява всички ваши инвестиции в множество борси и платформи.

мултиплатформено проследяващо инвестиционно портфолио

Цялото ви портфолио от криптовалути в дланта на вашата ръка с BlockFolio

Да приемем, че имате биткойни на CoinBase, Ethereum на Bitfinex, Ripple и Monero на Poloniex и Nxt и Bytecoin на Bittrex. Това е хубаво малко портфолио, но е в редица борси. Това намалява свързания с обмена риск, но значително увеличава усилията за проследяване на всички тях.

Тук идва Blockfolio. Това ще ви позволи да видите всичките си инвестиции в едно приложение. Можете дори да преглеждате графики на цените, да задавате сигнали, да разглеждате книгите за поръчки, обемите и т.н.. Това просто прави управлението на нашите инвестиции много по-лесно. Ето защо го обичам и знам, че и вие ще го обичате.

7. GitHub

Сега може да се изненадате да намерите GitHub в този списък, но повярвайте ми, че има много основателна причина той да е в списъка. На първо място, GitHub е хранилище с отворен код за приложения, кодове, алгоритми и др. Значение, ако има интерес към нещо, ще откриете забележима активност в хранилището.

github

Тук можете да се съсредоточите върху две неща. Първо е броят на ангажиментите, което наистина означава интерес или дейност в нещо. Можете да наблюдавате любимите си криптовалути и да проверявате броя на ангажиментите на уебсайта. Ако броят на ангажиментите се увеличи драстично, можете да сте сигурни, че има повишен интерес от страна на общността към криптовалутата, което би могло да повлияе и на цената му.

Освен че го използваме като прогнозен индикатор за бъдеща цена, има и други приложения за технически надарените сред нас. Можете да намерите хиляди различни видове алгоритми за търговия, API за интегриране на ботове и още много.

Най-добър хардуерен портфейл за студено съхранение

8. Портфейл Ledger

Няма нищо по-важно от защитата на вашата инвестиция и печалба. И няма по-добър начин да направите това, отколкото да преместите инвестицията или печалбата си в хладилно хранилище. В случай, че не знаете, хладилното съхранение означава съхраняване на вашите криптовалути офлайн, което ги прави имунизирани срещу кибер атаки и хакове.

хардуерен портфейл

Любимият ми хардуерен портфейл, Ledger Wallet

Ledger Wallet, по мое скромно мнение, е най-добрият вариант, който имате, ако търсите хардуерен портфейл за съхранение на вашите криптовалути офлайн. С начална цена от само $ 63, вярвам, че тя предлага най-доброто съотношение цена-качество.

Освен това, той поддържа почти всички популярни криптовалути, включително, но не само следното:

 • Биткойн
 • Биткойн Кеш
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Litecoin
 • Тире
 • Dogecoin
 • Zcash
 • Пулсации
 • Нео

И знаете ли какво, това също ви помага да се предпазите от нашите собствени опасни тенденции. Поне за мен това е много вярно. Този път изпуснах хардуерния портфейл и го счупих. Представете си какво ме обзе. Но за щастие, ти Успях да изтегля всички криптовалути в портфейла.

Независимо дали ще го загубите, счупите или нещо, което можете да си представите, Ledger Wallet ви предпазва от всичко това. Това е идеалният хардуерен портфейл. Той ще ви предпази от криптовалути. Мога да ви гарантирам това. 

Най-добрите социални инструменти за информация

9. Отпуснатост

Slack, сигурен съм, че всички знаете, е онлайн работно място за сътрудничество. Slack има редица групи, където професионални инвеститори и сериозни търговци идват да говорят за пазари, да стратегии и да обсъждат нови криптовалути. Аз самият принадлежа към няколко от тези групи и от личен опит мога да ви кажа, че информацията за тези групи е просто необходима.

Тези две групи, които аз лично смятам, че всеки, независимо от нивото на опит, трябва да се присъедини:

 • Cryptominded
 • Крипто Аквариум

Имайте предвид, че не трябва да се ограничавате само до групите, които ви казвам. Излезте там, намерете още групи, които според вас могат да ви помогнат да увеличите рентабилността си. И ако все пак намерите нещо с реална стойност, определено трябва да коментирате и споделите с останалите от нас.

10. Телеграма

Telegram е услуга за незабавни съобщения и подобно на Slack, можете да намерите групи, базирани на криптовалута, и в Telegram. Всъщност, има много повече групи в Telegram, поради което трябва да направите малко домашна работа да се намерят тези, които наистина предлагат някаква стойност.

Това са някои от групите, които според мен са отлични и непременно трябва да ги проверите:

 • @WhaleClubBTC
 • @TheCoinFarm
 • @AugerProject
 • @GnosisPM

11. Reddit

Reddit, първа страница в интернет. Ако сериозно се занимавате с търговия с криптовалути, Reddit трябва да стане втора природа за вас. Трябва да знаете всички пукнатини на Reddit като гърба на ръката си.

Reddit е оригинален източник на всички новини и информация, свързани с криптовалути.

Всяка нова криптовалута публикува своите бели книги на Reddit и това е мястото, на което отивате, ако искате да получите информацията си от източника.

Ще намерите най-сериозните крипто-ентусиасти на Reddit, които създават грил на създателите, за да разберат новите криптовалути или актуализации на съществуващите криптовалути. Ако искате да сте в течение, дори новините да са нови, Reddit е мястото, където да бъдете.

Ако искате да намерите информация за криптовалутите, които ви интересуват, просто потърсете името в Google и напишете Reddit в края му. Ще намерите официалната му страница Reddit заедно с много други страници, свързани с криптовалутите.

12. Групи във Facebook

От само себе си се разбира, че Facebook е най-голямата и най-широко използваната платформа за социални мрежи. Така че естествено ще намерите много добри хора като вас и мен крипто-пазари в мрежа и говорене на Facebook групи. Няма да навлизам твърде много в това, добре, защото вие знаете какво е Facebook и как работи.

Просто ще ви дам няколко групи, които можете да проверите дали се интересувате:

Обобщение

Има причина големите търговци на уолстрийт да харчат толкова много за своите изискани инструменти за търговия. Инструментите, които са на наше разположение, играят огромна роля в резултата от работата и това е вярно, независимо дали сте дългосрочен инвеститор или краткосрочен търговец.

Тези инструменти може да не гарантират успех за вас, което зависи изцяло от вас. Но мога да ви уверя, че те наистина ще повишат производителността и ефективността. Това ще ви помогне да рационализирате работните си процеси и ще ви позволи да отделите повече време за важни неща.

Прочетете: 9 Криптовалутна платформа за търговия с крипто през 2018 г.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner