Inundacions de Sichuan, frau a l’ATM de Bitcoin i blockchain en finances del consumidor

Una visió setmanal de les notícies sobre blockchain i criptomonedes de la Xina i Hong Kong.

Les tempestes de pluja contínues a la província xinesa de Sichuan han arribat als titulars aquesta setmana, i les principals piscines mineres de Bitcoin xineses han vist com a conseqüència un descens diari del 15% al ​​21%. També vam veure el primer frau de caixers automàtics de Bitcoin detectat pels reguladors de Hong Kong mentre l’Associació Bancària de la Xina continua la seva empenta de blockchain cap al finançament del consumidor. Aquestes històries i molt més a l’edició d’aquesta setmana de China Market Watch d’OKEx Insights!

Les inundacions de Sichuan provoquen una caiguda de la taxa de hash a les principals piscines mineres de BTC

La província de Sichuan, al sud-oest de la Xina, que representa el 9,66% de la taxa total de hash de Bitcoin i és la segona regió amb més pes del país, té patit de fortes tempestes de pluja durant les darreres setmanes. Les contínues tempestes de pluja van provocar talls d’electricitat, problemes de telecomunicacions i apagades d’Internet a la província.

Classificació de les regions xineses per quota mitjana mensual de la taxa total de hash de BitcoinClassificació de les regions xineses per quota mitjana mensual de la taxa total de hash de Bitcoin. Font: Cambridge Centre for Alternative Finance

Les piscines mineres de Bitcoin a Sichuan van aturar en gran mesura les operacions a causa de les fortes tempestes de pluja. Les estadístiques de BTC.com van revelar que les piscines mineres més importants, com Poolin, F2 Pool i Ant Pool, van patir caigudes del 15% al ​​21% del percentatge de hash diari el 18 d’agost. Lubian.com és l’únic pool miner de Bitcoin entre els 10 primers no s’ha vist afectat per la pluja.

Rànquings de taxa de hash de les agrupacions mineres de Bitcoin i canvis de 24 horesRànquings de taxa de hash de les agrupacions mineres de Bitcoin i canvis de 24 hores. Font: BTC.com

Punts clau

  • A la Xina hi ha la majoria de la taxa de hash de Bitcoin, que allotja el 65,08% de la quota mensual mitjana. Les piscines mineres afectades (Poolin, BTC.com, piscina F2 i Antpool) es combinen per més del 50% de la potència minera total de BTC.
  • La piscina minera de Bitcoin, amb seu a la Xina, Lubian.com és canviant part de la seva explotació minera a Iran. Com a resultat, la pluja de Sichuan ha tingut un impacte mínim en l’operació de Lubian.com.

Gràfic de taxa de hash de BitcoinGràfic de taxa de hash de Bitcoin. Font: blockchain.com

Primera investigació policial de Hong Kong sobre frau de caixers automàtics de Bitcoin

La policia de Hong Kong ho té detinguts tres homes, de 26 a 55 anys, per presumptament enganyar caixers automàtics de Bitcoin de 30.000 dòlars.

Segons Wilson Tam Wai-shun, superintendent de l’oficina de ciberseguretat i delictes tecnològics de Hong Kong, els culpables han retirat un total de 226.000 HKD en efectiu de sis caixers automàtics de Bitcoin en 11 transaccions. Les transaccions van ser detectades per primera vegada per dos intercanvis criptogràfics, que sospitaven que els culpables havien retirat diners en efectiu sense autoritzacions oficials.

Punts clau

  • Aquest és el primer cas de frau de caixers automàtics de Bitcoin a Hong Kong i reflecteix que hi ha escletxes de seguretat en les retirades d’efectiu que fan servir aquestes màquines a la regió administrativa especial.
  • BTC no és una moneda de curs legal a Hong Kong. L’autoritat monetària de la regió llaminadures la criptomoneda líder en el mercat com a mercaderia virtual i, fins ara, no ha especificat cap mesura d’aplicació específica en casos de frau relacionats amb Bitcoin.

Mapa dels caixers automàtics de Bitcoin a Hong Kong i voltantsMapa dels caixers automàtics de Bitcoin a Hong Kong i voltants. Font: coinatmradar.com

L’Associació Bancària de la Xina impulsa l’adopció de blockchain en finançament al consumidor

Recentment, l’Associació Bancària de la Xina publicat la seva "Informe de desenvolupament de la Xina Consumer Finance Corporation," en què la CBA va reconèixer la importància de la tecnologia blockchain per optimitzar els fluxos de treball en finançament al consumidor.

La gestió de conflictes legals sobre deutes incobrables és una de les àrees clau identificades com a beneficiàries de les solucions blockchain, concretament a l’hora d’estalviar costos d’impressió. Això es deu al fet que les operacions de préstec al consumidor i els documents de disputes legals sobre deutes incobrables es poden emmagatzemar i accedir fàcilment a una cadena de blocs.

Punts clau

  • La recent contractació entre els cobradors de deutes de la Xina i l’augment de la taxa de morositat dels deutes dels consumidors són senyals alarmants per a la indústria de finançament al consumidor del país.
  • La CBA ha reconegut aquests punts de dolor a la indústria i ha instat les empreses a refinar els seus models de negoci aprofitant la tecnologia blockchain, la intel·ligència artificial i el 5G.

Gràfic del deute de les famílies de la Xina amb el PIBGràfic del deute de les famílies de la Xina amb el PIB. Font: tradingeconomics.com

PBoC va injectar 100.000 milions de dòlars per augmentar el funcionament de les instal·lacions de préstec

El mercat borsari a la Xina ha repuntat des del descens de la setmana passada. El Shanghai SE Composite i el CSI 300 cotitzen actualment a 3.408 i 4.741, a partir del temps de premsa, amb un augment setmanal del 2,68% i del 2%, respectivament. L’índex SZSE Blockchain 50 se situa en 3.998, amb un canvi de valor setmanal de l’1,47%. No obstant això, a Hong Kong, l’índex Hang Seng va caure un 0,26% aquesta setmana i actualment se situa en els 25.179.

Evolució dels índexs del mercat xinèsEvolució dels índexs del mercat xinès. Font: Trading Economics, Investing.com

Un impuls dels préstecs del Banc Popular de la Xina és un dels motors que ajuda a la recuperació de la borsa xinesa. El PBoC va injectar 700.000 milions de CNY (100.700 milions de dòlars) en forma de préstecs a un termini mitjà a llarg termini de les facilitats de préstec (MLF) a institucions financeres amb un cost del deute del 2,95%, tot afirmant que la nova injecció de fons pot satisfer plenament les institucions financeres. ‘demanda del mercat.

Lliure per emportar

  • Els MLF són una de les principals eines adoptades pel PBoC per gestionar la liquiditat a llarg termini del sistema bancari, que serveix de referència per al tipus de préstec principal del país.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner