SushiSwap augmenta la demanda de USDT a la Xina mentre continuen les proves DCEP

Una visió setmanal de les notícies sobre blockchain i criptomonedes de la Xina i Hong Kong.

DeFi i DCEP van ser les paraules clau més populars de la comunitat de criptografia xinesa aquesta setmana. En l’espai de finançament descentralitzat, l’augment de SushiSwap ha provocat una forta demanda d’USDT al mercat xinès de venda lliure. Mentrestant, els principals bancs estatals xinesos, com CCB i ICBC, van explorar la integració de la moneda digital xinesa a les seves aplicacions mòbils i targetes de crèdit. Aquestes històries i molt més a l’edició d’aquesta setmana de China Market Watch d’OKEx Insights.

SushiSwap empeny la forta demanda USDT a la Xina

Tether (USDT) ha vist recentment una forta demanda de mercat al mercat xinès sense recepta de la Xina. El Índex OTC de USDT per ChaiNext es calcula sobre la base del preu sense recepta de USDT i del tipus de canvi offshore RMB / USD. L’índex va arribar a 100,8 en un moment determinat l’1 de setembre, cosa que significa que USDT es negociava amb una prima, on 100 USDT equivalien a 100,8 $. En el moment d’escriure aquest document, l’índex se situava en 100,33 dòlars.

Valor setmanal de l’índex OTC USDT. Font: ChaiNext

La prima en USDT que es negocia al mercat xinès està impulsada per la publicitat DeFi. SushiSwap, una bifurcació del fabricant de mercat automatitzat Uniswap, és el projecte DeFi més calent de la comunitat xinesa, amb més de 1.2 mil milions de dòlars bloquejats fins ara.

Punts clau

  • L’interès massiu per SushiSwap es pot explicar en part per la "por de perdre’s," sobretot a causa de la comprensió limitada de l’espai DeFi. L’enquesta DeFi de l’ARPA, publicada al juliol, indicat que només el 25% de la comunitat criptogràfica xinesa entenia i feia servir protocols DeFi com el préstec.
  • Els participants del mercat haurien de tenir en compte els riscos de seguretat del contracte intel·ligent no auditat de SushiSwap.

Els principals bancs estatals xinesos impulsen les proves DCEP

El China Construction Bank i el Industrial and Commercial Bank of China (dos dels quatre principals bancs estatals xinesos) estan pressionant per adoptar el sistema oficial de moneda digital del país, el pagament electrònic de moneda digital o DCEP.

El 28 d’agost, el CCB va llançar una prova per a una cartera de moneda digital en línia a la seva aplicació mòbil, que permet als usuaris convertir les seves monedes fiduciàries en RMB digital. Tot i això, l’endemà el banc va desactivar la cartera digital, estressant que la prova no implica el llançament de DCEP.

D’altra banda, ICBC va anunciar recentment l’emissió de targetes de crèdit digitals, cosa que permet als usuaris activar els serveis de moneda digital enllaçant el servei amb les seves targetes. Tot i això, l’activació del servei no significa que els usuaris puguin gastar monedes digitals ara.

Punts clau

  • El CCB no és el primer banc xinès a provar la cartera de moneda digital xinesa. Un altre dels quatre primers bancs estatals xinesos, el banc agrícola, llançat proves internes d’una cartera DCEP a l’abril.
  • Els quatre principals bancs estatals xinesos, inclosos el CCB, ICBC, el Banc Agrícola i el Banc de la Xina, segons se suposa van provar DCEP per a pagaments i transferències entre els seus empleats interns a l’agost.

La interfície de la cartera de moneda digital CCB. Font: Sina Finance

El fabricant de plataformes mineres, Canaan Inc., va registrar pèrdues netes el segon trimestre del 2020

Canaan Inc., el primer fabricant de plataformes mineres de Bitcoin que cotitza a la borsa Nasdaq, alliberat els seus resultats financers no auditats per al segon trimestre del 2020.

Segons l’informe, la companyia va registrar una pèrdua neta de 16,8 milions de RMB (2,4 milions de dòlars) el 2T, una millora respecte als 39,9 milions de RMB que la companyia va perdre el trimestre anterior. El fabricant de plataformes mineres ha millorat el seu rendiment operatiu i de vendes el 2T, amb un benefici brut millorat en 17,1 vegades i una potència de càlcul total gairebé triplicada, amb 2,6 milions de Thash / s.

Punts clau

  • Com a primer fabricant de plataformes mineres de Bitcoin enumerat al Nasdaq el novembre de 2019, el preu de les accions de Canaan Inc., que actualment és de 2,01 dòlars, ha caigut un 85% respecte al seu preu preu d’oferta pública inicial de 9 dòlars.
  • Canaan Inc. ha estat reportant pèrdues netes des del 2019, però l’últim trimestre ha experimentat algunes millores. El CEO, Zhang Nangeng, ho va atribuir a la millora de les capacitats de recerca i desenvolupament de Canaan ia l’execució de les iniciatives d’IA de l’empresa.
  • Canaan no ha volgut preveure el seu rendiment empresarial en un futur pròxim a causa de les incerteses aportades per COVID-19.

El PMI de la fabricació de Caixin de la Xina va augmentar fins als màxims de nou anys

El mercat borsari a la Xina ha repuntat aquesta setmana. El Shanghai SE Composite i el CSI 300 cotitzen actualment a 3.406 i 4.844, a partir del temps de premsa, amb un augment setmanal del 2,25% i el 2,93%, respectivament. Mentrestant, l’índex SZSE Blockchain 50 se situa en 4.130, amb un canvi de valor setmanal del 3,71%. A Hong Kong, l’índex Hang Seng va caure un 1,46% aquesta setmana i se situa actualment en 25.120.

Evolució dels índexs del mercat xinès i de Hong Kong. Font: Trading Economics, Investing.com

El llançament de l’Índex General de Compres de Fabricació de Caixin de la Xina serveix com a estímul per al mercat borsari xinès aquesta setmana. El PMI de fabricació de la Xina va augmentar a 53,1 a l’agost, màxima de nou anys des del gener del 2011. Això es basa en la recuperació econòmica post-COVID-19 del sector manufacturer que està experimentant un augment de les vendes a l’exportació, les noves comandes i la producció..

Punts clau

  • El PMI de fabricació de Caixin de la Xina mesura el rendiment del sector de fabricació en cinc pilars: comandes noves, producció, ocupació, terminis de lliurament dels proveïdors i estoc d’articles comprats.
  • Actualment, l’índex se situa en un màxim de nou anys a causa dels esforços de recuperació post-COVID.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner