Les llistes negres de Tether, Dogecoin es fa viral i Coinbase poden fer-se públiques: les notícies criptogràfiques de la setmana

Ha estat una setmana atrafegada al món de la cadena de blocs i de la criptomoneda. OKEx Insights fa un cop d’ull a les cinc notícies criptogràfiques més importants d’aquesta setmana que heu de conèixer.

Imatge de Notícies de la Setmana

Tether perd l’atractiu de Nova York i ha posat a la llista negra les adreces

La saga legal en curs entre Bitfinex i la Fiscalia General de Nova York ha començat un altre capítol aquesta setmana. Un tribunal d’apel·lació estatal governat el NYOAG que busca documents enmig d’una investigació en curs està justificat, tot i les afirmacions de Bitfinex que el regulador no té jurisdicció sobre ell.

El NYOAG ha al·legat que iFinex, l’empresa matriu de Tether, va confondre els fons dels usuaris mentre cobria les pèrdues de Bitfinex de 850 milions de dòlars.

La decisió important va precedir els informes que indicaven que Tether va incloure a la llista negra 39 adreces, 24 de les quals es van marcar el 2020, a la cadena de blocs d’Ethereum que té la moneda estable de l’empresa, USDT. Segons l’anàlisi de El bloc, les adreces a la llista negra d’aquest any ascendeixen a 5,51 milions de dòlars.

Punts clau:

 • La decisió favorable al NYOAG reforça la seva autoritat per investigar el frau segons la Llei Martin, una llei estricta contra el frau a Nova York.
 • Bitfinex, Tether i iFinex ara seran objectius de més intensitat a mesura que continuï la batalla legal.
 • El USDT és, amb diferència, l’establecoin més popular del món, però la demanda del símbol vinculat al USD ara pot experimentar una forta davallada.
 • La llista negra d’adreces d’Ethereum que mantenen USDT il·lustra el fet que Tether, malgrat les seves batalles legals, està disposat a treballar amb les forces de l’ordre i a complir les regulacions financeres.

Domini de la capitalització de mercat de l’USDT respecte a altres estables. Font: Messari

Segons els informes, Coinbase vol fer-se pública

Segons els informes, Coinbase Inc. vol fer-se pública, si la Comissió de Valors i Borses dels Estats Units aprova qualsevol cotització potencial.

Segons fonts que van parlar Reuters, l’intercanvi d’actius digitals amb seu a San Francisco està en procés de contractació de bancs d’inversió i despatxos d’advocats per reforçar una possible sol·licitud a la SEC, que es podria presentar ja aquest any.  

La intenció de Coinbase de perseguir una llista directa continua sense confirmar-se, a partir del temps de premsa.

Punts clau:

 • Si Coinbase es fes pública amb èxit, suposaria una fita significativa en l’acceptació generalitzada de les criptomonedes i els actius digitals.
 • Cal destacar que l’intercanvi no perseguirà una oferta pública inicial tradicional, coneguda habitualment simplement com a sortida a borsa. Això significa que no vendria accions noves.

Volum de negociació de Bitcoin a Coinbase. Font: data.bitcoinity.org

CFTC desenvolupa un conjunt complet de regulacions criptogràfiques

En un esforç per “desenvolupar un marc holístic per promoure la innovació responsable en actius digitals”, la Commodity Futures Trading Commission dels Estats Units està desenvolupant un conjunt complet de regulacions sobre criptomonedes..

El marc forma part del regulador de derivats pla estratègic definit per al 20202024.

Punts clau:

 • BTC i ETH es classifiquen com a productes bàsics i, com a tals, són competència de la CFTC; per això, actualment els contractes de futurs legals estan disponibles per a tots dos..
 • Amb una major claredat sobre quines criptomonedes són productes bàsics o valors, és possible que vegem un augment dels futurs d’actius digitals.
 • El CFTC mostra el desig de fomentar la innovació “evitant regles i enfocaments que reflecteixen les pràctiques empresarials des de fa temps”

Dogecoin augmenta després que un vídeo de TikTok es faci viral

Dogecoin es va tornar boja aquesta setmana després que un vídeo de TikTok sobre la famosa moneda meme es fes viral, provocant un augment massiu del seu volum i preu comercials.

Dades de Google Trends per al terme de cerca “Dogecoin”. Font: Google Trends

Com assenyala El bloc, els volums de negociació entre borses que cotitzen amb DOGE van augmentar un 600% del 6 al 7 de juliol. 

Al mateix temps, el preu de l’altcoin es va disparar des d’un mínim de 0,0023 dòlars fins a un màxim de 0,0029 dòlars abans de superar els 0,0056 dòlars el 8 de juliol, un augment de baix a dalt d’aproximadament un 141%.

Gràfic de preus de Dogecoin durant els darrers 7 dies. Font: CoinGecko

WikiLeaks accepta pagaments de la xarxa Lightning de Bitcoin

La botiga oficial de WikiLeaks accepta pagaments BTC a través de Lightning Network, un protocol de pagament de Bitcoin de segona capa.

La botiga de mercaderies s’associa, com el seu nom indica, a WikiLeaks i tots els ingressos es destinen al finançament de les operacions de l’organització internacional sense ànim de lucre..

Punts clau

 • WikiLeaks va ser notablement un dels primers adoptants de pagaments de Bitcoin, ja que va acceptar BTC ja el 2011. Mantenint-se fidel a la forma, ara és un dels primers venedors a acceptar pagaments a la Lightning Network, encara en gran part experimental..
 • L’augment de l’adopció de proveïdors podria ajudar a reforçar la força de Lightning, que no ha passat gaire temps en el punt de mira els darrers mesos..

Capacitat de la xarxa Lightning Bitcoin en BTC (taronja) i USD (blau). Font: Visuals de Bitcoin

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades per professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner