Търсенето на биткойни се покачва, Ethereum 2.0 достига нов етап

Новини от седмицата – Най-големите истории за седмицата в криптовалутата 

Новини от седмицата изображение

Докато пазарът на криптовалути до голяма степен отпразнува BTC, поставяйки нов рекорд за всички времена тази седмица, много неща се превърнаха в индустрията за по-малко широко медийно внимание. Водени от най-високото увеличение на цените на криптовалутата, търсенето на хардуер за копаене на биткойни прави нови машини почти невъзможни за получаване. В същото време изместването на мрежата Ethereum от модел за доказателство за работа постигна нов етап по отношение на ETH депозитите. Междувременно децентрализираната финансова сфера стана свидетел на поредната загуба на средства след атака.

Ето всичко, което може би сте пропуснали тази седмица за блокчейн и криптовалутите новини в това издание на Крипто новини на седмицата на OKEx Insights.

Bitmain увеличава търсените цени на Bitcoin miner с 20%

Докато мнозина извън света на криптовалутите са фокусирани върху оценяването на PlayStation 5s за търговия на дребно, хардуерът за копаене на биткойни ще остане труден за навлизане в 2021 г. – с прекупвачи, които вдигат ценовите премии. Водещ производител на хардуерен хардуер Bitman увеличен Предварително поръчайте цените на своя водещ хардуер с 20% от началото на този месец.

Ключови продукти за внос

  • Докато търсенето на нов хардуер за копаене на биткойни е екстремно от известно време, последното увеличение на цените от Bitmain показва, че той не е изстинал.
  • Увеличението на цените на BTC до нови рекорди за всички времена може да продължи да захранва страната на търсенето на уравнението.

Warp Finance атака с бърз заем открадва 7,7 милиона долара

Още един ден, в света на децентрализираните финанси се провежда поредната атака с бързи заеми.

Warp Finance, протокол за кредитиране на DeFi, е последният проект в зараждащия се сектор опит бърза кредитна атака, отговорна за загубата на средства на стойност милиони долари – 7,7 милиона долара, комбинирани в DAI и USDC, за да бъдем точни.

Ключови продукти за внос

  • Това далеч не е първата атака с бърз заем, която се е случила в света на кредитиране на DeFi и може да се колебаете да я наречете последната.
  • Кредитирането не е единственият сектор на DeFi, който изпитва атаки. По-рано тази седмица, главен изпълнителен директор на Nexius Mutual, застрахователна платформа на DeFi изгубени 8 милиона долара от личния му портфейл MetaMask след подвиг.

САЩ да наложат разпоредби по отношение на самостоятелно хостваните крипто портфейли

Повече регулация е според съобщенията идвайки в индустрията за криптовалути в САЩ, тъй като държавната хазна изглежда е на ръба да въведе нови правила за отчитане на бизнеса, който взаимодейства със собствени хостинг криптовалутни портфейли. Очаква се новото правило да бъде обявено скоро – потенциално дори преди това издание на News of the Week да излезе в печат.

Ключови продукти за внос

  • Правилото вероятно ще изисква фирмите да подават отчет за валутни транзакции или CTR – който за борба с изпирането на пари в момента се попълва от банките след депозит или теглене на повече от 10 000 долара.
  • Тази новина може да не е голяма изненада, тъй като в края на ноември изпълнителният директор на Coinbase Брайън Армстронг написа в Twitter за тази очевидно входяща регулация.

Договорът за залагане на Ethereum 2.0 достига нов етап

The договор за залог за наскоро стартиралото надстройване на протокола Ethereum 2.0 премина още един етап, след като привлече повече от 1 милиард долара под формата на 1 545 857. Към момента на това писане общата стойност, заключена в този договор за депозит, е спаднала до 982 036 576,43 долара заедно с отстъпление в цената на ETH.

Ключово за внос

  • Договорът за депозит за Ethereum 2.0 вероятно ще продължи да привлича нови ETH депозити с течение на времето. Всички депозити по същество се заключват за няколко години, като ефективно премахват този ETH от продаваемия пазар.

Coinbase официално представя IPO планове с SEC

Основната базирана в САЩ криптообмен Coinbase официално прави първите си ходове към публичното публикуване след това съобщаване поверителното му представяне на проект на декларация за регистрация в Комисията за ценни книжа и борси на САЩ.

Ключови продукти за внос

  • Coinbase очаква, че SEC ще завърши своя преглед и ще позволи на компанията да извърши първоначално публично предлагане.
  • Широко се очаква инвеститорите, заинтересовани от криптовалута, да са готови да инвестират в Coinbase, виждайки го като еквивалент на инвестирането във Facebook за инвеститорите със социални медии през 2012 г..

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции, оригинални изследвания & подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner