Pilots de DCEP, assentaments Bitmain i infraestructura de blockchain de la Xina

Imatge de China Market Watch

China Market Watch d’OKEx Insights repassa les principals històries de l’any del mercat de criptografia a la Xina i Hong Kong.

Des del desenvolupament de monedes digitals dels bancs centrals fins a l’establiment d’infraestructures nacionals de cadena de blocs, el 2020 ha estat un any ple d’esferes de criptografia i cadena de blocs a la Xina i Hong Kong. A mesura que finalitza l’any, OKEx Insights analitza les cinc històries més destacades d’aquesta edició especial de China Market Watch.

Xina llança pilots oficials de DCEP

La moneda digital oficial de la Xina, Digital Electronic Currency Payment, va llançar els seus pilots oficials el 2020. A l’abril ho va ser reportat que el banc central de la Xina va iniciar el pilot pilot de DCEP a Shenzhen, Suzhou, Chengdu i Xiong’an; aquest últim va implicar transaccions d’aliments i venda al detall mitjançant DCEP i va incloure empreses estrangeres com McDonald’s i metro.

El Banc Popular de la Xina va ampliar l’escala de les seves proves de moneda digital al públic a principis d’octubre distribuint 50.000 paquets vermells DCEP als ciutadans de Shenzhen, que es podrien gastar en 3.389 comerciants designats al districte de Luohu de Shenzhen. En un posterior assaig a Suzhou, PBoC es va associar amb el gegant minorista JD.com per pilotar pagaments en línia de DCEP. DCEP s’ha utilitzat en prop de 20.000 transaccions des de l’inici del festival Double 12 Shopping Festival.

Punts clau

  • Tot i que les proves pilot de DCEP es van centrar en l’adopció al detall, el PBoC també examina l’ús del DCEP en transaccions transfrontereres i en els Jocs Olímpics d’hivern de Beijing 2022. 
  • Tot i que no existeix cap cronologia concreta per al llançament de DCEP, podem esperar assajos públics més grans i directrius clares publicades sobre la regulació de DCEP el 2021.

La cadena nacional de blocs de la Xina va ampliar la presència internacional

Xarxa de serveis basada en blockchain, la infraestructura nacional de blockchain de la Xina, va anunciar llançament oficial per a ús comercial mundial el 25 d’abril.

Per donar suport a la seva estratègia de creixement internacional, BSN establert BSN-International com a entitat independent. BSN-International dóna suport a la integració de cadenes de blocs públiques i planeja aconseguir la interoperabilitat amb cadenes de blocs autoritzades a la Xina. BSN China, en canvi, és propietària de la majoria dels nodes urbans de BSN a la Xina, que no es poden connectar a cadenes de blocs públiques.

Punts clau

  • Per aconseguir la interoperabilitat de la xarxa global de BSN, BSN China ha escollit cinc nodes de ciutat per connectar-se amb BSN-International. No obstant això, les aplicacions descentralitzades que s’executen en aquests cinc nodes han de complir la regulació de la Xina sobre blockchain i criptomonedes.
  • Red Date Technology, el desenvolupador darrere de BSN, va anunciar el llenguatge Digital Asset Modeling com el llenguatge de contractes intel·ligents per als desenvolupadors de BSN. Un llenguatge de contracte intel·ligent unificat millora la interoperabilitat per a la xarxa global de BSN.
  • BSN té un total de 136 nodes de ciutat – 98 dels quals estan connectats a BSN Xina. Hi ha vuit nodes a l’estranger i els 30 nodes restants estan en construcció.

Blockchain s’imposa en el 14è pla econòmic de la Xina

La tecnologia Blockchain ha esdevingut cada vegada més important en la planificació estratègica nacional de la Xina. Al 14è pla quinquennal, per al 2021 fins al 2025, la Xina inclòs la tecnologia blockchain com una de les seves prioritats estratègiques d’alta tecnologia. Això està en línia amb l’enfocament estratègic de la Comissió Nacional de Desenvolupament i Reforma, on hi ha blockchain va ser designat com a infraestructura d’informació i se li van donar prioritats per a la investigació i el desenvolupament. 

Punts clau

  • Per alinear-se amb els objectius de creixement tecnològic de la Xina, Pequín identificat quatre pilars de la tecnologia blockchain per al suport del creixement econòmic i va publicar el primer pla de blockchain per als serveis governamentals al juliol.
  • Com a una de les prioritats estratègiques d’alta tecnologia, la Xina va accelerar l’estandardització de la tecnologia blockchain el 2020. 

Bitmain arriba a un acord legal després d’una lluita de poder perllongada

Les llargues disputes legals entre Jihan Wu i Micree Zhan van arribar a un acord de 600 milions de dòlars al desembre. 

Com a part del assentament, Wu deixarà la direcció de Bitmain. Es farà càrrec de la piscina minera de BTC.com i dels centres miners d’ultramar de Bitmain. Zhan, per la seva banda, assumirà la piscina minera d’Antpool i les explotacions mineres de Bitmain a la Xina.

El canvi estructural requereix la compra de 600 milions de dòlars de la participació de Wu a Bitmain, que Zhan hipotecarà temporalment les seves accions per completar-les. Com a part de l’acord, Zhan té la intenció de completar una oferta pública inicial per a Bitmain als Estats Units abans de finals de 2022.

Punts clau

  • L’acord legal sembla favorable a Zhan, ja que va prendre el control de les principals operacions de Bitmain a la Xina i se li va donar l’opció de comprar la participació de Wu per consolidar el seu control de la companyia..
  • Per finançar la compra de 600 milions de dòlars de la participació de Wu, és possible que Bitmain hagi de desplegar nous models miners per finançar la liquidació.

Primera plataforma de comerç d’actius virtuals i fons regulats aprovada a Hong Kong

La Comissió de Valors i Futurs de Hong Kong va aprovar el primer fons de criptomonedes i la plataforma de negociació d’actius virtuals el 2020. Arrano Capital, el braç blockchain de Venture Smart Asia Limited, rebut l’aprovació del regulador per executar el primer fons BTC regulat, que s’orienta exclusivament a inversors professionals. 

Mentrestant, OSL Digital Securities va rebre la primera llicència de negociació d’actius virtuals per part de SFC al desembre. El braç digital del Grup BC, recolzat per Fidelity, va rebre l’aprovació preliminar a l’agost.

Punts clau

  • Com a primer fons BTC regulat a Hong Kong, Arrano Capital està obligat a fer-ho complir amb els termes i condicions pro forma per als gestors de carteres d’actius virtuals emesos a l’octubre de 2019.

OSL Digital Securities és capaç d’oferir el comerç d’actius virtuals sota activitats regulades de tipus 1 i tipus 7, que defineixen la negociació de valors i la prestació de serveis de negociació automatitzada, respectivament. L’empresa també és el primer sol·licitant de la plataforma de comerç d’actius virtuals després de la SFC pauta reguladora sobre plataformes de comerç d’actius virtuals publicades al novembre.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner