Доларовите танкове като Bakkt побиват рекорди – Крипто новини от седмицата

Беше богата седмица в света на криптовалутите. Ledger подробно описва неволното изтичане на потребителска информация и най-накрая хард форкът на Cardano’s Shelley се реализира. Междувременно щатският долар танкира, докато фючърсите на Bakkt Bitcoin изпитват рекорден обем.

Тези истории и още в тази седмица в изданието на Crypto News of the Week!

Нарушаване на базата данни на Ledger, изложена информация на потребителите

По-рано тази седмица Ledger подробно описа нарушение на данните, което се случи през юни, в резултат на което неговата база данни за маркетинг и електронна търговия беше изложена.

В публикация в блог публикувана в сряда, популярната компания за хардуерни портфейли обясни, че участник в програма за награди е открил потенциална дупка в уебсайта на Ledger на 14 юли. Разследване на компанията обаче разкри, че дефектът в сигурността вече е бил използван на 25 юни. По-конкретно, засегнатите базата данни беше компрометирана чрез вече деактивиран API ключ.

Оттогава Ledger подава доклад до френския орган за защита на данните и се обединява с Orange Cyberdefense в опит да укрепи мерките си за неприкосновеност на личния живот и сигурност, като същевременно оценява потенциалните щети.

Основни продукти за вземане:

  • Въпреки че самите хардуерни портфейли на Ledger не са засегнати и криптофондовете на потребителите не са компрометирани, някои може да открият, че изтичането на информация от потребителите на фокусирана върху сигурността компания смущава.
  • Инцидентът също така подчертава ползата от програмите за награди за грешки, въпреки че недостатъкът е открит, след като щетата вече е нанесена.

Bakkt чупи рекорди в най-силната си седмица досега

Това беше рекордната седмица за Bakkt, който видя, че физически уреденият месечен пазар на биткойн фючърси достигна нов рекорд за всички времена Понеделник. Институционалната дъщерна компания на Intercontinental Exchange видя 11 509 монети – на стойност приблизително 114 милиона долара – в обем за един ден. 

След това последва нов ден за поставяне на рекорди във вторник, преди да се похвали с още един рекорден ден за търговия на Сряда.

Основни продукти за вземане:

  • Институционалният интерес към BTC очевидно се засилва. Най-високият понеделник сам по себе си представлява увеличение от 84% спрямо предишния рекорден максимум за Bakkt през декември 2019 г..
  • Bakkt не е единствената борса, която преживява сериозен ръст в търговията с биткойн фючърси. CME Group също публикувани данни което показва скок в дневния обмен на обмен.

Диаграма, показваща общия отворен интерес на Bakkt Bitcoin Futures & обем в щатски долари. Източник: skew

Хард форкът на Cardano’s Shelley най-накрая тръгва на живо

След почти половин десетилетие на развитие, Cardano най-накрая стартира своя Твърда вилица Шели.

Надстройката въвежда дългоочаквани функции за залагане и делегиране. Сметки с големи количества от родната валута на Cardano, ADA, ще могат да я залагат в опит да валидират мрежата и по този начин да печелят награди.

Официалното стартиране на Shelley следва предишна стимулирана тестова мрежа, която видя участниците да бъдат възнаградени за постоянно.

Основни продукти за вземане:

  • Cardano често е критикуван за бавното си развитие. Въпреки това, хард форкът Shelley ще извърви дълъг път към затвърждаване на вярата в малко бавния и внимателен подход към разработката на проекта.
  • Шели по никакъв начин не е последният етап на Cardano. Следващите големи подобрения на популярната пътна карта на altcoin са фазите Voltaire и Goguen, които ще повлияят на управлението и функционалността на интелигентните договори.

График на цените ADA на Cardano през последните 365 дни. Източник: CoinGeckoГрафик на цените ADA на Cardano през последните 365 дни. Източник: CoinGecko

Банката на Англия съобщава, че изгражда в подкрепа на CBDC

Съобщава се, че Банката на Англия проектира своя проект предстояща услуга за брутен сетълмент в реално време за подкрепа на цифрови валути на централната банка, като цифров паунд. Както съобщава CoinDesk, платежната мрежа на BoE – използвана от финансовите институции в Обединеното кралство – може да „закрепи“ подкрепа за транзакции с цифрова валута.

Следват новините доклади че Японската банка прави цифровите валути „основен приоритет“.

Ключово за внос:

  • Услугата за сетълмент на BoE урежда 685 милиарда британски лири на ден и представлява основен компонент на платежната инфраструктура на страната.
  • Макар на пръв поглед да не е проектирана специално за дигитална валута на централна банка, преработената услуга за сетълмент ще бъде съвместима с форуърд с CBDC – допълнително илюстрираща как централните банки се подготвят за бъдеще, тежко с цифровите валути.

Американският долар се доближава до най-лошия месец от десетилетие

Стойността на щатския долар е спаднала до двугодишен минимум тази седмица и се очаква да затвори най-лошия си месец от десетилетие. Щатският долар е паднал с близо 5% през юли, което не се наблюдава от септември 2010 г..

Доверието във валутата пада на фона на продължителната борба на страната срещу пандемията COVID-19 и безпрецедентно внушение от президента Доналд Тръмп, че президентските избори може да се забавят. БВП също се е оттеглил 32,9% на годишна база през Q2 – свиване на интензивността, което не се наблюдава от Голямата депресия.

Основни продукти за вземане:

  • Статутът на щатския долар като глобална резервна валута става все по-слаб, тъй като вярата в стабилността на страната продължава да пада след широко разпространени протести, силно видимо политическо разделение и неприятно боравене с пандемията COVID-19.
  • Тъй като стойността на щатския долар намалява, цените на златото, среброто и биткойните се покачиха в различна степен. По-конкретно златото е ударило рекордни върхове.

Дневна графика на валутния индекс на щатския долар (DXY). Източник: TradingViewДневна графика на валутния индекс на щатския долар (DXY). Източник: TradingView

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner