La Xina continua dominant el paisatge criptogràfic asiàtic

Una visió setmanal de les notícies sobre blockchain i criptomonedes de la Xina i Hong Kong – China Market Watch

Imatge de China Market Watch

Ha estat una setmana intensa per a la indústria xinesa de blockchain i criptomonedes.

Un informe recent del proveïdor d’investigació Messari indica que la Xina continua dominant el panorama asiàtic de les criptomonedes. El país ha mantingut la seva dominància de la taxa de hash de Bitcoin, ja que la cadena nacional de blocs de la Xina, BSN, va revelar els seus plans d’integrar monedes digitals dels bancs centrals a la seva xarxa de pagament de moneda digital proposada. Mentrestant, el govern xinès ha continuat adoptant la tecnologia blockchain. L’Associació de Valors de la Xina va llançar el seu propi blockchain per accelerar la digitalització de la indústria de valors.

Aquí teniu tot el que potser us haureu perdut sobre aquestes històries i molt més, a l’edició d’aquesta setmana de China Market Watch d’OKEx Insights.

La Xina continua dominant el paisatge criptogràfic asiàtic

Segons un informe recent de Messari, la Xina continua sent el líder en el panorama de les criptomonedes asiàtiques.

La dominància criptogràfica de la Xina es reflecteix en la distribució de la taxa de hash minera de Bitcoin. La nació controlava el 65% de la taxa total de hash de Bitcoin, superant els Estats Units i Rússia.

Punts clau

  • La dominació minera de Bitcoin de la Xina ha provocat el floriment de les empreses mineres. Bitmain, Canaan i Ebang es troben entre els millors unicorns relacionats amb la criptografia a Àsia, amb una valoració combinada de 17.000 milions de dòlars.
  • Tot i el domini del mercat, el govern xinès continua prohibint el comerç de criptomonedes, ha reprimit les plataformes de préstecs entre iguals i ha endurit els controls de capital.

La Xina va dominar la quota mensual mitjana de la taxa de hash total de Bitcoin a l’abril de 2020 (les dades més recents proporcionades per l’índex de consum d’electricitat de Bitcoin Bitcoin). Font: Cambridge Centre for Alternative Finance

BSN planeja una xarxa de pagament de divises digitals

Xarxa de serveis basada en blockchain de la Xina revelat el seu pla per construir una xarxa de pagament de divises digitals. Es preveu que la versió beta de la xarxa es llanci a la segona meitat del 2021.

Segons BSN, la xarxa de pagament es llançarà completament en cinc anys. L’empresa treballa amb diversos bancs internacionals per donar suport a monedes digitals i estables de bancs centrals.

Punts clau

  • Per donar suport als CBDC de diversos països, BSN està ampliant els seus nodes públics de ciutats a la Xina i a l’estranger. Els PCN internacionals de BSN ascendeixen a aproximadament 50 i donen suport a la majoria de països desenvolupats.
  • Tot i la visió de BSN de donar suport a diversos CBDC, la majoria dels bancs centrals només poden emetre efectiu físic. Un estudi del Fons Monetari Internacional revelat que gairebé el 80% dels bancs centrals del món no tenen permís legal per crear una moneda digital o els marcs legals dels seus països d’origen no estan clars.

L’Associació de Valors de la Xina llança blockchain

L’Associació de Valors de la Xina va anunciar el llançament d’una cadena de blocs pròpia per accelerar la digitalització de la indústria de valors a la Xina.

L’associació ha incorporat sis empreses de valors xineses com a nodes, incloent Haitong Securities (600837.SH), Guotai Junan Securities (601211.SH) i China Merchants Securities (600999.SH).

Punts clau

  • Després del llançament de la cadena de blocs, el SAC es va associar amb la Comissió reguladora de valors xinesa per establir una normalització de la cadena de blocs per a la indústria de valors. Les dues parts desenvoluparan estàndards per al govern en cadena i el desplegament d’aplicacions descentralitzades.
  • La notificació de documents electrònics per a bancs d’inversió és el primer cas d’ús de la cadena de blocs SAC. L’associació creu que la seva cadena de blocs ajuda a racionalitzar el procés de compliment dels bancs d’inversió.

Mercats tradicionals: l’índex Hang Seng ha augmentat un 6% aquesta setmana

Els mercats borsaris a la Xina van caure modestament aquesta setmana. En el moment de l’escriptura, Shanghai SE Composite i CSI 300 cotitzen actualment a 3.583 i 5.476, amb pèrdues setmanals del 0,43% i l’1,82%, respectivament. A Hong Kong, l’índex Hang Seng va augmentar un 6,12% i se situa actualment en 29.963.

L’índex Hang Seng ha augmentat un 6,12% aquesta setmana. Font: Trading Economics, Investing.com

No sou un comerciant OKEx? Obteniu informació sobre com començar a negociar!

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner