Pla d’introducció a borsa de Ant Group, Blueprint de Blockchain de Pequín i aprovació del CSRC de la negociació de renda variable – China Market Watch

Una visió setmanal de les notícies sobre blockchain i criptomonedes de la Xina i Hong Kong.

El mercat borsari a la Xina i Hong Kong va experimentar una lleugera recuperació aquesta setmana. El Shanghai SE Composite i CSI 300 actualment correr a 3.325 i 4.712, amb rebots del 3,86% i del 4,34% respectivament durant la setmana. El Índex Hang Seng també va registrar un augment setmanal del valor del 3,58%, situant-se actualment en els 25.203.

L’índex Hang Seng va rebre un impuls primerenc aquesta setmana a causa del anunci de l’índex tècnic Hang Seng, que s’estrenarà el 27 de juliol i farà un seguiment de les 30 empreses tecnològiques més grans que cotitzen a Hong Kong. Alguns d’aquests grans noms inclouen Alibaba, Tencent Holdings, Meituan Dianping, Xiaomi i Sunny Optical. L’anunci d’un pla de sortida a borsa simultani per part de Ant Group el 20 de juliol també serveix com un impuls més per a la borsa de Hong Kong i la Xina.

Al contrari, la tensió diplomàtica entre la Xina i els EUA va tornar a augmentar aquesta setmana. Els EUA ordenat La Xina tancarà el seu consolat a Houston el 22 de juliol, segons sembla, en un intent de protegir la propietat intel·lectual i la informació privada dels nord-americans. La Xina ho va condemnar i va creure que la mesura anava dirigida a la “provocació política." A canvi, el país va acusar els Estats Units de publicar amenaces de mort a l’ambaixada xinesa. Aquestes tensions en curs van provocar una caiguda diària del 0,24% i del 0,22% per a Shanghai SE Composite i CSI 300, respectivament.

Mentrestant, l’índex SZSE Blockchain 50 se situa actualment en 4.064, un augment setmanal del 3,68%. Entre les 50 accions incloses a l’índex, Jiangsu Akcome Solar Science & Technology (002610.SZ) és el màxim guanyador diari, amb un augment del 10,16%, mentre que Client Service International (300663.SZ) és el màxim perdedor, amb un valor setmanal del -5,38%..

Evolució dels índexs del mercat xinès. Font: Trading Economics, Investing.com

Notícies de la setmana

Des del pla d’oferta pública inicial simultània d’Ant Group fins al pla de blockchain de Pequín i l’aprovació de la Comissió Reguladora de Seguretat de la Xina d’un pilot de blockchain en el comerç de renda variable, OKEx Insights fa una ullada a les tres notícies criptogràfiques més destacades d’aquesta setmana de Xina i Hong Kong.

Ant Group planeja una sortida a borsa simultània a Hong Kong i Xangai

Ant Group, filial del gegant del comerç electrònic Alibaba, ho és segons se suposa planejant realitzar una sortida a borsa simultània a Borsa de valors de Hong Kong i la Junta STAR de la borsa de Xangai. Conegut per la seva IPO de referència a Nova York de 21.770 milions de dòlars el 2014, Alibaba va realitzar la seva segona sortida a borsa a Hong Kong amb 12.900 milions de dòlars recaptats. Per reflectir millor el model de negoci de la firma, Ant Financial rebranded a Ant Group al juny.

A més de ser propietari d’Alipay, una de les aplicacions de pagament digital més populars a la Xina, amb més de 900 milions d’usuaris, Ant Group ofertes altres serveis financers digitals en gestió de patrimoni, préstecs i assegurances, etc. A finals de l’exercici fiscal, el 31 de març, aquests serveis financers digitals representaven més del 50% dels ingressos globals d’Ant Group.

Alipay ha estat un primer moviment en tecnologia blockchain des del 2015. La seva empresa matriu, Alibaba, és activa a l’espai i rematat el rànquing global de sol·licituds de patents de blockchain el 2019.

Basat en l’experiència esmentada i R&D en tecnologia blockchain, el grup amb seu a Hangzhou va llançar la seva plataforma blockchain com a servei, OpenChain, a l’abril, que permet a les petites i mitjanes empreses construir aplicacions descentralitzades, també conegudes com DApps. El centre de registre d’immobilitzat de Zhuhai podria ser l’últim usuari d’OpenChain, com recentment signat un acord amb Ant Group per racionalitzar les sol·licituds hipotecàries mitjançant blockchain.

Punts clau

  • Ant Group, rebatejat amb el nom d’Ant Financial al juny, busca una sortida a borsa simultània a Hong Kong i Xangai.
  • Ant Group és una filial del gegant tecnològic Alibaba i és empresa matriu d’Alipay.
  • Ant Group també és actiu a l’espai blockchain, amb la seva pròpia plataforma BaaS OpenChain llançada a l’abril.

Pequín va llançar el seu primer pla d’aplicació blockchain

El 16 de juliol, el govern de Pequín alliberat és el primer pla de blocs sobre serveis governamentals: segons el qual, 140 aplicacions de serveis governamentals a la Xina utilitzen blockchain per estalviar costos al voltant d’un 40% de mitjana.

El pla destaca tres categories d’aplicacions: intercanvi i intercanvi de dades, processament col·laboratiu empresarial i emmagatzematge de certificats electrònics.

Per a la darrera categoria, el pla il·lustra el cas del registre d’immobilitzat. A causa de l’ús de la tecnologia blockchain, la informació rellevant és transparent i rastrejable per les autoritats governamentals, com ara la comissió municipal de planificació, l’oficina fiscal i l’oficina de seguretat pública.

El pla de blockchain és coherent amb l’empenta contínua de blockchain de Pequín, després del “Pla d’acció per al desenvolupament de la innovació de la cadena de blocs municipal de Pequín (2020-2022)” alliberat el 2 de juliol. El govern de Pequín va identificar quatre pilars de blockchain per donar suport al creixement econòmic: innovació en tecnologia blockchain, desenvolupament industrial, casos d’ús de blockchain i cultiu de talent.

Punts clau

  • El govern de Pequín va publicar el seu primer pla de blockchain en serveis governamentals.
  • De mitjana, els casos d’ús de la cadena de blocs en els serveis governamentals comporten un estalvi de costos del 40%.
  • Hi ha tres categories destacades al pla: intercanvi i intercanvi de dades, processament col·laboratiu empresarial i emmagatzematge de certificats electrònics.

El CSRC va aprovar cinc centres de negociació de renda variable per a un pilot pilot de blockchain

El 7 de juliol, la Comissió Reguladora de Seguretat de la Xina va emetre una declaració en què aprova pilots de cadenes de blocs de cinc centres regionals de comerç de renda variable. Les cinc regions són Pequín, Xangai, Jiangsu, Zhejiang i Shenzhen. Aquest anunci va ser el primer fet públic per la supervisió i administració financera local de Pequín el 21 de juliol.

Segons l’anunci, el centre de comerç de renda variable de Pequín hauria construït un "relativament perfecte" infraestructura per al registre, custòdia i transferència de transaccions.

El centre de comerç de renda variable de Pequín ha estat un dels primers exploradors de tecnologia blockchain des del 2017. El centre associat amb la Borsa de Shenzhen per llançar una cadena de blocs per fer un seguiment de la referència creditícia dels intermediaris del mercat de renda variable.

A més, el centre de comerç de renda variable de Pequín col·laborarà amb la China Securities Depository and Clearing Corporation per al llançament pilot de la infraestructura de backend.

Al 30 de juny, el centre de negociació de renda variable de Pequín tenia una custòdia total de 21.07 milions de RMB (3.000 milions de dòlars). El centre dóna servei a nou bancs comercials i a més de 1.000 societats anònimes no cotitzades.

Punts clau

  • El CSRC va aprovar pilots de blockchain per a centres de comerç de renda variable a Pequín, Xangai, Jiangsu, Zhejiang i Shenzhen.
  • El novembre de 2017, el centre de negociació de renda variable de Pequín associat amb la Borsa de Shenzhen per llançar una cadena de blocs que fa un seguiment de la referència creditícia dels intermediaris del mercat de renda variable.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner