Анализ на игралните интелигентни договори чрез разглеждане на играта CryptoKitties

CryptoKitties  е една от най-популярните игри в мрежата Blockchain. Тя се основава на интелигентните договори на блокчейн мрежата Ethereum. Пример за колекционна игра с котенца показа стойността на ERC-721 жетоните за общността и възможностите на Ethereum като детска площадка.

В това изследване екип от аналитици от Chaingraph.io се опита да проведе обширен анализ на децентрализираното приложение CryptoKitties, използвайки транзакциите, извлечени от мрежата Ethereum. Основният инструмент за анализ е аналитичната платформа за интелигентен договор Chaingraph.io.

Също така си струва да добавим, че анализът не е само анализ на транзакциите, но и опит за разбиране и прогнозиране на поведението на потребителите. Основата и целта на анализа е бизнесът и анализът трябва да работи за него. Ето защо много решения от този доклад могат да се използват за други децентрализирани приложения на бизнес сектора на криптоигри.

За това проучване ключовите въпроси бяха увеличаването на аудиторията на DApp от страна на разработчиците и печелене от геймплея от страна на играча.

Анализираният договор е основният договор на KittyCore

(0x06012c8cf97bead5deae237070f9587f8e7a266d). Също така използвахме данните от договорите SaleClockAuction (0xb1690c08e213a35ed9bab7b318de14420fb57d8c) и SiringClockAuction (0xc7af99fe5513eb6710e6d5f44f9989da40f27f26).

Освен Chaingraph.io бяха използвани следните услуги: Opensea.io, Bloxy.info и Dappradar.com. Данните може да имат известна неточност.

Contents

Статистика в началото на 2019 г.

Пазарна капитализация: 40 000 ETH

Брой потребители (7d): 1300

Брой потребители (24 часа): 450

Брой притежатели на токени: 70 000

Брой жетони в обращение: 1 500 000

Оборот: 57 000 ETH

Оборот (24 часа): 130 ETH

Брой интелигентни договори: 4

Последователи в Twitter: 27 000

Какво е CryptoKitty?

Всяко коте е уникален знак, който принадлежи на един притежател. Уникалността на котето се определя от неговите характеристики или „катрибути“. Цветът на лапите, формата на мустаците, дължината на опашката – всичко това зависи от атрибутите, получени при раждането. Освен нормалните котенца с набор от определени характеристики има и уникални, които изглеждат „не като всички останали“ и притежават изключителни изкуства / черти

.

Видове котенца

Нормално – обикновени котки с редица стандартни характеристики

Фантазия – уникални котки с ограничен брой в обращение. Те могат да бъдат създадени чрез кръстосване, използвайки правилната комбинация от гени в определен момент (алхимия). Такива котки не притежават стандартни характеристики

Изключителен – тези котки съществуват в играта само в един екземпляр и те не могат да бъдат отглеждани. Всяка ексклузивна котка е специално въведена в играта от разработчиците. Не притежават стандартни характеристики.

Специално издание – подобно на Exclusive Cats с това, че притежават уникално изкуство, но те се освобождават в по-голям брой и могат да бъдат закупени. Също така нямат стандартни характеристики.

Има и някои допълнителни уникални функции:

Престиж е специална характерна котка, получена чрез кръстосване по определена рецепта.

Диво е специален див елемент

Генетична аномалия се случва, когато котката има скрит ген, който може внезапно да се появи при потомството

Средна цена за нормално котка: 0,1 ETH

Средна цена за фантазия котка: 0,26 ETH

Средна цена за изключителен котка: 32 ETH

Средна цена за специален котка: 0,4 ETH

Средна цена за престиж котка: 0,17 ETH

Средна цена за див котка: 0,07 ETH

Както виждате Ексклузивните котки изпреварват останалите. А дивата характеристика, напротив, не е определяща при определянето на цената за нормалните котки. Може да се заключи, че въпреки своята рядкост, дивата характеристика не е много ценна.

Поколения котки

Котките се кръстосват и имат такава възможност като поколение.

Както можете да видите, котките от най-новите поколения принадлежат на един и същ играч с прякор Solidox, който наистина е много напред. Изглежда, че той нямаше да бъде изпреварен скоро, тъй като с раждането на поколението на следващата котка, времето за изчакване след кръстосването на породата се увеличава. Ето защо този, който пръв е заемал ниша и няма да я отстъпи, е малко вероятно да пусне някого.

Сега нека разгледаме зависимостта на средната продажна цена от поколението на котката и също така да покажем броя на котките във всяка група.

Зависимост на броя на котките от поколението

Както може да се види, след 20-то поколение броят на котенцата значително намалява, а с трицифрено поколение броят им клони към единици.

Сега нека видим зависимостта от продажната цена.

Зависимост на средната продажна цена от поколението котки

Както можете да видите, след 1000-то поколение продажбите на котки намаляват. Означава ли това, че след фиксиран номер никой не купува? Нека проучим продажбите на котенца от максимални поколения.

Цената на котката зависи от самата котка, но поколението всъщност няма значение при нейното формиране. Хипотезата за човека, който отглежда котките от най-голямото поколение, за да печели, изглежда се провали. Освен ако не ги продаде по друг начин. Може да си струва да разгледате закупуването на кръстовища с помощта на договора SiringAuction (котките не са обявени за продажба, а еднократно преминаване с котка :)).

Средна цена при преминаване в зависимост от поколението на котката

Както е показано на графиката по-горе, колкото по-голямо е поколението, толкова по-ниска става цената на отглеждането. Младежките въпроси на Kitties.

Какви котки с кои характеристики се раждат най-често и най-рядко?

Нормалните котки имат набор от катрибути, които формират външния им вид. Пряката логика предполага, че колкото по-рядко се среща някаква черта, толкова по-скъп е артикулът. Нека тестваме това предположение.

Ето най-редките котки в играта. За определяне на рядкостта на котенцето, значението на рядкостта на всяка характеристика се изчислява по секретна формула

Горните котки не са закупени нито веднъж &# 128578;

Ако, напротив, проучим рядкостта на някои характеристики на котенцата, които са били пуснати на пазара поне веднъж, няма да има изненади:

Цената на редки котенца има тенденция към средната цена на всички артикули.

Катрибутите и тяхната рядкост не са толкова очевидни за играч. Освен това чертите, които се считат за най-скъпи в момента, трябва да показват намаляване на рядкостта, тъй като котенцата с такива атрибути ще се отглеждат повече.

Сега нека да разгледаме най-скъпите котки и в същото време доста редки:

Средният индекс на рядкост на нормалните котки е около 3. Котките, представени по-горе, притежават индекс 170+ (това не е най-високият индекс, но е по-близо до максимум 500-800 от 90% котенца). Може да се отбележи, че високата цена се формира поради допълнителни редки елементи (purrstige) или комбинацията от такива характеристики, които придават на котенцата по-красивия и привличащ вид. Едва ли може да се направи извод за определена стабилна връзка между рядкостта и цената.

Следващите диаграми потвърждават това. По всяка характеристика наблюдаваме приблизително една и съща картина, а именно внезапно покачване на някои редки черти. Трябва да се спомене, че тези скокове не влияят по никакъв начин на цената.

За тези, които са запитани за играта Cryptokitties и биха искали да научат повече за най-популярните катрибути, следната информация е показана по-долу:

тяло

Най-популярните типове тяло:

Най-редките типове тяло:

цвят (цвят на акцента)

Най-популярните типове тяло:

Най-редките типове тяло:

colorprimary

Най-популярните цветни първични видове:

Най-редките цветни първични видове:

цвят вторичен

Най-популярните цветове вторични видове:

Най-редките цветове вторични видове:

колортерален

Най-популярните цветни видове:

Най-редките цветни видове:

очите

Най-популярните видове очи:

Най-редките видове очи:

колореи

Най-популярните типове колореи:

Най-редките типове колореи:

устата

Най-популярните видове уста:

Най-редките видове уста:

модел

Най-популярните типове шарки:

Най-редките типове шарки:

заобикаляща среда

Най-популярните видове среда:

Най-редките видове среда:

мъркане

Purrstige – е уникален елемент на коте. Има само 2 вида от този елемент и не много елементи, които го притежават.

див

Най-популярните диви видове:

Най-редките диви видове:

Тази котка получава изключително редки катрибути:

идент. 1497244

Кои котки с чиито характеристики се чифтосват по-често от други?

Очевидно е, че рядкостта на коте е обратно пропорционална на броя на чифтосванията, които е имала. Нека разгледаме инцидентите с типа тяло:

И все пак, ако разгледаме платеното кръстосване, няма да видим отново връзка между рядкостта и цената. Графиките ще изглеждат по следния начин:

Тоест, има някои възходи без логична причина за това.

Има ли някаква връзка между баланса на портфейла и броя на котенцата, които притежава потребителят?

Голям брой играчи, които са участвали в играта, или са сменили сметките си, или просто са се отървали от своите котенца и са спрели да играят. Количеството на тези потребители се оценява на над 14000. Говорейки за съществуващите акаунти, с увеличаването на броя на котенцата количеството играчи естествено и доста бързо намалява:

1 CK 8493 потребители

2 CK 9749 потребители

3 CK 10004 потребители

4 CK 6346 потребители

5 CK 4303 потребители

6 потребители CK 3265

7 CK 2476 потребители

8 CK 1887 потребители

9 CK 1437 потребители

10 CK 1204 потребители

11 потребители CK 935

Зависимост на салдото по сметката от броя на притежаваните елементи:

Ако салдото по сметката не показва закономерности, тогава връзката между броя на жетоните върху оборота на Eth е малко по-ярка:

Тук можете да забележите, че колкото повече котешки жетони притежава играчът, толкова по-голям етер оборот той има. Също така нека сравним оборота на жетоните на Kitty и Ether:

Адресът (0xFC624F8F58DB41BDB95AEDEE1DE3C1CF047105F1), който е имал най-голям оборот в ефира към момента на изследването, е имал в баланс около 3,5 хиляди котешки токена, а общият му оборот е около 40 000 транзакции.

Може да се предположи, че сметки с над 1000 Eth оборот ще играят играта по-интензивно, отколкото адресите с 500 Ether оборот.

Кои котки се продават по-често?

Както показахме по-горе, отделно взетият атрибут на нормална котка не влияе статистически върху цената или броя на покупките на тази котка. Разликата в голяма извадка е очевидна само между различните видове жетони за котенца. Хистограмата на зависимостта на броя на сделките от вида на котенцето илюстрира това:

Както можете да видите, повечето сделки се случват с изискани котенца и такива с диви черти. Но ако тези параметри се разделят на общото количество котенца за всеки тип, тогава е забележимо, че най-купуваните и продавани криптопети са тези от Special Edition.

По този начин, ако играчът иска да спечели пари от виртуални домашни любимци, той трябва да обърне повече внимание на специални и фантастични предмети.

Кои дни са най-продуктивни за продажбите на Кити?

Широко разпознаваемата диаграма, илюстрираща броя на обажданията до договора на KittyCore с пързалката в края на 2017 г., е почти идентична със статистиката на всички сделки, с изключение на Нова година 2018.

Ако вземем статистическите данни по дни от седмицата, тогава сряда е малко напред, въпреки че тези данни може да са измамни.

Когато разгледаме тази опция с ограничен брой потребители, които са имали само 10 оборота на Kitty или по-малко (т.е. да премахнат акаунтите на запалени играчи, пазари, магазини и т.н.), тогава 1-ва позиция отива в понеделник и вторник:

Почти същата картина, която получаваме от етерния оборот за SaleClockAuction договор. За всички адреси, които играят игра Cryptokitties:

За адреси, чийто оборот е по-малък от 10 Cryptokitties:

Освен това, за да отговорим правилно на въпроса, трябва да помним за разликата в часовите зони. Въпреки това ще се върнем към дните от седмицата по-нататък.

Какво Kitties са донесли най-голяма печалба за своите собственици?

Както вече разбрахме, рядкостта на котката и нейните катрибути не влияят толкова на цената, колкото някои уникални характеристики „извън играта“ (ID на токена, име и т.н.). За да потвърдим това, нека разгледаме жетоните на Kitty, за които разликата между покупната цена и продажната цена надвишава сумата от 100 Eth (към увеличение).

Както можете да забележите, най-печелившите идентификатори на Kitties са под 100. Това са така наречените „котки на основателите“, които първо бяха купени за 9 Ether и след това продадени за 100+ Ether.

Нека да разгледаме списък с „по-млади“ криптопети (ID > 100):

документ за самоличност 114684 ~ име FRAIDSYCAT

документ за самоличност 2238 ~ име 战斗 猫

документ за самоличност 35068 ~ име Дракула | Най-ранният генерал вампир

И Китито, закупено за 600 Eth, с което вече сте запознати!

Какви интелигентни договори играчите на Cryptokitties наричат ​​най-много?

Ето най-търсените интелигентни договори от потребителите на Cryptokitties за последните 3 месеца (заглавията за интелигентни договори бяха извлечени от bloxy.info). Искания от потребителски акаунти до интелигентни договори:

Заявки от адреси на интелигентни договори до потребителски акаунти:

Разпознаваемите адреси на борсите (EtherDelta, IDEX) се разреждат с някои други интересни акаунти. Може да се наблюдава хубав обхват на криптоигрите: 0xUniverse, Axie Infinity, KryptoWar (класиран на трето място, без заглавие), Шампиони на MLB и редица други приложения. Също така наличието на казино интелигентни договори ( Dice2Win, FckDice) и други адреси, принадлежащи на хазартни услуги в списъка, е интересно. Също така могат да бъдат намерени няколко търгове. Всички тези DApps трябва да се имат предвид, когато да провеждат рекламна кампания или да използват някакви други средства за привличане на целевата аудитория (airdrop, например). Търг е първият, но има известна изненада в тези статистики. Повече подробности са по-нататък 🙂

Колко често потребителите играят игра Cryptokitties?

Средният интервал между две разговори от един и същ играч е по-малък от 2 минути. И все пак този параметър е интересен за кратки периоди от време.

Нека вземем параметъра Retention за първите месеци след стартирането на Cryptokitties и да го сравним с броя на обажданията за този период:

23 ноември 2017 г. – 1 май 2018 г.

23 ноември 2017 г. – 1 декември 2017 г. (преди подем)

Декември 2017 г. (подем)

Януари 2018 г.

Февруари, 2018

Март, 2018

Виждате, че през най-активните периоди графиката е изместена надясно. Това може да означава, че тъй като потребителите са направили няколко транзакции в рамките на няколко минути, те не напускат приложението, а остават в играта за по-дълъг период: 2-3 часа или повече.

По този начин, използвайки този показател, е възможно да се проследи интересът към ново представено събитие за игра или рекламна кампания. Първо, ние се фокусираме върху броя транзакции и притока на уникални адреси – това е първата стъпка от анализа. След това можем да оценим качеството на аудиторията, която е дошла: дали те само са стартирали DApp, направили са някои тестови транзакции и са се отказали или са се присъединили към съществуващите играчи на игра.

Все пак трябва да се отбележи, че предоставеното по-горе обяснение не обхваща всички случаи. Ако за Cryptokitties имаме разтегляне, когато активността е висока, следователно разбирането на логиката на крипто казината трябва да е съвсем различно.

Погледнете диаграмата, описваща запазването на потребител на казино Dice2Win (0xD1CEeeeee83F8bCF3BEDad437202b6154E9F5405) за последните 3 месеца:

Друг пример за игра, подобна на Cryptokitties, е Dragonereum:

Ноември 2018 – Декември 2018 (нарастване на активността, когато всички купуваха и разопаковаха яйцата):

Декември 2018 – януари 2019 (след пика, когато битките и търговията започнаха):

В кои дни от седмицата нарастването на уникалните потребители се случва най-много?

Ако вземем общата статистика, тогава повечето потребители изглежда идват в понеделник. Като се вземат предвид обаче часовите зони и ако се искат данни за отделни месеци, тогава най-активните дни от седмицата са събота и неделя, последвани от петък и понеделник. И обратно, най-пасивните дни са вторник, сряда и четвъртък.

Тези дни е добре да започнете определени игри или да започнете рекламни кампании.

Какви други интелигентни договори и DApps изискват от Cryptokitties и за какво?

Ето списъка с интелигентни договори (общ брой е 225), които са взаимодействали с KittyCore Contract. Описанията са взети от bloxy.info.

Освен 7 дузини автоматични портфейла, пълният списък съдържа няколко доста интересни интелигентни договора, които се опитват да създадат автономни договори над договора Kittycore. Например битките между котки &# 128578; За съжаление никой от тях не излетя. EtherDelta е само хвърляне (две транзакции на възраст над една година)

Какви са основните причини за заявки за неуспех?

Повечето неуспешни транзакции се случиха, когато играч искаше да извика определен метод, когато нямаше разрешение за това. Например да продадеш коте на някой друг. Ако разгледаме диаграмата на неуспешните транзакции, ще видим, че повечето от тях са съсредоточени през декември 2017 г., когато проектът току-що стартира. Може да се предположи, че на първия етап е имало някои грешки при формирането на транзакция в потребителския интерфейс, които по-късно са били отстранени.

На 25 март 2018 г. адресът 0x68B42E44079D1D0A4A037E8C6ECD62C48967E69F направи 3330 неуспешни транзакции, опитвайки се да извика метода породаWithAuto.

Ето списък с топ-5 адреси, които са имали най-много заявки за неуспех:

0x6B9AA4087E8643E672CAAD55CEB8A78D547189EA 13667 неуспешно txs

0x1F35924AE9B34BBD1DFA7E527964C430D5AFAB92 9174 неуспешно txs

0x49C4460CC2366BD93D24974FF6813EF7FF4FB649 5644 неуспешно txs

0xE1AB3DF91C8D871D59AE48D1DF18664173CB6297 4865 неуспешно txs

0x4B15E04EBA58A46FB44829BBFE0D9CD82C149745 4830 неуспешно txs

Кой е спечелил най-много, играейки играта Cryptokitties?

Списъкът по-долу изброява топ 10 играчи, които са спечелили най-много приходи, играейки играта. Параметърът, наречен “Kitties_amount”, е броят на криптопетите, който потребителят е имал през целия период на игра. Освен акаунта на разработчиците списъкът включва адреса на вече споменатия играч (класиран на второ място), който е купил коте от себе си за 600 Eth

Това са сметки, които са с най-голям дефицит

Бизнес модел

Основната единица на децентрализираната система е символът. Колкото повече се търси, толкова повече успех има DApp. Положението на такава взаимозависимост на търсенето и предлагането е пирамида. Колкото повече потребители и активи участват в играта, толкова по-ценна става тази игра. По този начин основната цел за разработчиците е да създадат среда, в която постоянно да участват нови технологии и нови играчи.

Какво трябва да се направи, за да се привлекат нови потребители?

Първото нещо, което трябва да направите, е да проучите кога обикновено новите акаунти започват да използват DApp и да разберете причината за такова поведение. Ако говорим за Cryptokitties, живият интерес се наблюдава по време на Нова година: Нова година 2018 беше стартирането на проекта и след това този всеизвестен „котен бум“. Една година след Нова година 2019 играта отпразнува първата годишнина и екипът я използва като добър момент за раздаване на криптовалути. Рекламните кампании и специални събития, свързани със специални случаи, на които потребителите реагират чрез приложението, позволяват да се трансформира пасивен играч в по-ангажиран. Разполагайки с цифрите, човек може да изгради маркетингова стратегия и да разбере кое време е най-добре да я започне. Статистиката от своя страна позволява да се наблюдава реакцията и поведението на потребителя по време на определена кампания: кои методи се наричат ​​най-често, интензивността на задържане на потребителя към приложението и т.н..

Второто, което трябва да се направи, е да се анализират периодите (интервали от време, дни от седмицата), когато аудиторията на DApp е най-активна и да се направи прогноза за по-нататъшни дейности. Тези данни позволяват да се направят някои заключения относно потребителския профил и поведението. Например регион, вечерна активност или през работно време, уикенди или делнични дни, в кои дни оборотът е по-голям и кои дни е трафик. Тези показатели представляват интерес не само за екипа на проекта, но и за партньорите и конкурентите. Ако разбирате потребителите на вашия бизнес, тогава по-добре осъзнайте от какъв вид продукт се нуждаят най-много.

Третото е да отделите най-активните акаунти на продуктите на вашите конкуренти (най-голямата печалба, най-много транзакции и т.н.). Най-вероятно те имат интерес към вашия DApp, затова е много желателно да бъдат излъчени от вас. Още един момент, който не трябва да забравяте, е да изучите поведението на такива потребители и да анализирате най-близката им среда, като използвате графиката.

Какво трябва да се направи, за да се увеличи броят на транзакциите?

Като цяло броят на транзакциите зависи от две причини – размера на аудиторията и интензивността на игровия процес. По отношение на първия фактор, за който вече говорихме по-горе – това е преди всичко анализ, маркетинг и бизнес стратегия – тогава вторият е свързан най-вече с разработчика на интелигентен договор.

Също така трябва да разберете защо играчите харесват тази или онази игра. Такива данни могат да бъдат получени чрез анализ на статистиката за извиканите методи. Ако е направен залог, да речем, за пресичане на котки, но публиката се интересува от аукционната част на DApp, тогава може да си струва да коригирате логиката на играта. Chaingraph.io лесно ви предоставя тези данни: може да се изчисли не само общото запазване на интелигентния договор, но и на всеки от методите на договора.

Липсата на търсене на някои методи може да бъде свързана с проблеми в потребителския интерфейс, грешки при извършване на транзакция и дори необходимото количество газ. Следователно е необходимо постоянно да се актуализират съответните статистически данни за всички технически аспекти на децентрализираното приложение: проследяване не само на външни повиквания, но и на вътрешни, дневници на събития, статистики за газ и т.н..

Имало ли е някога измамни дейности?

Почти е невъзможно да се предвидят всички уязвимости и вратички на вашето приложение, но можете да сведете до минимум вероятността от тяхното възникване и бързо да проследите възможния отказ, ако се случи. Първият може да бъде реализиран от услугата за проверка на сигурността, която открива възможни грешки в кода на интелигентния договор. За втория елемент се нуждаете от инструмент за наблюдение на активността на потребителя. Всички тези инструменти са на разположение веднага щом започнете да използвате Chaingraph.io.

Chaingraph.io: Инструмент за проверка на сигурността

Chaingraph.io: Раздел на живо

Някои примери за нетипично поведение на потребителя на примера на CryptoKitties:

Коте, закупено за 600 Eth

Купуването и продажбата на коте от една и съща сметка може да свидетелства за балон със статистика и цена на котето. Без да анализира ситуацията, потребител на трета страна може да наблюдава картина на активни сделки с определен жетон, но това може да бъде само игра, която да създаде илюзията за нейното „търсене“. Такива действия могат да доведат местния пазар на приложението до нежелани последици и разработчикът поне трябва да е наясно с текущата икономическа ситуация, за да реагира адекватно на него.

Адресите, участвали в транзакция за 600 Eth

Котенца с триста препродажба

Следва още една илюстрация на измамни статистики, този път броят на продажбите. Повече от дузина кититокени са далеч напред от най-близкия връх (разликата е 20-30 пъти). Ако се задълбочи, става очевидно, че всичките 16 котета, които имат приблизително еднакъв брой трансфери (около 300), са били предадени чрез интелигентния договор Auctionity за същата цена. Представителят на този крипто-търг коментира, че тези действия са направени, за да се демонстрират възможностите на услугата, да се повишат първоначалните статистически данни и не са реални продажби. Може би това е добър пример, че само статистиката понякога не е достатъчна, а първо трябва да се усвои.

Разликата в статистиката за броя на продажбите на котки

Какво трябва да се направи, за да могат потребителите да купуват и продават по-активно?

Отговорът на този въпрос се получава главно от два предишни. Със стабилния процес на игра, увеличаването на аудиторията и интереса към DApp, освен че получавате повече транзакции, вие получавате и увеличението на стойността за вашия токен. Също така имайте предвид, че криптоигрите са свързани с пари. Следователно, обемът на търговия с вашия токен зависи от икономическия успех на целия проект, който се състои от много аспекти. Компетентният анализ дава разбиране на кои части от проекта трябва да обърнете внимание преди всичко.

Раздел на живо, който позволява проследяване на активността в реалния режим

Вместо заключение

Какво трябва да направи потребителят, за да печели пари, като продава или купува котки?

Това са няколко случая:

Дълга игра

 1. Купете рядка (изключителна, специална) котка, за предпочитане на някое събитие по време на игра.
 2. изчакайте.
 3. Наблюдавайте графиките на активността на потребителите (броят на транзакциите, броят на акаунтите, извикващи интелигентния договор).
 4. Когато се случат изблици на активност, пуснете котка за продажба на завишена цена.
 5. Печелете печалба.

Фантастичен бум

 1. Наблюдавайте появата на събитието при преминаване на фантастични котки.
 2. Купете максималния брой котки с необходимите гени.
 3. Бързо кръстосвайте нови изискани котки.
 4. Всички котенца, които имат правилните гени, останали след получаване на изискани котки, са обявени за продажба малко по-скъпи от покупната цена.
 5. Няколко изискани котки се продават веднага на средна цена на пазара.
 6. Останалите оставят на Long Play.
 7. Печелете печалба

Твърд риск от илюзия

 1. Създайте няколко адреса на Ethereum – това ще бъдат псевдоплейъри.
 2. Търгувайте котенца между тях, развъдници и т.н., т.е.създайте екосистема с местна икономика.
 3. Изберете една или повече котки за промоция – за предпочитане с някаква специална функция (интересно име, описание, част от тялото и т.н.).
 4. Създайте около него изкуствена картина на търсенето: препродайте го за големи пари, увеличете цената, предлагайте за продажба на Opensea.io.
 5. Колкото по-големи и неочаквани са числата – толкова по-интересно. Препоръчително е Кити да бъде покрита в крипто-медията.
 6. Продавайте котка на висока цена.
 7. Печелете печалба.

Какво трябва да направи Екипът на Cryptokitties, за да привлече повече играчи?

Airdrop

 1. Получете статистика за най-активните играчи на други децентрализирани игри, които все още не са играли котки.
 2. Изпратете им яйце с котка.

Партньорска реклама

 1. Анализирайте първата среда на потребителите на CryptoKitties.
 2. Открийте кои други децентрализирани приложения използва аудиторията. Например онлайн казино Dice2Win, подобни на cryptokitties подобни игри Blockchain Cuties или MLB шампионска игра.
 3. Анализирайте интелигентните договори на конкурентите и намерете региони с потенциална аудитория. В този случай дори не е необходимо да се определя регионът, достатъчно е да се сравнят графиките (данните са показани в UTC +3):

Средно време за транзакция

за януари 2019 г. – май 2019 г. за CryptoKitties:

Дап: Шампиони на MLB

Axie Infinity

0xUniverse

Dice2Win

От извадката по-горе 0xUniverse отговаря на най-доброто: регионът съвпада и голям брой потребители на CryptoKitties играят тази игра.

4. Започнете кръстосана промоция (за предпочитане от 21:00 до 02:00 (UTC +3)).

5. Идеята е да се обменят жетони, ако са изпълнени някои специални условия. Например, ако имате определени kittytokens, тогава можете да получите бонус в друга игра и обратно.

Регионални събития и реклама

 1. Като анализирате активността на аудиторията, можете да предположите часовата зона на повечето потребители. Добавете информация от базата данни на приложенията и вземете най-активните региони. Ние, за разлика от разработчиците, сме ограничени в получаването на информация за IP адресите на играчите, така че можем само да предположим: основната аудитория на играта се намира в американския регион. По-вероятно е да се говори за САЩ (особено за източния бряг) и Канада, но като опция това може да е държава от Южна Америка.
 2. Сега можете да прикачите игрални събития към важни за този регион събития: Коледа (котка-Дядо Коледа), Хелоуин (котка-зомби), Деня на благодарността (котка-пуйка 0_o), Черен петък (котка-отстъпка 0_0) и т.н..
 3. Не забравяйте да наблюдавате цифрите и реакцията за всяка дейност и по този начин да обособите най-печелившите региони.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner