Els inversors institucionals estan centrant la seva atenció en les finances descentralitzades

Per què ara veiem un clar interès institucional per l’espai creixent de finançament descentralitzat que el portarà al següent nivell.

Aquest article d’opinió del conseller delegat d’OKEx, Jay Hao, era publicat originalment a Cointelegraph.

El sector de les finances descentralitzades ha anat creixent constantment i ha començat a veure els fruits del seu treball. Però, tot i que hi ha molts bombolles entorn dels projectes i les aplicacions DeFi, particularment durant Bitcoin’s (BTC) manca de volatilitat poc característica, encara queda molt per recórrer. 

La tecnologia encara es troba en les seves primeres etapes, tot i que encara que els problemes d’usabilitat, escalabilitat, interoperabilitat i manca de claredat reguladora continuen exasperant l’espai, la promesa de DeFi és innegable i el seu valor és impossible d’ignorar.

El creixement imparable de DeFi el 2020

Fins ara, el 2020 no ha estat el millor dels anys per a molts, però Certament, DeFi s’ha convertit en un propi en expandir-se exponencialment. Va passar una fita clau al febrer, quan es va acumular assolit el valor de les fitxes bloquejades a les aplicacions DeFi més de 1.000 milions de dòlars. Malgrat un cert descens de la venda al març que va arribar a tots els mercats, aquest nombre ja es va recuperar al juny. Avui, això estands a 2.522 milions de dòlars.

Entre alguns dels principals protocols per impulsar aquest creixement hi ha la xarxa Oracle descentralitzada Chainlink, el testimoni del qual té va explotar més d’un 1.000% aquest any. Els protocols de préstecs també han estat els que més tracció tenen amb Composta que representa el 28% del valor total bloquejat i MakerDAO seguint poc enrere. El nou fenomen de la “producció agrícola de rendiments” ha presentat als inversors i als operadors de criptografia oportunitats d’obtenir guanys.

L’agricultura de rendiment, coneguda també com a mineria de liquiditat, és un important mecanisme d’incentius que utilitzen els protocols DeFi per atreure liquiditat. Ho fan emetent tokens de governança, com ara la moneda de Compound, COMP, que atorguen drets de govern als titulars que aporten la necessària liquiditat a la xarxa.

Tota aquesta acció ha situat els tokens DeFi entre els actius de criptografia amb millor rendiment d’aquest any. A més del sorprenent creixement de COMP després d’entrar al mercat i de l’imparable augment de Chainlink’s LINK, durant els darrers 90 dies, altres fitxes DeFi com Aave (LEND) i Bancor (BNT) han registrat guanys de molt més del 300%.

Cap diner intel·ligent pot ignorar un creixement estel·lar com aquest a l’espai DeFi, que encara està dominat en gran part pels inversors minoristes. Tot i això, ha anat guanyant certa tracció entre els inversors institucionals, tot i que la infraestructura encara no està del tot preparada. Vegem alguns exemples.

L’augment de l’interès institucional per DeFi

Segons un enquesta recent de Fidelity Asset Management, El 80% de les institucions enquestades considera ara atractiva la inversió en actius digitals. Es tracta d’un nombre considerable i d’un canvi gegantí en comparació amb fa només un parell d’anys, quan molts estaven brandant Bitcoin i altres criptomonedes com a estafes..

Però, més enllà d’invertir en actius digitals coneguts, algunes empreses d’inversió tradicionals clau han redirigit el seu interès cap a DeFi per ajudar al desenvolupament de l’espai. El Chicago DeFi Alliance, per exemple, comprèn algunes de les principals empreses de negociació, corretatge i inversió. Aquesta iniciativa es va crear per donar suport a les prometedores startups DeFi amb finançament, recursos, creació de mercats i altres serveis.

Parlem de jugadors impressionants com TD Ameritrade, Arca i CMT Digital. Totes les empreses implicades han estat impulsant tant el desenvolupament de l’espai com la seva regulació. Però, tot i que la regulació encara no està clara en aquest espai multi-jurisdiccional descentralitzat, els inversors han estat molt encoratjats per l’acció de la Securities and Exchange Commission dels Estats Units pel que fa a Les accions d’Arca a la Borsa de Nova York d’aquest mes.

Un ETF de Bitcoin pot continuar sent una patata calenta, però aquest juliol, el SEC va aprovar un fons basat en Ethereum. Després de gairebé 20 mesos pressionant per la decisió, Arca Labs va començar a vendre accions del seu fons de tresoreria nord-americà Arca el 6 de juliol després de rebre un “Avís d’eficàcia” oficial.

Les accions digitals d’Arca, aprovades per la SEC, estan representades per ArCoins i es cotitzen a la cadena de blocs Ethereum. Aquesta és una fita important per a tota la indústria, ja que representa la primera vegada que la SEC permet que un fons que comprengui fitxes criptogràfiques entri als mercats d’inversió, i suposa un gran pas cap a la unió de les finances tradicionals amb la inversió en actius digitals..

Perspectives positives per davant d’Ethereum 2.0

Tot i que el volum de negociació de Bitcoin ha assolit un mínim de sis mesos, l’interès de diversos actors clau continua recorrent a Ethereum. La companyia d’inversió en criptografia més gran del món, Grayscale, recentment va anunciar que augmentava la seva ponderació de Bitcoin i Ether (ETH) en el seu fons d’inversió digital de capitalització gran.

Per descomptat, la participació principal del fons continua sent Bitcoin en una milla de país; entre març i juny, el percentatge de BTC mantingut al seu fons va augmentar del 81% al 81,5%. Tot i això, la ponderació d’Ethereum a escala de grisos també va augmentar significativament del 9,6% a l’11,7% en el segon trimestre.

Tot aquest interès institucional per Ether és extremadament positiu per a la comunitat que s’acosta Ethereum 2.0, i ens complau estar al capdavant de la propera gran onada d’adopció de criptografies que acabarà portant actius del món real a la cadena de blocs i, finalment, permetrà als no bancs la possibilitat d’accedir als serveis financers. No només enumerem els principals tokens DeFi, inclosos LINK, Maker (MKR) i COMP, sinó que també en som els primers validadors del testnet Topaz, Testnet d’Ethereum per a Ethereum 2.0.

Estem ampliant contínuament la nostra petjada a l’espai DeFi amb funcions de préstec client a client, llistats de token de governança DeFi i la nostra pròpia cadena pública, OKChain, que permet construir una gran quantitat d’aplicacions DeFi a gran escala comercial..

Som conscients dels reptes que envolten l’espai DeFi i comprenem els avenços que encara s’han de fer. Però l’augment de l’interès institucional en una àrea encara incipient és un bon senyal que DeFi continuarà expandint-se i que OKEx està encantada d’estar a l’avantguarda de la pròxima revolució de les criptogràfiques..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner