3 agregadors emergents de DEX s’estan convertint en una finestreta única per als comerciants de DeFi

1inch, Tokenlon i Matcha han demostrat ser els nous intercanvis descentralitzats més calents de DeFi.

El mercat de les finances descentralitzades ha augmentat en popularitat durant els darrers mesos, i enlloc és més evident que en els intercanvis descentralitzats. El volum total de negociació de DEX va arribar als gairebé 60.000 milions de dòlars al gener. Aquesta xifra ja és superior als dos volums mensuals anteriors més alts, combinats.

Basat en les projeccions de volum actuals, hi ha moltes possibilitats que el volum de febrer estigui al mateix nivell que el de gener. Al gener, Uniswap va assolir els 25.86 milions de dòlars en termes de volum mensual, situant-se en primer lloc. El van seguir SushiSwap a 12.223 milions de dòlars i Curve Finance a 6.228 milions de dòlars, segons les dades de Dune Analytics. El preu de les fitxes de govern de Uniswap i SushiSwap va augmentar fins a nous màxims històrics a mitjans de febrer, i la fitxa nativa de Curve, CRV, va augmentar un 400% en un mes.

Val a dir que el protocol 0x ocupava el quart lloc al gener amb un volum de negociació mensual de 5.000 milions de dòlars. A diferència dels tres primers, però, 0x no és un DEX. És un protocol DeFi en el qual diferents DEX poden generar i compartir liquiditat. També és una plataforma de sol·licitud de pressupost o sol·licitud de pressupost, on els DEX construïts en ella poden sol·licitar pressupostos. 

Els volums de negociació de DEX van assolir els màxims històrics al gener. Font: Dune Analytics

A l’hora d’escriure, els principals DEX amb més usuaris en les darreres 24 hores són Uniswap, 1 polzada, Matcha, SushiSwap i Tokenlon, segons les dades de DeBank. OKEx Insights ja ha tractat detalladament Uniswap i SushiSwap en articles anteriors. Com a tal, aquest article se centrarà més en els altres tres noms emergents.

1 polzada ha adquirit ràpidament usuaris. Amb més de 4.000 usuaris actius diaris el 18 de febrer, s’ha convertit en la segona porta d’accés més popular per als participants de DeFi, darrere d’Uniswap. El menys conegut Tokenlon ocupa el cinquè lloc amb uns 600 usuaris diaris. Matcha, que ha sorprès a molts, va superar SushiSwap al tercer lloc amb més de 3.300 usuaris diaris. Tant Tokenlon com Matcha, però, estan molt per darrere de 1 polzada en termes de volum. 

Els agregadors DEX emergents atrauen usuaris. Font: DeBank

1 polzada és l’agregador DEX més gran, tot i la controvèrsia

1 polzada proveeix liquiditat de diversos DEX per proporcionar els millors tipus de canvi potencials per als comerciants que intercanvien fitxes. L’agregador DEX s’ha apropat als 20.000 milions de dòlars en volum total amb el seu volum de set dies trencament 1.600 milions de dòlars, segons les dades de Dune Analytics. En general, els agregadors poden atreure més usuaris i volum per als DEX, ja que ofereixen un servei de comparació de preus amb la possibilitat d’optimitzar el lliscament i les tarifes..  

Hem utilitzat la funció de comparació de preus de DeBank, un lloc de tercers més neutral, i va trobar que el tipus de canvi d’1 polzada era, en molts casos, més atractiu, sobretot quan s’executen grans operacions. Això es podria deure al seu gran nombre de fonts compatibles i als seus propis grups de liquiditat, on els proveïdors de liquiditat poden obtenir recompenses de token de 1 polzada. 

El tipus de canvi d’1 polzada és més atractiu quan es negocien grans quantitats. Font: DeBank

Concretament, la funció Pathfinder d’1 polzada ens mostra com descobreix les rutes d’intercanvi més eficients entre els principals DEX per acabar el comerç de 1 milió USDT.

La funció Pathfinder d’1 polzada mostra l’encaminament d’un swap d’1 milió de USDT a ETH. Font: 1 polzada

No obstant això, a article recent de l’equip 0x afirma que el preu més ben cotitzat no sempre resulta en el millor preu ajustat. En realitat, optimitzar per guanyar els preus cotitzats permet a un agregador atraure més usuaris. Aquest és un factor important de l’èxit de 1 polzada a atraient més de 135.000 usuaris i prop de 800.000 transaccions totals en un període de temps molt curt.

El volum d’1 polzada creix extremadament ràpid, i les recompenses de liquiditat juguen un paper important. Font: Dune Analytics

Un altre punt controvertit és que 1 polzada guanya ingressos per lliscament positiu, la diferència entre un preu cotitzat i un preu realitzat, a costa del comerciant. Per exemple, 1 ETH es podria cotitzar a 1.500 USDT, però es liquidà a un preu realitzat de 1.490 USDT, cosa que es traduirà en una caiguda positiva de 10 USDT.

Curiosament, 1 polzada nomina el lliscament com a Spread Surplus i permet que els seus jugadors de fitxes decideixin la distribució de l’excedent. Això pot ajudar a preus de token de 1 polzada a curt termini. Tanmateix, atès que els comerciants sempre busquen millors preus i no volen deixar de banda el lliscament, necessitem temps per veure els efectes a llarg termini d’aquest mode, sobretot perquè el rendiment anualitzat de les fitxes 1INCH de participació té ara caigut del 200% a menys del 15%.

A jutjar pel rendiment actual del seu preu simbòlic, l’impacte generalitzat de l’anterior llançament UNI va provocar que molts usuaris creessin diverses adreces abans del llançament 1INCH per tal de rebre recompenses simbòliques, cosa que va provocar que el seu preu simbòlic s’enfrontés a una massiva venda després d’ella. va començar a negociar. Tot i això, el preu de 1 polzada ha augmentat de menys d’1 USDT a gairebé 5 USDT a OKEx. En el moment d’escriure aquest escrit, 1INCH cotitzava al voltant de 5,10 USDT amb una capitalització borsària d’uns 490 milions de dòlars. Amb un subministrament total de 1.500 milions de fitxes, el seu valor totalment diluït rondaria els 7.600 milions de dòlars, però el cronologia les seves emissions simbòliques mostren un creixement molt limitat fins a finals del 2021.

Després d’una onada de vendes, els preus d’1 polzada es van multiplicar per quatre. Font: OKEx

El Tokenlon, amb mecanismes mixtos, té bones finances

Tokenlon, un DEX creat recentment per imToken, la cartera xinesa Ethereum més gran alliberat el seu informe de dades de gener, que mostra un fort volum mensual de 2.232 milions de dòlars, així com adreces úniques que arriben als 18.960. 

Tokenlon adopta l’esmentat protocol 0x per a la negociació, que utilitza un llibre de comandes fora de la cadena o un retransmissor per cotitzar els millors preus, però completa les transaccions en cadena. Aporta creadors professionals del mercat de RFQ i recentment ha afegit altres fonts de liquiditat en cadena, com ara Uniswap i Curve Finance. En comparació amb els mecanismes tradicionals de fabricació de mercats automatitzats, com ara Uniswap, el mecanisme mixt de Tokenlon no només té un lliscament inferior, sinó que també redueix considerablement els índexs de reversió.

D’altra banda, la debilitat d’aquest model mixt també és evident, és a dir, tria un servidor centralitzat per a la interacció frontal i l’agregació d’informació, i només s’han llistat 26 criptomonedes a l’intercanvi..

La major part del volum de Tokenlon és a través de professionals del mercat (negre). Font: Dune Analytics

Veient el volum de negociació de Tokenlon, va començar a augmentar ràpidament a partir del setembre del 2020, cosa que es pot atribuir al seu comerç miner i programa de derivació. Ha superat els 7.000 milions de dòlars en volum total, amb un volum de set dies d’uns 500 milions de dòlars. El nombre mensual més alt de comerciants va arribar als 27.000 al desembre de 2020. 

D’altra banda, al sector DEX, només el testimoni de govern d’Uniswap, UNI, té més titulars que el de Tokenlon. UNI compta actualment amb 161.252 titulars, segons el criteri Dades d’Etherscan, mentre que LON de Tokenlon té 47.727 titulars, superant els 34.501 titulars de SUSHI de SushiSwap. Aquests números ajuden a explicar la seva popularitat a la Xina.

El volum de Tokenlon va augmentar després d’iniciar el seu programa de mineria comercial. Font: Dune Analytics

De manera més impressionant, els darrers 30 dies d’ingressos totals de Tokenlon van assolir els 6,08 milions de dòlars, que ocupa el quart lloc després d’Uniswap, SushiSwap i 1 polzada, segons les dades de Token Terminal. Això fa que Tokenlon tingui una ràtio de preu-vendes baixa de 18,32, molt a prop de les 18,40 d’Uniswap. En comparació, SushiSwap té una relació preu-vendes de 8,87, que lidera el sector DEX.

Tokenlon va rebre ingressos de 6,81 milions de dòlars durant els darrers 30 dies, situant-se en el tercer lloc entre les millors borses. Font: Terminal de token

La ràtio P / S actual de Tokenlon, de 19,78, és comparable a la d’Uniswap. Font: Terminal de token

Actualment, Tokenlon té una capitalització de mercat de 135 milions de dòlars i el seu valor totalment diluït ronda els 1.340 milions de dòlars, basat en un subministrament màxim de 200 milions de fitxes. LON va cotitzar a OKEx a finals de desembre i, després d’un període de descoberta de preus, LON va començar a augmentar més d’un 500% el darrer mes. Si Tokenlon pot mantenir el ritme actual de creixement dels ingressos, la seva valoració en aquesta etapa encara es pot considerar raonable.

LON va aconseguir un augment de preus de 10 vegades després d’haver estat cotitzat a OKEx. Font: OKEx

Matcha és popular entre els inversors de DeFi per la seva bona experiència

Sota el capó, Matcha també utilitza l’API de 0x. Tot i que encara no s’han emès tokens natius (per tant, no tenen incentius de recompensa de tokens), molts usuaris de DeFi ja han utilitzat aquest agregador DEX com a passarel·la DeFi. Això es deu al fet que Matcha sempre s’ha centrat a oferir als comerciants el preu més ajustat, que és el que rep un usuari després de completar la transacció en cadena i s’ha pagat el gasolina i les taxes. A més, Matcha presta molta atenció al seu disseny de producte i a la seva experiència frontal, i sembla molt adequat per al comerç.

Matcha s’ha acumulat 3.288 milions de dòlars en volum d’operacions d’aproximadament 174.000 operadors. Hi ha raons per creure que aquest agregador DEX, més respectuós amb la venda al detall, atraurà encara més trànsit en el futur. A més, els comerciants estaran pendents de veure si Matcha farà una oferta simbòlica.

El volum de negociació a Matcha ha augmentat dràsticament en els darrers 30 dies. (Les ordres només amb límit s’agrupen a Matcha, mentre que altres tipus d’ordres executades a Matcha s’agrupen a l’API 0x.) Font: 0xTracker

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Promo
banner
Promo
banner