Биткойн приложения в реалния живот

Забележка: Това е сътрудник на гост публикация

2017 е годината, в която, може би, криптовалутите са надраснали нишевия статус, за да се превърнат в сила, с която обществеността и бизнесът сега се съобразяват. Не е тайна, че цифровите валути като биткойн вероятно ще засегнат почти всяка индустрия. Това прекъсване се дължи най-вече на удобството, което идва с децентрализирана система за пари, която биткойн носи. Говорете за поверителност, сигурност, бързи и рентабилни транзакции, неизменност и прозрачност.

В момента има над 2000 криптовалути, изброени в CoinMarketCap, с обща пазарна капитализация над 200 милиарда долара. Биткойнът, първата криптовалута, все още е най-доминиращата (доминация от 54%) и има пазарна капитализация от над 109 милиарда долара.

Тези цифри доказват, че все повече хора се отварят към идеята за крипто. Според инфографиката по-долу, създадена от BitFortune, много правителства, бизнеси и организации с нестопанска цел се появяват в различни индустрии с идеи, които заплашват да нарушат статуквото на различни пазари и индустрии напълно.

И така, какво точно можете да направите с биткойн или вашите познания за него? Останете на линия.

Правете покупки

Първият и най-очевиден начин за използване на биткойн е закупуването на стоки и услуги. Ето няколко от популярните неща, които вече се обменят за крипто:

  • Бързо хранене: Subway приема криптовалути като начин на плащане. В Чешката република има компания, наречена Bitcoin Coffee: можете да познаете каква форма на валута е изключителна. Друга компания – Pizzaforcoins – приема около 50 различни крипто монети. Клонът на Burger King в Арнхем, Холандия, ви позволява да плащате за бургерите си в биткойн. В зависимост от местоположението ви има много други компании за бързо хранене, които вземат крипто.
  • Пътуване: Ако някога ви се наложи да пътувате по въздух, cheappair.com ви позволява да резервирате полети, хотели, круизи и да наемате автомобили с помощта на Bitcoin. Expedia е популярна онлайн агенция за резервации на пътувания, която има същата опция.
  • Недвижим имот: Propy.com и MyCONrealty.com са няколко примера за брокери, които продават имоти за биткойн. Веднъж вила в Бали, Индонезия, отиде при анонимен купувач за 600 000 долара, което се равняваше на около 1000 биткойни.
  • Образование: Образователните институции не са пропуснати от тръпката на криптовалутите. Университетите в Кипър, САЩ, Швейцария и Германия вече приемат такси под формата на биткойн. Един пример е швейцарското училище за професионални науки и изкуства Lucerne University, което започна да приема Bitcoin през октомври 2017 г. чрез Bitcoin Suisse AG, фирма за обработка на плащания.
  • Купувайте коли: Само тази година Post Oak Motor Cars стана първият търговец на луксозни превозни средства, който направи автомобили (Bugatti, Rolls Royce и Bentley) достъпни за закупуване с крипто в САЩ. Връщайки се малко по-назад във времето, през декември 2013 г., модел Tesla Tesla S се продава на 91,4 биткойна. Lamborghini Gallardo LP 550-2 Coupe също беше купен по-късно за поразителните 216,8 биткойна през 2014 г..
  • На дребно: Криптовалутите отдавна са намерили своя път в търговията на дребно. От една страна, Overstock, платформа за онлайн пазаруване, ви позволява да плащате за стоки в биткойни.
  • Купете си ковчег: така е – ако някога сте около Сейнт Пол, Минесота, не се колебайте да се отбиете в дома за погребение и кремация на Crescent Tide, където можете да платите за ковчега си, както и за други свързани услуги в биткойни и дори да получите отстъпка!
  • Пластична операция: В Манхатън bodySCULPT позволява на хората да плащат за нов външен вид със своето биткойн състояние. И ако не дойдете от Ню Йорк, пак можете да платите за полета в BTC и да духате там.

Това е само част от списъка с нещата, за които можете да платите в биткойн. Има много други компании, приемащи BTC, и опциите продължават да се разширяват, тъй като все повече хора продължават да научават за цифровите валути и да ги приемат.

Набиране и заплати

Много компании по света започнаха да плащат на персонала си, използвайки криптовалути миналата година. Например, Victvs, фирма, базирана в Лийдс, Обединеното кралство, позволява на служителите си да избират да получават заплащане в биткойн. Въпреки че това може да не се хареса на повечето служители по целия свят, подобна склонност към приемане на криптоси като заплата показва истинско разбиране и интерес към разрастването на сектора.

Нещо повече, блокчейнът се изследва за възможността за установяване на процес на набиране чрез „Интелигентни профили.“ Тези профили са по същество верифицирани автобиографии, потвърдени от блокчейн, които гарантират, че всеки детайл от професионалния и образователен опит на кандидата е достъпен в блокчейна и проверен от съответните органи . В допълнение, това показва, че изплащането на заплати в криптовалути едва започва.

Кариерни възможности

Много компании вече имат постоянен екип за блокчейн или работни места за персонал, който може да разработва и поддържа софтуер. Но ще бъдете изненадани; дори банкерите не разбират напълно криптовалутите и особено не понятията за технологията на блокчейн. Технологията напредва по-бързо, отколкото хората могат да научат.

Криптовалутите и свързаната с тях блокчейн технология въведоха уникален вид диверсификация в различните отрасли и с многобройни възможности да направят кариера или да сменят работата си. И тъй като все повече фирми започват да приемат биткойн, търсенето на експерти в тази област само ще се увеличи.

Благотворителна борба с корупцията

Днес много доброжелатели са обезкуражени поради всеобхватната корупция в благотворителните организации. Ако средствата на доброжелателите продължават да намаляват, някои хора, които наистина се нуждаят от помощ, в крайна сметка могат да страдат.

Добрата новина е, че прекъсвания на блокчейн и криптовалутите имат потенциала да намалят, ако не и да предотвратят, изтичането на средства в благотворителни организации. WFP е един пример за глобална организация, която вече използва технологията блокчейн, за да разпределя стратегически средства за гладните по света.

Заключение

Очевидно реалният свят на биткойн може да бъде ограничен само от вашето въображение. Все повече приложения оживяват, тъй като все повече хора продължават да разбират и популяризират цифровите валути. Не е много трудно да се убедим, че цифровите валути ще бъдат стандарт в бъдеще и че блокчейнът напълно ще трансформира начина, по който извършваме транзакции и бизнеса навсякъде.

Може би единственото, което възпира революцията, е липсата на разбиране и фактът, че криптовалутите все още са много нестабилни, което затруднява заинтересованите страни да конвертират голяма част от състоянието си в биткойни.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner