Invertir en EOS: tot el que heu de saber

Què és EOS?

EOS és un ecosistema de cadena de blocs de nova generació que continua rebent una forta cobertura mediàtica per la seva ICO rècord i les seves característiques úniques. És important destacar que l’EOS.IO ecosistema va entrar al mercat amb l’objectiu de simplificar la programació i la integració de contractes intel·ligents i el desenvolupament d’aplicacions descentralitzades (Dapps).

Un dels aspectes més sorprenents de la plataforma EOS.IO és que elimina pràcticament les comissions de transacció mitjançant la seva estructura única. A més, la plataforma és enormement escalable. Els informes confirmen que EOS.IO pot superar les principals targetes de crèdit, com ara Visa, en termes de transaccions per segon. D’aquesta manera, EOS proporciona la base perfecta per als desenvolupadors de Dapp.

Els Dapps són protocols dissenyats per funcionar a través de xarxes descentralitzades com tor o blockchains. Aquestes aplicacions difereixen molt dels seus avantpassats centralitzats perquè no necessiten suport centralitzat per funcionar. Dapps confia en un conjunt d’estàndards per garantir la interoperabilitat dins del sector. D’aquesta manera, Dapps proporciona al món un enfocament del mercat més inclusiu.

Funcions d'EOS a través de la pàgina d'inici

Funcions EOS a través de la pàgina d’inici

De manera similar a Ethereum, EOS.IO funciona com una mena de sistema operatiu per a aquestes aplicacions descentralitzades. La plataforma inclou conjunts dels serveis i funcions més populars que necessiten els desenvolupadors de Dapp actualment. Aquesta estratègia simplifica considerablement tot el procés de programació de Dapp.

EOS combina moltes de les funcions més admirables d’algunes de les cadenes de blocs més populars que existeixen. Els desenvolupadors afirmen que el protocol té la seguretat de Bitcoin, combinat amb la facilitat de programació que es troba a Ethereum. A més d’aquestes impressionants afirmacions, la plataforma té una escalabilitat que supera les capacitats de Ripple.

Totes aquestes funcions juntes converteixen EOS en una de les plataformes Dapp disponibles actualment. Els partidaris d’aquest protocol revolucionari fins i tot han batejat EOS com a “assassí d’Ethereum”. Tot i que EOS ofereix actualitzacions de moltes de les funcions bàsiques d’Ethereum, encara queda molt per recórrer abans que EOS estigui en condicions de moure Ethereum des del lloc com a plataforma Dapp superior.

Història d’EOS

La història d’EOS comença el 2017 amb l’emissió del llibre blanc de la companyia. Al document, els desenvolupadors expliquen el seu objectiu d’introduir una plataforma de desenvolupament Dapp capaç de processar de forma segura milers de transaccions per segon. És important destacar que EOS vol convertir-se en el sistema operatiu principal per a aplicacions descentralitzades. En conseqüència, EOS inclou algunes funcions valuoses com l’autenticació d’usuaris integrada, l’emmagatzematge al núvol i l’allotjament del servidor.

EOS és un programari de codi obert basat en blockchain llançat l’1 de juny de 2018. De manera única, EOS va optar per adoptar un enfocament diferent al mercat durant la seva rècord ICO. L’ICO, que va durar un any sencer, va començar oficialment el 26 de juny de 2017. Durant l’any següent al llançament, Block.one va distribuir mil milions de fitxes com a fitxes ERC-20..

En aquest moment, la cadena de blocs EOS.IO no existia, de manera que els desenvolupadors van optar per emetre el testimoni a la cadena de blocs d’Ethereum per recaptar fons. L’estratègia va donar els seus fruits d’una manera important, ja que EOS va aconseguir més de 4.000 milions de dòlars durant l’esdeveniment. Cal destacar que aquests fons van anar directament a la finalització de la cadena de blocs i l’ecosistema EOS

Block.one

En particular, EOS.IO és una filial de l’empresa privada blockchain Block.one. La firma està registrada actualment a les Illes Caiman. Curiosament, el director tecnològic de Block.one no és cap altre que el crypto star Daniel Larimer. Si el nom de Larimer us sembla familiar, hauria de ser-ho.

És un dels jugadors més influents de l’espai criptogràfic. Va ser primordial en el llançament de Bitshares i de la plataforma de xarxes socials basada en blockchain, Steemit. Ambdues plataformes són avui molt populars a l’espai. Larimer també va ajudar a desenvolupar el mecanisme de consens de prova de participació delegat que més tard va ser adoptat per EOS.IO.

També se li atribueix en gran mesura el concepte de corporació autònoma descentralitzada. En aquest concepte, els contractes intel·ligents assumeixen les funcionalitats de la majoria d’activitats corporatives. No hi ha dubte que la seva xarxa i experiència han ajudat a catapultar EOS com a una de les criptomonedes més importants del món..

Com funciona EOS?

L’ecosistema EOS incorpora un sistema d’autenticació amb totes les funcions. Els desenvolupadors poden programar comptes d’usuari i donar a cada compte un nivell de permís predeterminat directament des del tauler EOS. Aquest és un component crític per a la majoria de Dapps actuals.

A més, la plataforma permet a les empreses compartir l’accés a la base de dades a qualsevol persona de la xarxa. Inversament, les empreses també poden prendre dades de la xarxa EOS i triar emmagatzemar-les de forma local. En aquesta estratègia, les dades romanen fora de la cadena de blocs fins que la companyia ho desitgi.

Emmagatzematge al núvol

Una altra eina important inclosa amb el paquet de desenvolupament EOS és l’emmagatzematge al núvol. EOS.IO proporciona als desenvolupadors de Dapp tant allotjament de servidor com emmagatzematge en núvol com a part del seu enfocament global al mercat. Aquests components crítics de l’ecosistema EOS.IO el converteixen en un dels protocols Dapp de més ràpid creixement actuals.

Aquest disseny permet als desenvolupadors construir i desplegar aplicacions amb facilitat. Els desenvolupadors accedeixen a tot allò que necessiten directament al seu abast. Funcions com l’allotjament, l’emmagatzematge al núvol i l’amplada de banda de descàrrega fan que el desenvolupament sigui molt ràpid. Al seu torn, aquest enfocament allibera els desenvolupadors de centrar-se en les funcionalitats dels seus Dapps en lloc de preocupacions de maquinari.

A més, EOS integra anàlisis avançades per ajudar els desenvolupadors a controlar el rendiment de Dapps. Una revisió exhaustiva d’aquestes dades proporciona informació útil als desenvolupadors sobre com millorar les seves aplicacions. És important destacar que totes aquestes funcions es paguen amb la simple participació de fitxes EOS en una cartera aprovada.

Un nou tipus de consens

Els desenvolupadors de la plataforma EOS van decidir defugir del mecanisme de consens amb gana de poder que existeix a la cadena de blocs de Bitcoin. Aquest protocol es coneix com a mecanisme de consens de prova de treball. Requereix que un ordinador competeixi entre si per completar equacions matemàtiques complexes.

Aquest ús de la potència computacional que s’utilitza durant la resolució d’aquesta equació equival directament a més consum d’energia. En el cas de la cadena de blocs de Bitcoin, la xarxa consumeix més electricitat que Dinamarca. Per sort, més del 80% de l’energia minera de Bitcoin prové de fonts renovables.

Prova de joc (PoS)

Reconeixent les limitacions d’un sistema PoW, els desenvolupadors d’EOS van decidir optar per una altra opció. El mecanisme de consens de prova d’estaca tracta de validar l’estat d’una cadena de blocs d’una manera diferent. En un sistema PoS, els miners no competeixen en absolut.

En canvi, aquells que volen convertir-se en validadors de transaccions adquireixen tokens EOS i els “aposten” a les seves carteres. La participació és l’acte de mantenir la criptomoneda en una cartera. Notablement, com més participeu en EOS, més probabilitats tindreu d’aprovar el següent bloc de transaccions i rebre la recompensa.

Prova de joc mitjançant Ledger

Prova de joc mitjançant Ledger

D’aquesta manera, EOS és capaç de dissuadir els atacants. Qualsevol que vulgui atacar la xarxa primer hauria de comprar grans quantitats d’EOS i jugar les monedes. Al final, només perjudicarien els seus propis interessos si la xarxa es compromet.

Les criptomonedes tradicionals com Bitcoin depenen dels seus nodes per validar l’estat de la cadena de blocs per consens. La manera com Bitcoin realitza aquesta tasca és mitjançant l’ús de nodes que confirmen contínuament cada transacció de la cadena de blocs a intervals. Tot i que aquesta estratègia és extremadament segura, introdueix algunes preocupacions serioses sobre l’escalabilitat.

Un nou enfocament

EOS evita aquestes preocupacions d’una manera interessant. La plataforma se centra en cada transacció més que en l’estat complet de la cadena de blocs. Els nodes EOS.IO verificen la sèrie d’esdeveniments per assegurar-se que l’estat de la xarxa continua sent pur.

Quan els nodes es reinicien, tornen a confirmar completament l’estat complet de la cadena de blocs. Aquesta estratègia triga més a confirmar l’estat total de la cadena de blocs en comparació amb un sistema PoW. Tanmateix, atès que la majoria dels nodes simplement estan verificant la sèrie d’esdeveniments, la xarxa pot gestionar milers de transaccions per segon. En comparació, BTC només pot gestionar 7 transaccions per segon.

Block Times

Tot el protocol Eos maximitza el rendiment. Per exemple, es produeixen blocs de transaccions cada 0,5 segons. A Bitcoin, l’aprovació de blocs triga 10 minuts. Aquest temps de bloqueig retardat ha estat un punt de controvèrsia a la xarxa i ha provocat diverses forquilles dures al llarg dels anys.

A més, EOS pot dividir aquests blocs en cicles. Aquesta reestructuració permet enviar i respondre a transaccions enmig de transaccions. En essència, EOS pot liquidar les transaccions en el temps que triga a enviar el missatge de confirmació.

Governança comunitària

Un altre aspecte important d’EOS és el seu model de governança. Al sistema EOS.IO, els productors de blocs tenen molt control sobre la direcció de la xarxa. Aquests productors de blocs voten sobre qüestions rellevants. Aquests problemes poden incloure quines transaccions es confirmen o si una aplicació funciona correctament.

Els drets de vot també s’estenen a les principals preocupacions de la xarxa, com ara canvis al codi font de les aplicacions individuals. D’aquesta manera, els productors de blocs controlen quan s’actualitzen, canvien de categoria i esmenen els errors del sistema. Tot això es gestiona de manera democràtica mitjançant el sistema EOS.IO.

Avui l’ecosistema EOS.IO comprèn més de 100 Dapps. El més actiu en aquest moment és PRA CandyBox, amb poc més de 6.000 usuaris actius al dia. En particular, aquest Dapp té 6 vegades més usuaris diaris que el millor Dapp d’Ethereum: l’intercanvi descentralitzat IDEX.

Fitxes EOS

És important destacar que els tokens EOS difereixen de la competència pel fet que realment no realitzen cap funció. En canvi, els desenvolupadors que desenvolupen aplicacions a la plataforma les utilitzen per generar els tokens necessaris per a les seves aplicacions específiques.

Tenint en compte el seu ICO multimilionari, no és estrany saber que la majoria dels principals intercanvis enumeraven fitxes EOS al principi. L’abril de 2018, la plataforma va llançar oficialment la seva xarxa principal. El llançament va portar els preus d’EOS a un nou màxim històric de 21,46 dòlars.

Com comprar EOS

Comprar EOS és fàcil. Un cop hàgiu comprat Bitcoin, podreu dirigir-vos a qualsevol dels principals intercanvis comercials d’EOS, com ara Binance, Kraken o bé Poloniex.

Aquí només cal localitzar un parell de negociació BTC / EOS. A continuació, podeu canviar tant BTC per EOS com vulgueu. Només es necessiten segons per completar aquesta operació i podeu emmagatzemar el vostre EOS en diverses carteres diferents.

Invertir en EOS: tot el que heu de saber Invertir en EOS: tot el que heu de saber Invertir en EOS: tot el que heu de saber
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

El nostre equip editorial determina les valoracions de Securities.io. La fórmula de puntuació per als corredors d’actius digitals (criptomoneda) té en compte més de dotzenes de factors, incloses les comissions i mínims de comptes, plataformes de negociació, assistència al client, organismes reguladors i opcions d’inversió.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

El nostre equip editorial determina les valoracions de Securities.io. La fórmula de puntuació per als corredors d’actius digitals (criptomoneda) té en compte més de dotzenes de factors, incloses les comissions i mínims de comptes, plataformes de negociació, assistència al client, organismes reguladors i opcions d’inversió.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

El nostre equip editorial determina les valoracions de Securities.io. La fórmula de puntuació per als corredors d’actius digitals (criptomoneda) té en compte més de dotzenes de factors, incloses les comissions i mínims de comptes, plataformes de negociació, assistència al client, organismes reguladors i opcions d’inversió.

Millor per

Operadors avançats

Millor per

Comerciants dels EUA

Millor per

Facilitat d’ús

Comissions de negociació

0,10%

Comissions de negociació

0,16%

Comissions de negociació

0,125%

Promocions

10% de devolució

Codi de descompte: EE59L0QP

Promocions

Cap

Promocions

Cap

On emmagatzemar el vostre EOS

Si voleu fer una inversió important a EOS o si teniu previst HODLing aquesta criptografia durant llargs períodes de temps, una cartera de maquinari és la millor opció. Les carteres de maquinari mantenen la criptografia emmagatzemada fora de línia a “emmagatzematge en fred”. Aquesta estratègia fa impossible que les amenaces en línia puguin accedir a les vostres participacions. El Ledger Nano S o els més avançats Ledger Nano X tots dos admeten EOS (EOS).

Preocupacions per EOS

Igual que amb tots els grans projectes, hi ha algunes preocupacions al voltant de l’ecosistema EOS. Principalment, la comunitat continua assenyalant que és enorme centralització dins del recentment adoptat sistema delegat de prova de joc. Aquest sistema crea 20 validadors de blocs principals a la xarxa.

A més, EOS va tenir alguns problemes amb la SEC a principis d’any. La companyia matriu Block.one de la firma va rebre uns 24 milions de dòlars pena per la SEC per realitzar una venda de valors no registrada. No en va, EOS va pagar la multa i va continuar amb el negoci com sempre.

EOS: l’inici d’un imperi

La combinació de les característiques úniques d’EOS i el seu experimentat equip de desenvolupadors fa que aquest sigui un dels projectes més venerats de l’espai criptogràfic. Els desenvolupadors d’aquest concepte van pensar en gairebé tot el necessari per fer l’experiència de programació de Dapp el més fàcil possible. Com a tal, podeu esperar que l’ecosistema EOS s’expandeixi durant els propers anys.

El futur d’EOS

Superarà mai EOS Ethereum i es convertirà en el proveïdor número 1 de Dapp al mercat? Aquesta és una pregunta difícil de respondre. Independentment, EOS continua obtenint suport de tot el sector. De moment, EOS sembla centrat en el seu objectiu de portar Dapps a les masses d’una manera segura.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner