Què passarà amb la reducció a la meitat del preu de Bitcoin? Perspectives alcistes i baixistes

La tercera reducció de la meitat de la recompensa de Bitcoin (BTC) es farà avui, 11 de maig, en poques hores.

En el passat, els esdeveniments a la meitat de Bitcoin coincideixen amb un augment de la consciència general, l’activitat comercial i l’atenció cap als mercats criptogràfics en general..

El mecanisme a la meitat: part de Disseny de Bitcoin – té lloc aproximadament cada quatre anys. Des de la creació de Bitcoin el 2009, fins ara hi ha hagut dues reduccions de recompenses per blocs.

Seguint els patrons de preus posteriors a les dues últimes reduccions a la meitat, la indústria està generalment d’acord en què la tercera reducció a la meitat de Bitcoin té el potencial d’aconseguir noves cotes del preu BTC a llarg termini. 

En només un període d’un any després de les reduccions a la meitat anteriors, el novembre de 2012 i el mes de juliol de 2016, el preu de Bitcoin va créixer x80 i x4, respectivament. 

El preu de Bitcoin a curt termini

El que no està tan clar, segons molts analistes, és el que passarà amb Bitcoin (i, en conseqüència, amb altres mercats de criptografia) a curt termini, en els dies, setmanes o fins i tot mesos just després de reduir la recompensa per blocs a la meitat.

Amb la tercera reducció a la meitat a poques hores, l’especulació sobre les implicacions a curt termini del mercat ha arribat a la febre. Els analistes criptogràfics es divideixen aproximadament en quines seran les condicions de mercat immediates després de la reducció a la meitat: alcista o baixista?

L’argument alcista preveu un moviment alcista del preu a mesura que el bombo a la meitat porta més compradors al mercat, mentre que el comerciant baixista preveu una venda a curt termini que farà baixar el preu.

El cas alcista de Bitcoin

A curt termini: els miners defensen un mercat alcista

Alguns d’ells tenen perspectives més alcistes sobre els efectes del curt termini a la meitat provinents de miners de Bitcoin a gran escala. Segons l’anàlisi detallada d’OKEx Insight sobre els miners i la reducció a la meitat:

“Els miners són realment responsables d’una gran part de la sortida de capital de la xarxa Bitcoin ja que venen el seu BTC per cobrir els costos operatius cada mes. Això significa que hi ha una pressió constant a la baixa sobre el preu de Bitcoin a causa que els miners descarreguen els seus ingressos al mercat “. 

Des del punt de vista dels miners més rendibles i consolidats de la indústria, l’eliminació progressiva de les seves contraparts més petites podria alleujar el mercat de la pressió de venda ineficient i permetre que el preu augmentés.

A principis d’aquest mes, Cointelegraph reportat sobre els resultats d’una enquesta realitzada a la Xina per la firma de serveis de criptografia RockX. L’enquesta incloïa respostes de 42 principals Bitcoin amb seu a Àsia. La majoria (57 per cent) dels participants espera un augment de nous compradors de Bitcoin en un “futur proper”.

A llarg termini: Stock-to-Flow diu que BTC augmentarà a la meitat

Quan es pronostica un mercat alcista a llarg termini després de reduir-se a la meitat, molts analistes es recolzen en el model quantitatiu d’estoc a flux (S2F), tal com es recull en un recent informe de la firma d’analítica criptogràfica Messari. El concepte, que normalment s’aplica a metalls preciosos com l’or i la plata, s’utilitza per parlar de l’escassetat i de com es relaciona el preu amb l’oferta i la demanda..

Al model, l’acció és l’import total de l’actiu que ja existeix en circulació. El flux és l’import de l’actiu que s’acaba de fabricar cada any. La proporció S2F, en cada moment, és el nombre d’anys necessaris per assolir l’oferta actual. Com més gran sigui el nombre, és a dir, més temps es necessita per arribar a aquest subministrament, més escàs és l’actiu.

Bitcoin té escassetat integrada en el seu disseny – només hi haurà 21 milions de bitcoins creats. A més, les reduccions de la recompensa per blocs de Bitcoin garanteixen que la velocitat amb què es produeixen nous bitcoins disminueixi de manera constant i regular amb el pas del temps.

Els analistes argumenten que, atesa l’emissió molt previsible de Bitcoin, el seu S2F es pot traçar amb precisió i mostra correlació amb el preu de BTC. L’informe de Messari diu:

“De fet, les dues variables [S2F i preu] no només semblen estar correlacionades sinó que estan cointegrades, la qual cosa és una relació estadística més rigorosa entre dues sèries temporals. […] Per tant, la cointegració de preus i S2F implica que a la llarga no es desviaran significativament. Si aquesta tendència es desenvolupés, el model suggereix que Bitcoin augmentarà com a mínim un ordre de magnitud com ho va fer en les dues reduccions anteriors “.

Perspectives a llarg termini dels comerciants

Tot i que una correcció de preus reduirà el preu durant un temps, el popular comerciant i analista de criptomonedes Michaël van de Poppe va dir a OKEx Insights que és decididament alcista sobre el preu de Bitcoin a llarg termini. En comentar els mercats pocs dies abans de la reunió més recent de BTC, va afirmar:

“Un esdeveniment com la reducció a la meitat provoca que els comerciants minoristes i la gent participin en l’esdeveniment, com s’acaba de comentar. El meu escenari més probable seria un impuls FOMO cap a 9.500 o 10.500 dòlars, després del qual el preu es corregeix cap a la zona de 6.000 a 7.000 dòlars. Aquesta zona més baixa i de suport hauria de ser la confirmació del mercat alcista en els propers anys “.

Un analista de mercat de criptografia conegut a Twitter com General bizantí va expressar una perspectiva similar a llarg termini en comentaris a OKEx Insights. El comerciant va invocar el que semblava un argument basat en el flux de valors per predir que el preu de Bitcoin probablement es dirigirà cap amunt:

“Sóc de l’opinió que la reducció a la meitat de Bitcoin a llarg termini és fonamentalment alcista. Això només és de sentit comú. És una qüestió d’oferta i demanda. L’oferta disminueix, de manera que, en el supòsit que la demanda es mantingui almenys una mica igual, el preu acabarà augmentant “.

El cas baixista de Bitcoin

A curt termini: “Compra el rumor, ven les notícies”

Alguns analistes prediuen que els mercats posteriors a la meitat experimentaran una correcció a curt termini a mesura que la demanda s’asssequi i un torrent d’oferta busqui els compradors.

Quan se li va preguntar per la seva opinió sobre l’impacte a curt termini que tindrà la reducció a la meitat a Bitcoin, van de Poppe va dir a OKEx Insights: “[a] reduir-se a la meitat és pràcticament un no-esdeveniment a curt termini, ja que l’impacte real de la reducció a la meitat serà es produiran durant els propers anys “.

Van de Poppe va predir que, després d’una breu concentració abans de la meitat, el preu de Bitcoin caurà en el curt termini després de l’esdeveniment. La seva avaluació del mercat té en compte la història i el bombo: 

“La reducció a la meitat és un típic esdeveniment” compra el rumor, ven les notícies “en què es produeix una concentració abans de l’esdeveniment. Tanmateix, una vegada que la gent comença a adonar-se que la reducció a la meitat no té massa impacte i que el bombo desapareix, hauria de ser una correcció el cas més probable. Mitjançant aquesta correcció, el preu de Bitcoin hauria de retrobar-se cap al seu equilibri “. 

Aquest patró basat en publicitat va ser visible la setmana passada, ja que Bitcoin va augmentar més de 10.000 dòlars per primera vegada des del febrer. Seguint la lògica del patró, els comerciants que van comprar Bitcoin abans del ral·li que portava a l’esdeveniment van vendre la seva posició com a màxims de preus.

Una vegada que el preu comença a caure, sacseja la confiança d’altres inversors, que també poden vendre el Bitcoin en pànic. Com hem vist el cap de setmana, però, Bitcoin ja ha començat a corregir-se, caient un 15 per cent en només una hora el diumenge, abans de recuperar part del seu valor perdut aquest matí.

El general bizantí va compartir la visió de van de Poppe sobre el comportament de BTC al voltant de la meitat, invocant la mateixa analogia induïda per la publicitat. L’analista preveu una bomba impulsada per l’anticipació, seguida d’una correcció a curt termini després de reduir-se a la meitat, afirmant:

“Un cop realitzada la reducció de la reducció a la reducció, espero una venda a curt termini. És com comprar el rumor, vendre les notícies. Una història tan antiga com el temps. Com que això també va succeir durant l’última reducció a la reducció de la reducció (reducció anterior, vendes a curt termini, alcista a llarg termini), crec que aquesta reducció es desenvoluparà de manera similar a l’anterior “.

A llarg termini: els crítics criptogràfics sempre són baixistes

Tot i que pocs analistes de la indústria es mostren baixistes a Bitcoin a llarg termini, hi ha crítics que creuen que la major part de l’acció de preus i el comerç al voltant de Bitcoin està basat en l’especulació.

En un tuit recent, el corredor de valors i crític de Bitcoin, Peter Schiff va argumentar que el preu de Bitcoin arribaria ràpidament a un límit al voltant de la meitat: 

“Un comerç de consens està ple i no sol sortir com s’espera. No se m’acut un comerç més consensuat de #Bitcoin que passar molt temps a la meitat, un esdeveniment que universalment es creu extremadament alcista. Així que, un cop es produeix la reducció a la meitat, qui queda per comprar? ”

Citant la caiguda dels preus aquest cap de setmana, Schiff va afegir-ne un altre piulada que els “especuladors de Bitcoin” havien “saltat la pistola”.

Un altre crític de criptografia conegut i franc, l’economista Nouriel Roubini, també ha piulat sobre la caiguda d’aquest cap de setmana, qualificant els moviments recents de preus de “bomba” & abocador ”apuntalat per volums falsos en un mercat manipulat i controlat per les balenes.

Retrocedint del preu

Alguns comentaristes de la indústria han animat a apartar-se de la concentració en el preu de Bitcoin a la meitat i han subratllat els fonaments del disseny de la criptomoneda que representa l’esdeveniment.

En un tuit recent, Jake Chervinsky, assessor general de la companyia blockchain Compound, va assenyalar la visió general, afirmant:

“No dic que la reducció a la meitat no afecti en absolut el preu. Simplement no crec que 900 bitcoins menys al dia siguin tan importants. Per a mi, la reducció a la meitat hauria de ser una celebració de la política monetària de Bitcoin, la seva solidesa, la seva llibertat dels capricis dels banquers centrals. No és una festa “wen moon”. “

A la meitat recent de Messari informe, citat anteriorment, l’investigador de la firma Ryan Watkins va expressar un sentiment similar sobre el fenomen:

“En el millor dels casos, la reducció a la meitat és un esdeveniment de màrqueting una vegada cada quatre anys on Bitcoin recorda al món les seves propietats superiors com a bé monetari … En la mesura que tot això obliga a la gent nova a fer una inversió en Bitcoin, la reducció a la meitat és un catalitzador alcista. ”

El Bitcoin i les criptomonedes són famosament volàtils. Per descomptat, com es comporta el mercat posterior a la meitat en els dies i setmanes següents.

Tant si la tercera reducció a la meitat de Bitcoin precipita un augment de preus com si baixa a curt termini, la saviesa dominant compartida pels experts de la indústria és que les condicions del mercat en els moments posteriors a l’esdeveniment són fugaces i sobreexagerades..

Exempció de responsabilitat: Aquest material no s’ha de prendre com a base per prendre decisions d’inversió ni interpretar-se com una recomanació per realitzar transaccions d’inversió. El comerç d’actius digitals comporta un risc important i pot provocar la pèrdua del capital invertit. Heu d’assegurar-vos que compreneu plenament el risc que comporta i que tingueu en compte el vostre nivell d’experiència, els objectius d’inversió i, si cal, consulteu assessorament financer independent.

Seguiu OKEx Insights a:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner