Trezor Vs. Ledger Vs. BC Vault Review – актуализиран анализ

След като сте направили избора да бъдете част от манията за криптовалута, сте придобили Bitcoin, Ethereum, Litecoin или друга криптовалута и сте HODLing. Сега какво? Е, вашият основен приоритет е да защитите цифровите си активи.

Хардуерните портфейли обикновено са най-безопасните и са предпочитаният метод за съхранение за много притежатели на криптовалута. Обикновено тези портфейли се свързват с компютър чрез USB порт или ръчно устройство чрез Bluetooth.

На пазара има два основни хардуерни портфейла – Трезор и Ledger Nano S и нов мощен конкурент – BC Vault

Както Trezor, така и Ledger се утвърдиха като популярни опции за студен портфейл. BC Vault е наскоро пуснат продукт, направен от компания, фокусирана върху сигурността. Те имат няколко основни предимства пред Trezor и Ledger, които ще разгледаме по-долу.

Всички тези портфейли запазват личния ви ключ за криптовалута в офлайн среда, така че хакерите да не могат да откраднат личния ви ключ. За да може някой да открадне вашите монети, той ще трябва да открадне вашия хардуерен портфейл и по някакъв начин да ви накара да му дадете паролата и ПИН кода си.

Един от основните проблеми, свързани с боравенето с цифрови валути чрез борси, е, че те изобщо не са сигурни. Въпреки че някои от тях предлагат сигурни решения и те предприемат всички необходими стъпки за защита на средствата на потребителите, ако бъдат хакнати, вие сте изложени на риск да загубите монетите си. В допълнение към това, ако те имат възможност да върнат на потребителите загубените им средства, процесът може да бъде някак обезпокоителен. 

Непопечителските портфейли за криптовалута помагат на потребителите да се справят с техните криптовалути по по-безопасен начин, отколкото портфейлите за попечителство. Най-добрите крипто портфейли за сигурно съхраняване на средства обаче са хардуерните портфейли.

Предимства на хардуерните портфейли

 • Информацията за частния ключ се пази в безопасност в хардуера и никога не е изложена на работещата система.
 • Хардуерните портфейли са устойчиви на всякакъв зловреден софтуер, предназначен за изкореняване на частни ключове и кражба на средства.
 • Ако случайно загубите портфейла си, винаги можете да възстановите монетите си, като използвате фраза за възстановяване на семена или други методи за архивиране (BC VAULT).
 • Преди да похарчите каквато и да е монета, хардуерният портфейл ще поиска да потвърдите транзакцията на вашия компютър. Това гарантира, че нито една монета не се изразходва без ваше знание.
 • Портфейлите са защитени чрез криптиране с ПИН код като дебитни карти, което добавя повече сигурност към вашите цифрови активи.
 • Повечето хардуерни портфейли са в състояние да поддържат множество криптовалути.

И така, кой е най-добрият хардуерен портфейл? Смятаме, че е най-добре да оставим функциите да говорят сами за себе си.

Trezor Review

Хардуерният портфейл Trezor бе пуснат през лятото на 2014 г. от стартираща компания, базирана в Чехия – SatoshiLabs. Това беше първият портфейл за биткойни на пазара и може би най-уважаваният. Той предлага комбинация от сигурно хладилно съхранение и възможност за харчене на криптовалути със същото удобство като горещия портфейл. Тя ви позволява да съхранявате вашите лични ключове и да подписвате цифрово транзакции без никаква интернет връзка.

Trezor има много предимства за работа с криптовалути. Този портфейл предлага мениджър на пароли, който ви позволява да шифровате пароли поотделно и да ги синхронизирате с вашия личен облак. Той предлага Secure Admin SSH Access, който защитава достъпа на потребителите до техните сървъри. И накрая, портфейлът позволява на потребителите да защитават онлайн акаунти и самоличности, използвайки 2-факторно удостоверяване. 

Trezor предлага и други решения за по-напреднали потребители, включително неразрушим портфейл от неръждаема стомана, алтернатива на резервната хартия. Това е най-добрият начин да съхранявате семето за възстановяване, в случай че портфейлът ви бъде изгубен. Това също е предимство, тъй като конкурентите му не предлагат подобни решения на този продукт. Въпреки това, цената му е 131 евро, което затруднява традиционния потребител да придобие както портфейл, така и решение „Cryptosteel“.

Портфейл Trezor, прикрепен към c omputer e1514611511143

Източник: https://www.easycoinbuy.com

Преглед на Ledger Nano S

Хардуерният портфейл Ledger Nano S е плод на осем експерти от базираната във Франция компания, наречена Ledger. Стартирала през 2014 г., Ledger е много сигурна алтернатива за съхранение и управление на криптовалути. Nano S предлага разнообразие от приятни функции. В допълнение към вече привлекателния дизайн, хардуерният портфейл, базиран на БОЛОС платформата е малко криптографско чудо с функции за висока сигурност като BIP39 Seed (12 до 24 думи) и 4-цифрен ПИН код за влизане.

Ledger се разраства на пазара през последните няколко години и успя да привлече много нови клиенти. Предлагането на голям брой виртуални валути и Ledger Live бяха две от най-важните решения, които компанията взе и които й позволиха да спечели по-голям пазар. Като цяло Ledger обикновено предлага по-евтини продукти от Trezor, което също е много важно за потребителите.

преглед на портфейла на книгата 1

Източник: ledger.com

BC Vault Review

BC Vault е хардуерен портфейл, създаден от Real Security. Те са компания, фокусирана върху киберсигурността и домакини на най-голямата конференция за сигурност от Адриатическия регион – РИСКОВА конференция.

BC Vault е създаден, защото утвърдени хардуерни портфейли като Trezor и Ledger не се фокусират на 100% върху проблемите си. Например, Saleem Rashid публикува голям проблем със сигурността на Ledger за него уебсайт. Списание Bitcoin също съобщи статия за Портфейл, демонстрация на грешки. Отговорът от Ledger & Trezor се появи доста скоро, но те не бяха точно това, което крипто общността очакваше. Ето защо BC Vault оживя, така че вашите средства могат да бъдат осигурени от екип, фокусиран единствено върху сигурността.

Нещо повече, всеки BC Vault се изпраща предварително зареден с личен ключ, криптиран като всеки портфейл на устройството. Ключът отговаря на публичен адрес, който притежава 1.0 BTC. Прекъснете го и тези средства са ваши. Това ни напомня за историята със стъклото ESG – която вкара 3 милиона долара в брой в автобусна спирка и който можеше да я счупи – можеше да прибере парите у дома. Парите ги има и сега.

Освен това BC Vault е защитен с глобален ПИН и парола – и двете са необходими за достъп до вашите средства. Можете да видите повече подробности за това как да го настроите в видео. Друго интересно нещо, което трябва да се спомене за BC Vault, е фактът, че те дори не използват BIP39 / 44 и първият му комерсиален мулти-крипто портфейл със сигурни архиви по подразбиране. Частните ключове са криптирани и съхранени в съвременен носител – фероелектрическа RAM. FRAM запазва данни, измерени в десетилетия, и поддържа много повече цикли на запис като традиционно Flash съхранение.

BC Vault се опитва да предложи трето решение за хардуерен портфейл за физически лица, за да съхранява виртуалните си валути, освен традиционните опции на Ledger срещу Trezor. Като новодошъл в космоса, BC Vault успя да привлече вниманието на потребителите и да получи подкрепа от общността. В наши дни BC Vault стана трети играч на пазара на хардуерни портфейли в крипто индустрията.

Потребителски интерфейс и дизайн

По отношение на дизайна портфейлите са практически еднакви. И трите са малки и компактни. Те трябва удобно да се поберат в джоба ви и да могат да се използват в една ръка. Въпреки това, Ledger Nano S има малко предимство, в смисъл, че разполага с корпус от неръждаема стомана, който е доста здрав. Trezor е направен от пластмаса, но е по-компактен от Ledger Nano S.

Ledger и Trezor имат два физически бутона, които се използват за потвърждаване или отказ на действието. Освен това всеки използва напълно своя екран, който показва информация за транзакциите. Заслужава да се отбележи, че дисплеят на Trezor е малко по-голям от екрана на Ledger. Това обаче няма влияние върху ефективността. Портфейлите се предлагат под формата на малка приставка към USB порта. Можете да свържете устройството си с компютър, смартфон или друго устройство с помощта на USB кабела.

Теглото на Ledger е 16,2 грама, а размерите му са – 98 мм х 18 мм дължина х 9 мм дебелина. Портфейлът Trezor тежи 12 грама и определено е по-малък (30 мм х 60 мм дълъг и 6 мм дебел), което го прави по-преносим и по-лесен за носене в джоба ви.

BC Vault от друга страна е малко по-различен. Размерите са 100mm x 57mm x 10mm (3.937 ” x 2.244 ” 0.394 ”). Теглото е малко повече от средния Trezor или Ledger, с 41 грама. Работната температура може да бъде между 0 и +60 градуса по Целзий и устройството има OLED екран от 61,5 мм (128 × 64) пиксела. По-големият екран е основен плюс за BC Vault, тъй като улеснява четенето на адреса и потвърждаването на транзакция, отколкото би било с помощта на книга или Trezor.

Можете да свържете BC Vault към вашия лаптоп, като използвате USB кабел тип C и най-добрата част от него е, че той има допълнителен слот за Micro SD, който се доставя в комплект с устройството.

Какво има вътре в пакета за продажба на дребно Trezor, Ledger и BC Vault?

Трезор

 • Устройство Trezor
 • USB кабел
 • Каишка
 • Ръководство за употреба
 • Две семенни карти за възстановяване

Ledger Nano S

 • Устройство Ledger Nano S
 • Стартирайте ръководството
 • Ключодържател, ремък и други ресурси
 • Карта за възстановяване
 • USB кабел

BC Vault

 • BC Vault One хардуерно крипто хранилище
 • Стикер
 • USB-C кабел
 • Ръководство за употреба
 • 1 GB microSD карта

Използване на устройството

Както Trezor, така и Ledger поддържат различни операционни системи (OS). Те работят с операционни системи Windows, Mac и Linux. Ще трябва да свържете устройствата към компютър чрез микро-USB кабел. Освен това и двамата поддържат почти всички устройства с Android. Trezor има разширение за Google Chrome, което разполага със самостоятелно управление на устройството. Разширението позволява на приложения и уебсайтове да комуникират с устройство Trezor. BC Vault не е различен в това отношение. Новият трезор за криптовалути има приложение за OS X, Windows и Linux. Освен това BC Vault се поддържа в голямо разнообразие от браузъри като: Firefox 52+, Chrome 50+, Opera 51+, Safari 11+ и IE 11+ (всички нови версии). Освен това, с пускането на BC Vault 1.2.1 – уеб демонът от него вече позволява на трети страни да интегрират функционалността на BC Vault в своите уеб страници.

Сигурност

От гледна точка на сигурността се чувства, че новото понякога е по-добро. BC Vault спечели предимство тук, като не използва BIP39 / 44 и вместо това съхранява частните ключове на фероелектрическа RAM – която има повече поддържани цикли на запис от традиционното флаш хранилище. Можете също така да направите защитени архиви или на криптиран MicroSD (има 1 GB такъв), или под формата на QR кодове за печат.

От друга бележка, както Ledger, така и Trezor използват детерминирани портфейли – което означава, че множество портфейли на едно и също устройство могат да бъдат проследени обратно към едно и също семе. BC Vault не прави това. Те използват недетерминирани портфейли – така че портфейлите не могат да бъдат математически свързани. Всеки портфейл се генерира с помощта на истински RNG (генератор на произволни числа). RNG се инициализира с жиросензор чрез разклащане на BC Vault при настройката. Също така, в книга имате една и съща парола за всички портфейли, в които бихте се опитали да влезете. BC Vault е малко по-различен тук, можете да имате повече от 2000 уникални портфейла, всеки криптиран с допълнителни и различни пароли – по същество е почти като MultiSig.

За портфейла за биткойни BC Vault поддържа SegWit и Legacy – същото като техните конкуренти. Разликата е, че използвайки BC Vault – можете да го използвате като един портфейл.

Поддържани криптовалути

Както Trezor, така и Ledger поддържат повечето от популярните цифрови валути. По време на настоящото писане списъкът на Trezor и Ledger с поддържани цифрови монети включва:

Trezor поддържа:

 1. Биткойн
 2. Ethereum
 3. Биткойн Кеш
 4. Litecoin
 5. Биткойн злато
 6. Ethereum Classic
 7. Тире
 8. DogeCoin
 9. Zcash
 10. NameCoin
 11. NEM
 12. Простор
 13. ERC-20 токени
 14. UBQ

Ledger Nano S поддържа:

Портфейлът за криптовалута Ledger Nano S ви предлага възможност да съхранявате голям брой криптовалути, а не само малка избрана група от топ 10. Възможно е потребителите да управляват 22 монети с вашето устройство Ledger и приложението Ledger Live. Много други криптовалути могат да се обработват с външни съвместими портфейли. 

 1. Биткойн
 2. Биткойн злато
 3. Биткойн Кеш
 4. Ethereum
 5. Ethereum Classic
 6. Пулсации
 7. Zcash
 8. PIVX
 9. Digibyte
 10. Qtum
 11. Комодо
 12. Тире
 13. Litecoin
 14. Dogecoin
 15. PoSW
 16. Zencash
 17. BTCP
 18. Stealthcoin
 19. Нео
 20. Ковчег
 21. ERC-20 токени
 22. Звезден
 23. Стратис
 24. Ubiq
 25. Viacoin
 26. Vertcoin
 27. EOS
 28. Tether
 29. Трон
 30. Кардано
 31. IOTA
 32. Binance Coin
 33. Монеро
 34. USD монета
 35. Създател

В бъдеще към този хардуерен портфейл могат да се добавят нови криптовалути, които ще позволят на хората да съхраняват средствата си безопасно. Като цяло Ledger предлага поддръжка на по-голям брой криптовалути в сравнение с Trezor.

BC Vault Поддържа

Има много криптовалути, поддържани от BC Vault. Всички естествени токени ERC-20 се поддържат от BC Vault. Общият брой на тези се увеличава до над 177 000 – макар и в тиражи и ежедневна употреба – има много по-малко. Други криптовалути, които са приети от BC Vault:

 1. Биткойн
 2. Ethereum
 3. Биткойн Кеш
 4. Litecoin
 5. Пулсации
 6. Звезден
 7. Dogecoin
 8. Тире
 9. TRON
 10. VECHAIN
 11. BINANCE COIN
 12. ИКОНА
 13. OmiseGO
 14. WaltonChain
 15. Полимат
 16. 0x
 17. Сол
 18. Синдикатор
 19. Права за динамична търговия
 20. Iconomi
 21. OriginTrail
 22. Вибрира
 23. CargoX
 24. InsurePal
 25. Ксаурум

Ценови точки

Trezor Модел T – 169 $ / 149 €

Trezor One White – $ 79 / € 69

Ledger Nano X – $ 133 / € 118

Ledger Nano S – $ 67 / € 59

Ledger Blue – 309 $ / 272 €

BC Vault – $ 149 / € 131

Финални мисли

Цялостното ни усещане е, че всички хардуерни портфейли, споменати по-горе, си струва да се опитат. Всеки от тях има няколко уникални неща, което ги прави специални. Ние лично използваме един от всеки, за да запазим част от нашите крипто инвестиции там и сме доволни от всички тях.

Криптовалутните хардуерни портфейли са много важен инструмент за крипто инвеститорите, които искат да останат в безопасност в случай на хакове или атаки на крипто борси или портфейли. Най-добрият начин да бъдете собственик на вашите цифрови активи е като имате хардуерен портфейл и пълен контрол над вашите виртуални валути.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner