Els comerciants minoristes afavoreixen els mercats d’actius sintètics després de la bomba GME

DeFi Digest d’OKEx Insights és un examen setmanal de la indústria financera descentralitzada.

Imatge DeFi Digest

El mercat de finances descentralitzat es va beneficiar de la recuperació general del mercat de criptomonedes aquesta setmana. El valor total bloquejat en els productes DeFi va augmentar fins a 26.12 mil milions de dòlars el 29 de gener i va obtenir un guany setmanal del 19%.

La recuperació del mercat va ser evident a l’àmbit creditici, on el volum total d’endeutament va augmentar un 20%, fins als 4.878 milions de dòlars. Compound va dominar el mercat creditici amb una participació del 50%.

El volum mitjà setmanal de negociació d’intercanvis descentralitzats va augmentar un 10% i es va situar en els 1.979 milions de dòlars, en el moment de la redacció d’aquest article. Uniswap va continuar el seu lideratge entre els DEX amb una quota de mercat del 37%. Curve va mantenir el seu lideratge com el grup de liquiditat més gran amb un valor total bloquejat de 1.366 milions de dòlars.

Categoria Estadístiques clau Import % De canvi setmanal
En general Valor total bloquejat (USD) 26.12 mil milions de dòlars 19%
Dominància del mercat (%) Creador (18%)
Préstecs Vol. Endeutament total. 4.878 milions de dòlars 20%
Dominància del mercat (%) Compost (50%)
DEX Mitjana setmanal vol de negociació. 1.979 milions de dòlars 10%
Dominància del mercat (%) Uniswap (37%)
Rendiment agrícola El fons de liquiditat més gran Corba (1.360 milions de dòlars)

Valor total bloquejat, volums de préstecs i volums de negociació setmanals de DEX aquesta setmana ha registrat un fort creixement al sector DeFi. Font: DeFi Pulse i DeBank

Les apostes de Wall Street i la creixent necessitat de descentralització

La saga GameStop i Wall Street Bets va atraure l’atenció de la comunitat DeFi aquesta setmana. La saga va començar quan els gegants de Wall Street, com Citron Research i Melvin Capital, van patir fortes pèrdues de GameStop Inc. (NYSE: GME) i AMC Entertainment Holdings (NYSE: AMC) venudes després d’una comunitat activa de Reddit, r / wallstreetbets, va abocar capital a GME, cosa que va provocar una concentració explosiva. La massiva bomba va provocar una victòria temporal per als comerciants minoristes després dels informes de fons de cobertura tancat les seves posicions curtes amb enormes pèrdues.

La creixent necessitat de descentralització a l’espai de negociació de valors es va mostrar quan es van col·locar TD Ameritrade i altres empreses tradicionals de corretatge restriccions en el comerç de GME. Anthony Scaramucci de SkyBridge Capital creu que el fenomen posa de manifest els principis bàsics de Bitcoin i la necessitat de finançament descentralitzat. Mike Novogratz de Galaxy Digital va compartir visions similars, reclamant que el GME squeeze és un aval gegant de DeFi.

La comunitat DeFi també va intentar beneficiar-se del bombo de GME. El 27 de gener, Crypto Exchange FTX va llistar futurs GameStop tokenitzats després de la forta demanda dels clients. Els futurs reunit més de 1,6 milions de dòlars en volum de negociació en els dos primers dies.

Els comerciants també van intentar aprofitar el fenomen GME mitjançant intercanvis descentralitzats. Un testimoni anomenat "Gamestop embolicat" es va crear i es va emparellar amb ETH a Uniswap. A l’hora d’escriure, Wrapped Gamestop ho és de preu a 5,78 dòlars, amb més de 200 titulars.

El preu del testimoni Wrapped Gamestop va augmentar ràpidament des del seu llançament a Uniswap. Font: Informació Uniswap

No obstant això, la comunitat de criptomonedes aviat es va adonar dels defectes del contracte intel·ligent Wrapped Gamestop. Derek Barrera, CTO de Prova d’Impacte, assenyalat això "Gamestop embolicat" és només un testimoni típic ERC-20. El testimoni no contenia $ GME ni utilitzava un oracle per fer un seguiment del preu de les accions de GME. Uniswap també va enviar un missatge d’alerta de seguretat de tokens als usuaris que indica que qualsevol persona pot crear tokens ERC-20 que afirmen representar projectes que no en tenen. La liquiditat de GME / ETH era llavors eliminat de Uniswap.

Barrera va compartir dos consells a OKEx Insights per detectar fitxes embolicades falses:

“Quan decidiu invertir en un nou actiu amb una liquiditat molt baixa, com el testimoni GME, és millor llegir el contracte intel·ligent d’Etherscan. La majoria de les fitxes provenen de plantilles de contractes intel·ligents, com ara els contractes OpenZeppelin. Quan vaig revisar el contracte intel·ligent del testimoni GME, era molt clar que el testimoni no tenia cap interacció amb un oracle. Una altra manera d’identificar els tokens falsificats és fer servir Uniswap Info per esbrinar el nombre de titulars de tokens i la liquiditat total."

Joe McCann, estrateg de Microsoft, compartia opinions similars a les de Barrera "Gamestop embolicat" token és una clara estafa. Va dir a OKEx Insights:

"El parell WETH / GME va ser només el resultat d’un desenvolupador que buscava cobrar el cicle de publicitat al voltant de $ GME. Sembla que els comerciants es van resistir durant aproximadament 410 ETH. El parell comercial GME / ETH tenia dues addicions de liquiditat (combinades per 212,5 ETH) i dues retirades de liquiditat (combinades per 623,5 ETH)."

Els mercats d’actius sintètics augmenten

Els comerciants minoristes es van sentir molt frustrats quan es va produir la popular aplicació comercial Robinhood prohibit compartir les compres de GME i AMC. La prohibició de compra de Robinhood semblava contradir la seva visió de democratitzar els serveis financers i els comerciants buscaven activament els mercats DeFi com a alternatives.

McCann va explicar a OKEx Insights que els usuaris es van adonar que el joc era "apareix" de la prohibició comercial al mercat de renda variable dels Estats Units – obrint el camí per al comerç de valors tokenitzats en mercats d’actius sintètics.

Llançat el desembre de 2020, el protocol Mirror va arribar recentment a l’atenció dels comerciants minoristes amb les seves accions tokenitzades dels Estats Units a la plataforma. Per fer front al bombo del mercat de renda variable, la comunitat Mirror va proposar el llançament de tokenized GME i AMC. Ambdues propostes no han assolit el quòrum fins ara.

Do Kwon, cofundador i CEO de Terraform Labs, es mostrava optimista sobre el futur dels protocols d’actius sintètics amb la seva naturalesa resistent a la censura. Va dir a OKEx Insights:

"Robinhood és una de les portes d’entrada més grans per als comerciants minoristes cap al món de les finances, però la reacció visceral dels seus usuaris i del públic en general davant la saga GameStop és un bon auguri per introduir DeFi a les masses. A Mirror, no es pot censurar els recursos i totes les llistes de mAssets són votades i controlades per la comunitat. Les propostes de GME i AMC tenen una enquesta d’una setmana. Si ambdues propostes es superen amb un llindar del 10%, l’equip Mirror utilitzarà el protocol Band com a oracles de preu per imitar el preu de les accions de GME i AMC."

Tot i el creixent interès dels comerciants minoristes, Kwon va destacar que hi ha alguns obstacles perquè els mercats d’actius sintètics es converteixin en corrents generals:

"Actualment, els usuaris han de bloquejar la garantia com a mínim el 150% per crear nous mAssets, que poden resultar molestos per als usuaris amb menys capital. En lloc d’encunyar nous actius, la majoria d’usuaris opten per negociar simplement diversos mAssets a Uniswap i TerraSwap. A més, la interfície d’usuari dels protocols DeFi pot no ser tan fluïda com les aplicacions de finançament tradicionals."

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Promo
banner
Promo
banner