DCEP no substituirà el fiat, Hong Kong concedeix una llicència de comerç d’actius virtuals

Una visió setmanal de les notícies sobre blockchain i criptomonedes de la Xina i Hong Kong

Imatge de China Market Watch

El sistema de pagament electrònic de la moneda digital de la Xina, conegut com a DCEP, continua guanyant titulars aquesta setmana. L’exgovernador del Banc Popular de la Xina, Zhou Xiaochaun, va compartir la seva creença que el DCEP no pretén substituir les monedes fiduciàries existents, com el dòlar dels Estats Units..

DCEP també va debutar en línia a JD.com durant el Double 12 Shopping Festival la setmana passada, on es van fer gairebé 20.000 transaccions. Mentrestant, la Hong Kong Securities and Futures Commission va concedir la primera llicència de negociació d’actius virtuals a OSL Digital Securities.

Aquí teniu tot el que potser us haureu perdut respecte a aquestes històries i molt més, a l’edició d’aquesta setmana de China Market Watch d’OKEx Insights.

L’ex cap de PBoC diu que DCEP no pretén substituir les monedes fiduciàries

Zhou Xiaochuan, antic governador de PBoC i president de l’Associació Xinesa de Finances, reclamat que la Xina no pretén substituir les monedes fiduciàries per DCEP. En declaracions al Fòrum Financer de Xangai, Zhou va afirmar que la Xina està en procés de convèncer els consumidors i els comerciants estrangers que acceptin gradualment els pagaments en DCEP.

Punts clau

  • La Xina és conscient de la lliçó apresa de la saga Diem, coneguda anteriorment com a Balança. Els responsables polítics van adoptar un enfocament cautelós cap a Diem i el seu potencial per alterar els sistemes financers i desafiar la sobirania monetària.
  • Tot i que la Xina avança activament cap al desenvolupament de DCEP, Kenjo Okamura, viceministre japonès d’afers internacionals, ho és preocupat sobre la pèrdua de l’avantatge de la seva nació en el desenvolupament de monedes digitals dels bancs centrals. És probable que altres països comparteixin preocupacions similars per quedar-se enrere en la cursa mundial de CBDC.

DCEP va invertir prop de 20.000 transaccions a JD.com

JD Digits, el braç fintech del gegant del comerç electrònic JD.com, reportat que DCEP s’ha utilitzat en prop de 20.000 transaccions des de l’inici del festival Double 12 Shopping a Shenzhen la setmana passada. La companyia va declarar que la primera transacció DCEP la va fer un client de Suzhou i el pagament es va completar en 0,5 segons.

Clau per emportar

  • Fins ara, DCEP és utilitzat principalment per membres de les generacions més joves. JD Digits va afirmar que gairebé el 80% de les transaccions DCEP les feien els nascuts als anys vuitanta o noranta. El major pagament en línia va superar els 10.000 CNY, equivalents a més de 1.500 dòlars.

Hong Kong concedeix una llicència oficial de comerç d’actius virtuals

OSL Digital Securities, el braç digital de BC Group, recolzat per Fidelity, rebut una llicència oficial de la Hong Kong Securities and Futures Commission per dur a terme activitats regulades de tipus 1 i tipus 7: negociació de valors i prestació de serveis de negociació automatitzada, respectivament, el 15 de desembre.

OSL va rebre l’aprovació preliminar del regulador a l’agost. Quan es publiqui, OSL oferirà als clients accés comercial a BTC, ETH i seleccionarà ofertes de token de seguretat.

Punts clau

  • Les llicències de negociació d’actius virtuals concedides per HKSFC fan que OSL hagi superat amb èxit els rigorosos requisits de verificació del regulador. Les ofertes d’actius virtuals d’OSL rebran el mateix nivell d’examen regulatori aplicat als valors tradicionals.
  • L’aprovació a Hong Kong reforçarà l’intent d’OSL d’expandir el seu negoci a Singapur. L’empresa ha sol·licitat una llicència d’actius digitals segons la Llei de serveis de pagament i actualment està sent revisada per l’Autoritat Monetària de Singapur.

La recuperació econòmica a la Xina s’accelera abans del 2021

Ha estat una setmana estancada per a les borses de Hong Kong i la Xina. Al moment de la premsa, Shanghai SE Composite i CSI 300 cotitzen actualment a 3.368 i 4.952, amb una pèrdua setmanal del 0,12% i un guany del 0,19%, respectivament. A Hong Kong, l’índex Hang Seng va caure un 0,2% aquesta setmana i se situa actualment en 26.456.

L’índex SZSE blockchain 50 va caure un 1,44% aquesta setmana. Font: Trading Economics, Investing.com

Xina va reforçar les seves expectatives de recuperació econòmica sana abans del 2021. La producció industrial i les vendes al detall al novembre van créixer un 7% i un 5%, respectivament, respecte a fa un any. A més, la inversió en actius fixos a la Xina va créixer un 2,6%.

La producció industrial i les vendes al detall van créixer any rere any a la Xina. Font: Oficina Nacional d’Estadística

Punts clau

  • La producció industrial es recupera més ràpidament que les vendes al detall a la Xina. Tot i que tant la producció industrial com les vendes al detall han experimentat un creixement negatiu des de l’inici de la pandèmia COVID-19, la producció industrial va recuperar una trajectòria positiva a l’abril. Les vendes al detall només ho van fer a l’agost.
  • Les institucions acadèmiques han actualitzat les seves estimacions de dades econòmiques, basant-se en les dades més recents del novembre. Per exemple, Oxford Economics projectat El creixement econòmic de la Xina el 2021 serà del 8,1%, enfront de l’estimació anterior del 7,8%.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner