Хеджирайте портфейла си от биткойн

Биткойн биковете изпитват трудности, тъй като водещата криптовалута следва мечи път, откакто достигна годишния връх от ниво от 13 900 долара в края на юни. Тъй като корекцията на цените продължава, търговците се питат как да хеджират своите дълги позиции в BTC. Благодарение на процъфтяващите пазари на крипто деривати, участниците вече могат да се възползват от все по-популярните продукти за вечен суап и фючърсни договори, за да имат по-добър контрол върху излагането на риск.

BTC Краткосрочен мечи

Въпреки че дългосрочният бичи казус все още е силен, тук на дневна BTC / USDT диаграма се наблюдава устойчивост на краткосрочно мечене. В края на юни двойката се търгува над ниво от 13 900 долара за първи път от повече от година, но двойката не успя да пробие това ниво в средата на юли и това се превърна в съпротива. Образува се модел с двоен връх и последван от низходящ тренд. Наскоро двойката не успя да се задържи над двойното горно деколте на около 10 400 долара. На всичкото отгоре, дневният RSI все още е под 50, а дневният MACD остава в меча зона.

Деривати и управление на риска

В светлината на неотдавнашната корекция на цените в BTC, управлението на риска чрез използване на биткойн деривати вече е тема, която може би всеки иска да преразгледа. Ако сте били инвеститор на традиционния финансов пазар, няма да ви е чужда търговията с деривати.

В учебника дериватът е финансова ценна книга със стойност, определена от базовия актив. Това е договор, който включва две или повече страни и базовите активи могат да бъдат акции, облигации, стоки, валути, лихвени проценти или пазарни индекси.

Какво прави производната толкова популярен инструмент? Тъй като може да се използва за хеджиране на позиция, спекулация върху насоченото движение на базовия актив или даване на ливъридж на холдингите. Това е и универсален инструмент, когато става въпрос за управление на риска. Много финансови институции постоянно търгуват деривати като суапове и форуърди, като част от своите стратегии за диверсификация на риска.

Деривати в Crypto

Пазарите на крипто деривати са сравнително нови и малки в сравнение с традиционните, но това не го прави по-малко доходоносен. Подобно на фючърсите на акции или суаповете на лихвени проценти, дериватите на BTC предлагат подслон от нестабилността и колебанията на крипто пазарите. Той може да действа и като инструмент за хеджиране за компенсиране на потенциални загуби. На всичкото отгоре търговците могат да използват деривати, за да спекулират с цените на криптовалутите с ливъридж, максимизирайки потенциалните печалби. Има три основни вида производни в крипто света. (1). Непрекъснати суапове; (2). Фючърсни договори; и (3). Настроики

Хеджиране

Въпреки че нарастващият риск от понижаване на BTC в крайна сметка може да създаде възможност за покупка на бикове от BTC в бъдеще, обаче негативните настроения на BTC се натрупват и за управление на риска инвеститорите се съветват да преразгледат стратегиите му за хеджиране и арбитраж. Хеджирането включва използването на повече от едновременно залагане в противоположни посоки в опит да се ограничи рискът от сериозни инвестиционни загуби. Първо, нека прегледаме разликите между стратегиите за хеджиране.

Да вземем фючърсните договори като пример за хеджиране.

Все още има някои други фактори, които ще повлияят на цялостната стратегия за хеджиране, като датата на изтичане, решението да бъде дълъг или кратък и броят на договорите.

Защита на дълги позиции

Постоянният суап е друг структуриран инструмент, върху който инвеститорите могат да се възползват. Да приемем, че биткойн сега се търгува на $ 9500 на спот пазара, а BTC вечен суап се търгува на $ 9600. Инвеститорът може да купи биткойн на спот пазара с 9500 долара и да отвори едновременно къса позиция на същата стойност (9 500 долара) на вечния пазар..

  1. Когато цените на BTC се повишат, инвеститорите могат да спечелят от спот пазара.
  2. Когато цените на BTC спаднат, инвеститорите могат да затворят късата позиция на вечния суап и да извлекат печалба от това, да компенсират загубените на спот пазара.

Въпреки това, търговците трябва също да вземат предвид факторите за финансиране и сетълмент, ако държането на суапа за продължителен период е част от тяхната стратегия.

Възможности за арбитраж

Арбитражът е практиката да се търгува ценова разлика между повече от един пазар за една и съща стока в опит да се извлече полза от дисбаланса, той включва както покупка, така и продажба в рамките на много кратък период. Нека приемем същия сценарий, когато биткойн се търгува на $ 9500 на спот пазара, а BTC вечният суап е на $ 9600. Инвеститор купува биткойн на спот пазара с 9500 долара и едновременно отваря къса позиция на същата стойност (9600 долара) на вечния пазар.

  1. Инвеститорите могат да получат печалба, ако разликата между двете се стесни.
  2. Ако спредът се разшири, нереализираният P&L на суапа се превръща в отрицателно. В тази ситуация инвеститорите могат да изчакат дължимото сетълмент. Цената на марката на суапа обикновено се изчислява въз основа на спот цената, така че цената на марката ще бъде много близо до спота, а печалбата ще бъде около 9600 $ – 9500 $ = 100 $
  3. Когато спот цената е по-висока от цената на суапа, общата печалба надхвърля $ 100.

Заключение

Хеджирането не е преследване на безрискови сделки. Вместо това това е опит за намаляване на известните рискове по време на търговия. Това е важна стратегия на традиционните финансови пазари и управлението на бизнеса, а криптотърговците могат да възприемат практиките, които са широко използвани в търговията с акции, валута и стоки. Подобно на всяка друга сделка за риск / печалба, хеджирането води до по-ниска възвръщаемост за участващата страна, но може да предложи значителна защита срещу риск от намаляване.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner